Skip to main content

Lyhyt historiikki

Kuusamon Pallo-Karhut -urheiluseura perustettiin vuonna 1966. Nykyiset harrastus- ja kilpaurheilulajit ovat lentopallo, jääkiekko, salibandy ja jalkapallo. Eri lajien parissa on yhteensä yli 400 urheilijaa, joista noin 80 on lentopalloilijoita.

Pallo-Karhujen miesten lentopallon edustusjoukkue pelasi 1. sarjassa vuosina 1993-1995 ja naisten edustusjoukkue nousi Suomen korkeimmalle sarjatasolle, nykyiseen Mestaruusliigaan, vuonna 2008. Vuonna 2017 Mestaruusliigajoukkue Pölkky Kuusamo saavutti ensimmäisen mitalinsa sijoittumalla hopealle Suomen Cupissa. Tämän jälkeen joukkueen menestys on jatkanut kasvuaan voittamalla Mestaruusliigassa pronssia kaudella 2018-2019, hopeaa kaudella 2020-2021 ja kultaa Finnish Teknikum Cupissa (Suomen Cup) 2021.

Pölkky Kuusamo -joukkueessa on työskennellyt pelaajina, sekä valmentajina yli kymmenen erin maan edustajia, mukaan lukien Yhdysvallat, Puerto Rico ja Israel. Joukkue on myös pelannut kansainvälisellä tasolla osallistumalla CEV turnauksiin kolmena kautena.

Kuusamon Pallo-Karhujen kasvu ja menestys eivät olisi mahdollisia ilman meidän urheilijoitamme, fanejamme, talkoolaisiamme ja yhteistyökumppaneitamme.