Skip to main content

Pölkky – LP Viesti 3-0

Pölkky Kuusamo esitti vahvan lentopallonäytöksen

Pölkky Kuusamo – LP Viesti 3-0 (25-16, 25-9, 25-14).

Pölkky Kuusamon ja LP Viestin kohtaamisesta odotettiin hyvää ja tasaista taistelua, olihan Viesti pelannut edellispäivänä hyvän ottelun Rovaniemellä. Ottelussa nähtiin sama toisinto kuin jo useita kertoja Pölkyn peleissä tällä kaudella. Vastustaja lyö hyvää painetta ja esittää kelpo taistelua aina 10 pisteen tietämille ja sen jälkeen Pölkky menee menojaan.

Ensimmäinen erä käynnistyi Sofia Lehdon syöttäessa ja ottelun alussa marraskuun pelaajan valinnasta palkittu Carlyle Nusbaum palautti Pölkyn puolelle karanneen pallon vastapallosta lattiaan. Iina-Reeta Kaikkonen vei vieraat ässäsyötöllä 1-3 johtoon. Sitä edelsi Pölkyn torjunnan verkkovirhe ja Viestin torjuntapiste. Hyvin hykkäystilaa saanut Pölkyn hakkuri Lexi Pollard takoi kavennuksen lukemiin 2-3. Pölkyn vahva keskipelaaja Amiya Jones tasoitti Nusbaumin syöttäessä vastapallosta lukemiksi 3-3. Pölkky meni johtoon Jonesin pudottaessa pallon hyökkäyksellä keskelle kenttää. Seuraava piste tuli Nusbaumin ässällä. Hurjasti tasoaan viime peleissä nostanut Cortney VanLiew hyökkäsi kotijoukkueen 6-3 johtoon ja LP Viesti otti ensimmäisen aikalisän. LP Viestin hakkuria Daria Butkevych onnistui hyvin ensimmäisessä erässä ja teki pisteet 8/+7. Se ei kuitenkaan riittänyt, jotta erästä olisi tullut tasainen, vaan Pölkky meni menojaan. Eräpallotilanteessa nähtiin Sofia Lehdolta oivaa pelinlukutaitoa, kun hän ei hypännyt vastapuolelle karanneeseen vastaanottoon, vaan otti Viestin vastapallohyökkäyksen nätisti torjunnalla ja erä Pölkylle 25-16.

Toinen erä meni selkeimmin Pölkylle. Muutama piste erän alkuun pelattiin tasatahtia, mutta Jonesin syöttövuorolla kotijoukkue eteni lukemista 15-9 aina erän loppuun asti. Viimeisen pisteen niittasi vatapallosta VanLiew.

Kolmas erä käynnistyi Pölkyn torjunnan verkkovirheellä. Sen jälkeen Nusbaum tasoitti ja syötti perään ässän. Kolmannessakin erässä nähtiin Jonesin pitkä syöttövuoro, joka alkoi lukemista 12-11 ja päättyi Jonesin ässän jälkeen syöttövirheeseen lukemiin 17-12. Bettina Yli-Sissala pelasi vahvan erän lopun ja Bettina niittasi viimeisen pallon tulostaulun lukemiin 25-14.

Sofia Lehto, Pölkky:
– Pelasimme tosi vahvasti, emmekä päästäneet Viestiä missään vaiheessa mukaan peliin. Olimme pelin joka osa-alueella niskan päällä eikä Viestillä ollut enää aseita. On helppo olla passarina tällaisessa joukkueessa kun on hyviä hyökkääjiä. Meillä on kovia yksilöitä ja vaihdostakin löytyy hyviä pelaajia. Joukkueena voimme tulla vielä paremmaksi. Kolme peliä on vielä aika lyhyelle ajalle, mutta teemme parhaamme,

Daria Butkevych, LP Viesti:
– Ei ollut meiltä paras peli koska hävisimme. Nämä kaksi päivää ovat olleet pitkiä kun matkustimme eilen Rovaniemelle ja tänään tänne Kuusamoon. Mutta se ei ollut syy miksi hävisimme. Pölkky pelasi hyvin eikä heidän pelistä ole mitään huonoa sanottavaa. Meillä on vielä kaksi kotipeliä ennen joulutaukoa ja teemme parhaamme.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Pelasimme yhden parhaista peleistämme. Meillä oli koko ottelun ajan hyvä syöttö ja saimme vastustajan vastaanoton vaikeuksiin. Torjunta-puolustuksemme oli kurinalaista ja kaikki pelaajat pelasivat erinomaisesti. Tämä oli jo toinen peli tällä viikolla ja pelasimme hyvällä tasolla. Hyvä syöttö oli onnistumisen lähtökohtana ja kun meidän torjunta-puolustus oli kurinalaista sekä hyökkäyksemme hyvällä tasolla tästä muodostui hyvä lopputulos. Sofia Lehto pelasi hyvät hyökkäyspaikat. Lauantaina on vaikea peli, koska se on jo kolmas peli samalla viikolla. Pelaamme pelejä askel kerrallaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:
– Pölkky pelasi erinomaisen lentopallo-ottelun eikä meillä ollut tänään oikein mahdollisuuksia haastaa heitä. Daria pysyi jotenkin mukana vastustajan kelkassa. Kolmannessa erässä oli jo jotakin orastavaa, mutta lukemien 11-11 jälkeen Pölkky meni menojaan. En ole vähään aikaan nähnyt:t suomalaisen joukkueen pelaavan samalla tasolla kuin Pölkky tänään. Vastaanotossa oli tänään kaikilla vaikeuksia ja sitä oli aika hankala saada parannettua.

Lemminkäinen kertoi lehdistötilaisuuden jälkeen jättäneensä ottelupöytäkirjaan vastalauseen, koska hän oli saanut toisen erän lopussa kirjuripöydältä virheellisen tiedon joukkueensa jäljellä olevien aikalisien määrästä.

PROlibero
– Juulia Jäppinen, Pölkky

MVP:t
– Sofia Lehto, Pölkky
– Daria Butkevych, LP Viesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *