Skip to main content

Pölkky – OrPo 3-0

Pölkky – OrPo 3-0 (25-22, 25-18, 25-20).

OrPon hyvä alku ei riittänyt erävoittoihin asti

OrPo aloitti varsin pirteällä pelillä ottelun Pölkkyä vastaan. Varsinkin Ada Aronen ja Teija Vuorenmaa tekivät hyökkäyspisteitä, joita kertyi ensimmäisen erään molemmille neljä kappaletta. Vuorenmaa teki lisäksi yhden syöttöpisteen. Pölkyn Carlyle Nusbaum vastasi myös viidellä pisteellä ja Bettina Yli-Sissala neljällä. OrPo johti avauserää vielä lukemissa 14-17, mutta Pölkky tasoitti Amiya Jonesin kolmella pistesuorituksella tilanteeksi 17-17. Vuorenmaa tasoitti uudestaan lukemiin 22-22, mutta sen jälkeen Pölkky spurttasi kolmella pisteellä. Ensin Yli-Sissala takoi satasen hyökkäyksen kenttään ja meni itse syöttämään. Nusbam hyökkäsi Betskin syötön vastapallosta pisteen ja erän ratkaisi Yli-Sissalan ässäsyöttö lukemiin 25-22.

Toista erää Pölkky johti neljällä pisteellä OrPon käsittelyvirheen jälkeen 10-6. Hetkeä myöhemmin lukemat oli Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen tasan 13-13. Tänään tulikasteen saanut Pölkyn uusi yleispelaaja Makenzie Harris vei kotijoukkueen 17-13 johtoon. Jones päätti erän lukemiin 25-18.

Madeline Palmer vei kotijoukkueen 13-10 johtoasemaan ottelun kolmannessa erässä. Palmer löysi tänään hyvin tilaa pitkistä kulmista ja teki Pölkyn seuraavan pisteen kotijoukkueen syöttövirheen jälkeen lukemiin 14-11. Seuraavan pisteen teki Yli-Sissala kahdesta metristä lähteneellä keskihyökkäyksellä. OrPo otti vielä kiriä kaventaen lukemiksi 21-20, jonka jälkeen Nusbaum helpotti kotiyleisöä kovalla viistohyökkäyksellä kakkospaikalta. Nusbaumin syöttäessä mentiin ottelupalloon Jonesin takoessa vastapallon lattiaan. Erä päättyi vieraiden antenniin osuneella hyökkäyksellä lukemiin 25-20.

Pölkyn kokoonpanosta olivat poissa pieniä vaivoja parannelleet hakkuri Lexi Pollard ja yleispelaaja Cortney VanLiew.

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

MVP:t
Sofia Lehto, Pölkky
Ada Aronen, OrPo

Sofia Lehto, Pölkky:
– Pelasimme kuusikolla jolla emme ole aikaisemmin pelanneet. Aika ehyt peli, mutta aluksi oli hieman hakemista ja että miten passitemmot käy Madelinen (Palmer) kanssa kakkoseen ja Makenzien (Harris) kanssa nelospaikalle. Makenzie täytti hyvin paikkansa ensimmäisessä pelissä ja hän on kuitenkin aika nuori pelaaja myös. Ratkaisupalloissa pitää katsoa monia asioita ja myös kuka on kuuma pelaaja ja miten vastustajan torjunta on ryhmittynyt. Olemme tehneet kovaa punttitreeniä loppukautta ajatellen, että jaksamme pelata kun on paljon pelejä.

Ada Aronen, OrPo:
– Olisimme voineet pelata paremmin joukkueena ja teimme liikaa omia virheitä, tyhmiä virheitä ja syöttövirheitä perättäisillä rotaatioilla. Tänään aloitimme ykköskuusikolla, mutta kierrätimme pelaajia. Huomenna on tärkeä peli ja siinä on tarkoitus ottaa täydet kolme sarjapistettä. Pölkyllä on vahvat ulkomaalaiset ja he pelaavat puhdasta peliä ilman omia virheillä. Ehkä he pelasivat myös taktisesti paremmin kuin me.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Meillä on ollut vaikea viikko kun kaksi pelaajistamme on ollut loukkaantuneena. Meillä on ollut kova harjoitusviikko ja oli hieman arvoitus kuinka peli kulkee. Olimme sen takia hieman väsyneitä. Olen tyytyväinen siitä, että pelaajien henkilökohtainen taitotaso oli riittävän hyvä ja halusimme voittaa pelin.  Ensimmäisen erän hyökkäysprosenttimme oli vahva. Olen tyytyväinen Makenzie Harrisin ensimmäiseen peliin ja hän pääsee päivä päivältä paremmin kiinni pelisysteemiimme.

Fabio Menta, OrPo:
– Aloitimme ottelun hyvin. Ensimmäiseen erään olen tyytyväinen vaikka häisimmekin sen. Toisessa erässä pelimme meni ylös ja alas ja se on ollut ongelmana kauden alusta lähtien. Kuusamon hyökkäyspeli on vahvaa ja passari käyttää hyvin keskihyökkääjiä. Heidän peli kulkee koko ajan. Huomenna on peli meidän tämän hetken päävastustajaa vastaan ja peluutimme tänään nuoria pelaajia sen jälkeen kun erä näytti menevän vastustajalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *