Pölkky – OrPo 3-0

Pölkky vei tasaisen taiston Orivedestä suoraan 3-0

Pölkky Kuusamo otti sarjatilanteen kannalta tärkeän voiton kilpakumppanistaan Oriveden Ponnistuksesta viikon ainoassa Mestaruusliigan ottelussa. Pisteiden valossakin tasainen ottelu päättyi kotijoukkueen 3-0 voittoon (27-25, 26-24, 25-21). Voitto oli Pölkyn 11 perättäinen kotisalissa tällä kaudella. Ottelun tasaisuus sekä kotijoukkueen vahvat erien loput toivat yleisölle vastinetta koko rahan edestä.

Pölkyn kokoonpanosta olivat pienten vaivojen takia sivussa hakkuri Julia Azevedo sekä keskitorjuja Cara McKenzie. McKenzien korvasi aloituksessa Assi Vainikka, joka poimi kolme torjuntaa samoin kuin joukkuetoverinsa Ciara DeBell. Toinen keskitorjuja oli tuttuun tapaan Bettina Yli-Sissala. Pölkyn passarina aloitti Joanna Kallinen ja toisena yleispelaajana Madeline Palmer. Erien loppupuolella lisää hyökkäysvoimaa etukentälle haettiin onnistuneilla tuplavaihdoilla, jolloin hakkurina pelaava Breana Runnels vaihdettiin Katja Kylmäahoon ja Carlyle Nusbaum Kallisen kanssa. Vierasjoukkueen passarina aloitti Taija Kaukoranta, yleispelaajina Ada Aronen ja Linnea Kuusela, keskitorjujina Jessika Mursula ja Siiri Vehmanen sekä hakkurina Daria Butkevych. Liberoina pelasivat tuttuun tapaan Pölkyllä Sanna Häkkinen ja OrPolla Emilia Putkisaari.

Ensimmäisen erän alku oli kotijoukueelta vahva. Hakkuri Runnels vei Pölkyn 6-3 johtoon. OrPo pääsi mukaan peliin ja alkoi viemään puolestaan erää vahvasti. Pölkyn toisella aikalisälllä tilanne oli kotijoukkueen tappioksi 9-13. Seuravat pallot Pölkky pelasi mainiosti tasoittaen lukemiksi 13-13. Tilanne oli yhä tasainen lukemissa 22-22 ja edelleen lukemissa 24-24 Kaukorannan ässäsyötön jälkeen. Bettina Yli-Sissala löi kotijoukkueen eräpallotilanteeeen 26-25. Erä päättyi Palmerin ässäsyötöllä Pölkylle 27-25.

Toista erää pelattiin tasatilanteessa 4-4, mutta Pölkyn aikalisällä tilanne oli jo Oriveden eduksi 5-9. Kotijoukkueen passari Kallinen osoitti loistavaa pelisilmää laittaessaan sormilyönnillä pallon vastustajan takakulmaan tasoittaen tilanteeksi 16-16. Kuusela pelasti Pölkyn ensimmäisen eräpallon tasoittaen lukemiin 24-24. Nusbaum hyökkäsi pisteen kotijoukkueelle ja ratkaisupisteen teki ässäsyötöllä kylmäpäinen passari Kallinen. Erä jälleen jatkopalloilla Pölkylle 26-24.

Kolmas erä oli tasaista taistelua erän ratkaisuhetkiin asti. Kotijoukkue oli tappiolla lukemissa 19-21. Vieraiden syöttö- ja hyökkäysvirheet sekä Pölkyn torjuntapiste käänsivät erän kotijoukkueen eduksi 22-21. Pelihallissa alkoi olla jo hurmoksen merkkejä Nusbaumin takoessa hyökkäyspisteen. OrPon hyökkäysvirheen jälkeen DeBell katkaisi erän lukemiin 25-21.

Breana Runnels, Pölkky:
-Meillä oli haasteita harjoituksissa tällä viikolla. Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja että nousimme erissä 25 pisteeseen ja voittoon. Pääsin käyttämään urheilullisuuttani hyväksi hyökkäysten päättämisessä.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Onnittelut pelaajille voitosta haasteellisen viikon jälkeen. Olimme parempia torjunta-puolustuksessa ja hyökkäyksissä. Pelasimme erien loput hyvin. Tuplavaihdot toimivat ja paransi torjuntaamme.

Daria Butkevych, OrPo:
-Paremmin olisi pitänyt pelata. Jos pelin häviää silloin ei ole pelannut parhaalla mahdollisella tavalla. Olen yksi osa joukkuetta ja olisin voinut itsekin onnistua paremmin. Vastustaja pelasi hyvin ja heidän kotikenttä auttoi pelaamaan paremmin.