Skip to main content

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley 5. välierä

Viides ja ratkaiseva välieräkoitos

Pölkky Kuusamon ja Puijo Wolleyn välieräkamppailu huipentuu tiistaina Kuusamossa viidenteen ja ratkaisevaan otteluun. Kumpikin joukkueista on voittanut kerran kotona ja hakenut voiton myös vieraskentältä, joten tilanne on ennen viimeistä koitosta tasan 2-2. Sunnuntaina Pölkky pelasi Kuopiossa finaalipeleihin pääsyn suhteen selkä seinää vasten, olihan ottelusarja katkolla Kuopiossa Puijon kotikentällä.

Puijo on pelannut kolmessa ensimmäisessä ottelussa erittäin vahvasti ja valmista peliä. Pölkky on ollut niissä selkeästi alakynnessä, vaikka nousikin ensimmäisessä kohtaamisessa takaa aina ottelun voittoon asti. Neljännessä ottelussa Pölkky pystyi pelaamaan rennommin kuin kolmessa aikaisemmassa. Joukkueen yhteispeli ja usko omaan tekemiseen oli monta piirua vahvempaa kuin aikaisemmin. Selkeimmin se näkyi Carlyle Nusbaumin pelissä ja Carlylen onnistumiset lisäsivät joukkuekavereiden tahtotilaa ja ehkä vei jopa uskoa vastustajalta omasta pelistä. Neljännessä pelissä asetelma oli päinvastainen kuin kolmessa aikaisemmassa, olihan Pölkky saanut tuntea kuinka Aniah Palmerin onnistumiset syövät kovalla kädellä omaa pelihuumoria.

Neljännessä pelissä Pölkyn kovaa tahtotilaa ilmensi Nusbaumin lisäksi myös Sofia Lehto, joka teki passarille mainiot pisteet 11/+9, joista kuusi pistettä tuli torjunnoilla. Pölkky onnistui myös ensimmäisen kerran torjuntapelissä vieden torjunnat 18-13. Hyökkäykset hyvän vastaanoton jälkeen menivät myös ensimmäisen kerran Pölkylle 45%/20%. Sama suuntaus oli myös virheiden määrässä antoihan Puijo omilla virheillä Pölkylle 27 pistettä ja Pölkky puolestaan Puijolle 16. Molemmilla joukkueilla vastaanotto ja hyökkäysteho ovat jääneet kaikissa välieräpeleissä suhteellisen alhaiselle tasolle.

Playoffs-pelejä on pelattu melkoisen tiheällä tahdilla ja matkustamista on riittänyt molemmilla joukkueilla. Rasituksen täytyy tuntua pelaajissa ja viidennessä pelissä korostuu joukkueen ja pelaajien tahtotila. Pölkky on ollut vahva kotikentällä, mutta Puijo onnistui murtamaan Pölkyn kotitaian joukkueiden kolmannessa välieräpelissä. Jää nähtäväksi onnistuuko Puijo tekemän saman uudestaan. Sen voi sanoa, että varmuudella on tulossa jälleen tiukka ja tasainen kamppailu pääsystä finaalipeleihin.

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan ja nauttimaan aina niin huikeasta lentopallokeväästä!

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley
2.4.2024 klo 18.30
Kuusamon Liikuntakeskus

Liput 20 €, alle 15-vuotiaat ilmainen sisäänpääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *