Pölkky – Puijo 3-1 ja Pölkky finaaleihin

Viides välierä tarjosi huikean lentopallo-ottelun

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley 3-1 (25-14, 19-25, 25-21, 26-24).

Pölkky Kuusamo ja Puijo Wolley pelasivat yleisöön menevän kamppailun välieräsarjan viidennessä pelissä, jossa toinen hyvistä joukkueista joutui tyytymään finaalien sijaan pelaamaan pronssimitaleista. Tänään Pölkky piti kotietunsa, mutta Puijo ei antautunut missään vaiheessa, vaan nähtiin hyvää taistelua viimeiseen palloon asti. Pölkky voitti välieräsarjan otteluvoitoin 3-2 ja pelaa finaaleissa LP Kangasalaa vastaan. Siinäkin sarjassa Pölkyllä on kotietu runkosarjan voiton ansiosta. Puijo jatkaa pronssipeleissä LP-Vampulaa vastaan.

Ensimmäisen erän alku oli molemmilta joukkueilta virheiden sävyttämää. Madeline Palmer tasoitti vastapallosta lukemiksi 5-5 ja hyökkäsi perään Pölkyn kehden pisteen etumatkalle. Lexi Pollard teki lukemiksi 8-5. Puijon Selma Räsänen kavensi pisteellä ja Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen Puijo tuli pisteen päähän 8-7. Tästä alkoi kotijoukkueelta mainio vaihe ja Puijon hyökkäysvirheen jälkeen oltiinkin jo eräpallossa 24-12. Räsänen kavensi kahdella pisteellä, minkä jälkeen erä päättyi vieraiden syöttövirheellä lukemiin 25-15.

Toisen erän alku oli vahva vieraille ja Aniah Palmerin pisteen jälkeen Pölkky otti aikalisän lukemissa 2-5. Ero pysyi kolmessa pisteessä vielä Pölkyn toisellakin aikalisällä tilanteessa 18-21. Emilia Kääntä päätti erän Puijolle lukemiin 19-25.

Kolmas erä oli tasaista kamppailua. Taija Tikka vei ässäsyötöllä vieraan 12-14 johtoon. Illan sankaritar Carlyle Nusbaum tykitti kaksi pistettä perätysten ja Puijo otti aikalisän lukemissa 15-14. Puijon hyökkäysvirheen ja Nusbaumin vastapallosta lyömän pisteen jälkeen Pölkky johti kolmella pisteellä 17-14. Pölkky pelasi tässä vaiheessa kolmella yleispelaajalla ja Makenzie Harris pudotti pallon torjunnan taaksen vieden Pölkyn 22-19 johtoon. Bettina Yli-Sissala vei torjunnalla kotijoukkueen eräpalloon 24-21 ja erä päättyi Puijon hyökkäysvirheellä lukemiin 25-21.

Puijo johti neljättä erää 2-7, minkä jälkeen Pölkky kavensi Pollardin pisteellä ja Palmerin kahdella pisteellä lukemiksi 5-7. Tämän jälkeen pelattiin vaihtopalloilla aina lukemiin 16-16. Välieräsarjassa hyviä syöttöjä esittänyt Harris syötti seuraavan pisteen ässällä. Sen jälkeen Nusbaum takoi pallon kenttään 6-paikan hyökkäyksellä ja Puijo otti erän ensimmäisen aikalisän lukemissa 18-16. Räsänen kavensi hyökkäyksellä, mutta Puijon syöttövirheellä Pölkky johti jälleen kahdella pisteellä 19-17. Pölkyn torjunta teki verkkovirheen, minkä seurauksena oli Pölkyn toinen aikalisä lukemissa 20-20. Erän loppu oli molemmilta joukkueilta hienoa taistelua jokaisessa pallossa. Harris vei Pölkyn toisen kerran ottelupalloon lukemissa 25-24 ja ottelu päättyi Amiyah Jonesin ässäsyötöllä lukemiin 26-24.

Parhaat pelaajat:
-Nusbaum, Pölkky
-Räty, Puijo

Carlyle Nusbaum, Pölkky:
-Olen ”väsynyt mutta onnellinen”. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin kaikki viisi ottelua. Tämä sarja oli meille kovin haaste tällä kaudella ja olen ylpeä joukkueesta, valmentajista ja kaikista jotka ovat tässä meidän mukana tukemassa. Tuemme koko joukkue toisiamme ja meillä on jokaisella pelaajalla omat roolimme. Sofia (Lehto) mahdollisti myös hyvän tuloksen osaltani tänään. Energiaa riittää vielä hyvin finaalipeleihin.

Liina Räty, Puijo:
-Välieräsarja on ollut todella tasainen ja molemmat joukkueet ovat pystyneet pelaamaan kovalla tasolla. Pölkky sai käännettyä kotiottelunsa voitoksi, mutta oli kovaa taistelua tänäänkin. Teimme tänään paljon syöttövirheitä ja vastustaja tuli kovalla hyökkäyksellä. Tämä välieräsarja pitää nyt pyyhkiä pois mielestä ja lähteä keskittymään seuraaviin peleihin peli kerrallaan.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Olen tyytyväinen joukkueen esityksestä. Onnittelen myös Puijon joukkuetta ja valmentajia hyvästä suorituksesta. Erinomaista taistelua välieräsarjassa. Tänään otimme ensimmäisen erän ja Puijo vei toisen. Lopuissa olimme parempia hyökkäyksessä. Carlyle oli vahva kentällä, mutta voitimme silti joukkueena ja pelaajat tukivat toisiaan, torjuivat, hyökkäsivät ja puolustivat. Olemme ainoa liiga Euroopassa, joka pelaa tällä sarjasysteemillä, ensin runkosarja ja sen jälkeen pudotuspelit. Pelataan ja levätään joka toinen päivä. Sitä voisi sanoa jopa hieman typeräksi. Lähdemme taistelemaan LP Kangasalaa vastaan.

Pekka Seppänen, Puijo:
-Onnittelut Pölkylle, tulos ei valehtele. Molemmissa joukkueissa alkoi näkyä väsymistä kahdessa viimeisessä pelissä. Nusbaum jaksoi pelata ja pelasi hyvin vahvasti. Muuten saimme Pölkyn siltaan, mutta Nusbaumia emme saaneet. Pölkky sai hurmoksen päälle ja meillä ei kovuus riittänyt ratkaisupaikoissa. Halusimme finaaleihin ja siinä mielessä olen pettynyt. Runkosarjan loppu oli meille vaikea, mutta saatiin hyvä lataus pudotuspeleihin. Saloa vastaan pelasimme kolme hyvää peliä ja tässä sarjassa neljä hyvää peliä viidestä. Kaikki ajatukset ja paukut on olleet tässä sarjassa ja ehkä loppuviikosta alamme ajattelemaan pronssisarjaa.