Pölkky Puijo 1-3

Puijo haki kotiedun itselleen

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley 1-3 (15-25, 12-25, 25-20, 23-25).

Puijo Wolley nappasi Pölkyltä kotiedun ja sunnuntaina Kuopiossa on ottelusarja ensimmäisen kerran katkolla. Samalla katkesi Pölkyn liki kahden vuoden voittoputki kotikentällä.  Puijo pelasi tänään kaksi ensimmäistä erää vahvaa hyökkäyspeliä, kun taas kotijoukkue ei saanut omaa peliään käyntiin. Pölkky tuli paremmalla peli-ilmeellä pitkältä erätauolta ja kaksi seuraavaa erää olivat jo hyvin tasaisia. Ottelussa nähtiin koko joukko virheitä ja Pölkky antoi vastustajalle 35 pistettä omilla virheillä, kun taas Puijo lahjoitti virheillään kotijoukkueelle 28 pistettä.

Pölkky johti  Puijon aikalisällä ensimmäistä erää 6-3. Erä oli tasalukemissa 10-10, kun Emilia Kääntä syötti pisteen joukkueelleen. Vieraat johtivat Pölkyn toisella aikalisällä viidellä pisteellä 13-18 sen jälkeen kun Pölkyn hakkurille vihellettiin käsittelyvirhe. Erä päättyi vieraille Pölkyn torjunnan verkkovirheellä 15-25.

Puijo aloitti vahvasti toisen erän ja meni 0-5 johtoon. Pölkyn toisella aikalisällä lukemat oli 2-8, eikä kotijoukkue meinannut päästä millään erään kiinni. Selma Räsänen vei vieraat eräpallotilanteeseen 11-24. Puijon syttövirheen jälkeen  erä päättyi 12-25 Pölkyn torjunnan verkkovirheellä.

Kotijoukkue tuli ottelun kolmanteen erään uudella peli-ilmeellä. Pekka Seppänen otti aikalisän Sofia Lehdon ässäsyötön jälkeen lukemissa 5-2. Vieraiden toisella aikalisällä oli lukemat 12-7. Ero pysyi samana edelleen lukemissa 21-16 Puijon alkaessa tekemään hyökkäysvirheitä. Carlyle Nusbaum oli hyökännyt useita kertoja päin Puijon vahvaa torjuntaa, mutta kolmannen erän lopussa nähtiin sitä tuttua Carlya ja hän päätti erän Pölkylle lukemiin 25-20.

Neljäs erä käynnistyi Liina Rädyn toisen kosketuksen hyökkäyksellä, minkä jälkeen Nusbaum tasoitti lukemiksi 1-1. Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen Puijo meni Taija Tikan syöttövuorolla 1-7 johtoon. Tähän väliin mahtui Pölkyn kolme hyökkäysvirhettä ja Tikan kaksi ässäsyöttöä. Pölkky tuli pisteen päähän Bettina Yli-Sissalan satasen hyökkäyksellä lukemiin 11-12. Yli-Sissalan tavaramerkkinä ollutta satasen hyökkäystä ei ole liian usein nähty välieräsarjassa. Lexi Pollardin ja Madeline Palmerin onnistumisten jälkeen Pölkky tuli tasoihin lukemissa 15-15. Tämän jälkeen kotijoukkue lahjoitti neljä pistettä omilla virheillä vierailijalle. Virheiden välissä oli Nusbaumin onnistuminen 6-paikan hyökkäyksessä, mutta Pölkky oli erässä häviöllä lukemin 16-19. Lukemat oli tasan tilanteessa 20-20, minkä jälkeen vieraat tekivät syöttövirheen ja sitten Nusbaum vei kotijoukkueen kahden pisteen etumatkalla 22-20. Puijo meni ottelupallotilanteeseen 22-24, minkä jälkeen Nusbaum teki kavennuspisteen. Puijo otti erän toisen aikalisän Pölkyn hengittäessä niskaan lukemissa 23-24. Tämänkin erän ja ottelun ratkaisu nähtiin syöttöruudussa, kun Bettina Yli-Sissalan altoitussyöttö meni pitkäksi ja Puijo vei erä ja ottelun lukemissa 23-25.

Parhaat pelaajat:
-Nusbaum, Pölkky
-Help, Puijo

Carlyle Nusbaum, Pölkky:
-Saimme parannettua kahden erän jälkeen tunnetta pelaamiseen ja myös fyysistä suoritusta. Aloimme kommunikoimaan paremmin, pelaamaan joukkueena ja autoimme toisiamme. Seuraavassa pelissä meillä on silti hyvät mahdollisuudet voittaa ja meidän tulee valmistautua hyvin henkisesti. Joukkue on ensi kertaa kovan haasteen edessä ja pidämme haasteista.

Veera Help, Puijo:
-Lähdettiin peliin kovaa ja saatiin kaksi hyvää erää alle. Pölkky tuli kovaa kolmanteen erään, mutta pystyimme hoitamaan pelin hyvin. Olemme olleet aikaisemminkin tiukoissa tilanteissa ja tiesimme, että pystymme hoitamaan neljännen erän kotiin. Katsoimme videoilta vastaanottotekniikkaani ja saimme sitä hiottua tähän peliin paremmaksi. Keskittyminen alkaa seuraavaan peliin.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Onnittelut Puijolle voitosta. Kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä huonoimmat pitkään aikaan. Kaksi viimeistä erää oli sitä lentopalloa jota haluamme ja pystymme pelaamaan. Ja se on tärkeintä meille. Huomenna matkustamme Kuopioon ja sunnuntaina harjoittelemme. Voimme pelata vapaasti ja rennosti, kuten pelasimme nämä kaksi viimeistä erää.

Pekka Seppänen, Puijo:
-Kahdessa ensimmäisessä erässä meillä oli hyökkäys vahvaa ja Pölkyllä se ei ollut. Se oli ehkä suurin ero. Pitkällä erätauolla puhuttiin, että Pölkky on parempi kuin mitä kahdessa ensimmäisessä erässä. Pölkky nousi tasolle, jota odotettiinkin ja tuli kova vääntö kahdesta viimeisestä erästä. Neljänteen erään saatiin hyvä alku ja kyllä meilläkin poltteli vähän. Saatiin erän loppuun kovia ratkaisuja. Tiiviiseen tahtiin tulee pelejä ja huomenna palautellaan sunnuntaita varten.