Skip to main content

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley 3. välierä

Välieräsarjan kolmas ottelu

Pölkky Kuusamo ja Puijo Wolley pelaavat kolmannen välieräottelun pitkäperjantaina 29.4.2024 klo 17 alkaen Kuusamon Liikuntakeskuksessa. Kumpikin on voittanut yhden ottelun kotikentällään ja ottelusarja on nyt tasan 1-1. Ottelusarjan voittaja menee kolmella voitolla finaaleihin ja toinen joukkueista pelaa pronssimitaleista. Otteluita pelataan joka toinen päivä vuoroin Kuusamossa ja Kuopiossa. Välipäivä menee matkustaessa ja palautuessa. Tiiviillä ottelutahdilla pelaajien kuormitus alkaa näkyä mitä pitemmälle pelit etenevät.

Ensimmäinen kohtaaminen Kuusamossa päättyi Pölkyn 3-2 voittoon ja Puijo oli Kuopiossa vahvempi erin 3-0. Kuopion pelikin oli tasaisempi kuin mitä erävoittojen määrä osoittaa. Peleissä ei ole ollut tilastojen perusteella kovin suurta eroa. Ehkä merkittävin löydös tilastoissa on Puijon parempi hyökkäysprosentti molemmissa otteluissa hyvän  vastaanoton jälkeen. Ensimmäisessä ottelussa se oli Puijon eduksi 47%/39% ja toisessa kohtaamisessa 56%/42%.

Puijon hyökkäyksissä on ollut tehokkaana yleispelaaja Aniah Palmer, joka on tehnyt kahteen peliin yhteensä 41 hyökkäyspistettä. Hänen vastaanottoprosentti on ollut melko alhainen, ensimmäisessä ottelussa 26% ja toisessa 21%. Torjuntoja löytyy yhteensä vain 1 kpl. Aniah Palmer on hyökännyt erittäin vähillä virheillä (3 kpl) ja torjuntaan lyöntejä on vain 2 kpl. Pölkky ei ole saanut torjuttua ja puolustettua  Puijon Palmerin hyökkäyksiä riittävästi ja siinä on Pölkyn kreikkalaisvalmentajilla tärkeä pähkinä ratkaistavaksi.

Madeline Palmer urakoi Pölkyn runkosarjan peleissä, etenkin helmikuussa, suurella vastuulla ja kuormituksella, eikä ole päässyt vielä pudotuspeleissä yhtä vahvoihin esityksiin. Hän on tehnyt kahdessa ottelussa yhteensä 37 pistettä, mutta kokonaissaldo on vain +10. Puijo on pelannut lähes koko kauden samalla kuusikolla ja vähillä loukkaantumisilla. Pölkky on kärsinyt kolmen laitapelaajan loukkaantumisesta ja pelaavan kuusikon yhteispeli on luonnollisestikin ollut vielä jonkin verran hakemisessa.

Pölkky ei ole hävinnyt kotisalissa yhtään ottelua kahteen vuoteen. Tiukkoja kamppailuita on ollut, mutta erien loppuratkaisut ovat kääntyneet kotijoukkueen eduksi. Selvää on, että Pölkky tulee taistelemaan karhun lailla kotiedun säilymisestä tässäkin ottelusarjassa kannustavan katsojajoukon tukemana.

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan omia suosikkipelaajiasi ja nauttimaan playoffs-kevään huikeista lentopallo-otteluista.

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley
29.3.2024 klo 17.00
Kuusamon Liikuntakeskus

Liput 20 €, alle 15-vuotiaat ilmainen sisäänpääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *