Skip to main content

Pölkky – LiigaPloki 3-2

Pölkky Kuusamo ja LiigaPloki pelasivat kaudelle toisen viisieräisen ottelunsa, joka päättyi myös tällä kertaa kotijoukkueen 3-2 voittoon. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Pihtiputaalla marraskuussa päättyi silloin LiigaPlokin 3-2 voittoon. Illan ottelun erien pisteet olivat 25-16, 18-25, 19-25, 25-10, 15-9.

Pölkky aloitti vahvasti ensimmäisen erän johtaen erää LiigaPlokin toisella aikalisällä 15-6. Erä päättyi LiigaPlokin hyökkäysvirheeseen 25-16. Pölkylle tuli ensimmäiseen erään seitsemän syöttövirhettä ja koko otteluun niitä mahtui 17. LiigaPlokin syöttövirheiden määrä oli koko ottelussa 7.

Vierasjoukkue aloitti vahvasti toisen erän johtaen sitä 1-6. Pölkky tasoitti Runnelsin kahdella peräkkäisellä ässäsyötöllä tilanteeksi 13-13. Erän loppu oli vierasjoukkueen ja erä päättyi Pölkyn syöttövirheellä 18-25.

Kolmannessa erässä koitjoukkue otti ensimmäisen aikalisänsä tappiolukemissa 4-7. Erä oli tasan lukemissa 9-9. Pölkky johti erää Cara McKenzien syöttövuorolla 13-10 ja vielä McKenzien vastapallohyökkäyksellä 17-14. Erän loppu oli jälleen vierasjoukkueen ja se päättyi Pölkyn hyökkäysvirheellä 19-25.

Neljäs erä alkoi kotijoukkueella hyvin ja DeBellin syöttövuorolla Pölkky vei erän alkua 4-0. Pölkky hyökkäsi vahvasti ja johti erää Breana Runnelsin 6-paikan hyökkäyksellä 10-4. Joanna Kallinen tuli pelaavaksi passariksi neljännessä erässä ja se piristi Calyle Nusbaumin hyökkäyspeliä. Joanna aloittikin oman syöttövuoronsa ässäsyötöllä. Erä päättyi Pölkylle 25-10 Nusbaumin hyökkäyksellä.

Lyhyen ratkaisuerän alkua pelattiin tasaisissa merkeissä.Tasalukemien 5-5 jälkeen vierasjoukkue teki kaksi perättäistä hyökkäysvirhettä ja Kim Buchvald otti aikalisän lukemissa 7-5. Kahden Nusbaumin hyökkäyspisteen, DeBellin 6-paikan peipin ja Plokiin hyökkäysvirheen jälkeen lukemat olivat äkkiä 11-6. DeBell hyökkäsi kaksi kertaa vahvasti ja kun vierasjoukkue sortui kahdesti syöttövirheeseen, erä päättyi kotijoukkueelle 15-9.

Ciara DeBell, Pölkky:
– Oli hauskaa ja peli oli hyvätasoinen. Hävityissä erissä annoimme vastustajan viedä peliä. Molemmat joukkueet pelasivat hyvällä tasolla ja passarit rakensivat hyviä hyökkäystilanteita. Peli oli aggressiivista ja pidin siitä.

Sotiris Gkotis, Pölkky:
– Olen onnellinen voitosta ja onnittelut pelaajille. Tänään oli historiallinen peli kun mestaruusviirit nostettiin seinälle ja halusimme juhlistaa sitä voitolla. Ensimmäinen erä oli hyvä erityisesti hyökkäyksessä. Muissa voittoerissä onnistuimme puolustuksessa. Hävityissä erissä vastustaja vei torjunta- ja puolustuspelaamista. On aina hienoa kun noustaan voittoon tappioasemasta. Tänään reagoimme oikeaan aikaan ja saimme apua vaihdosta. Neljännessä erässä Joanna tuli pyörittämään peliä ja viidennessä erässä hyökkäsimme rohkeasti. Tänään se toi tulosta.

Dariana Hollingsworth, LiigaPloki:
– Pelissä oli PlayOffs-tunnelmaa. Omaan peliin olen tyytyväinen silloin, kun joukkue tekee sillä tulosta. Omassa vastaanotossa olisi parannettavaa.

Kim Buchwald, LiigaPloki:
– Hyvä peli ja pelasimme hyvällä tasolla. Tappio harmittaa, mutta pelistä ei voi olla murheellinen. Erien välillä oli eroja ja molemmilla joukkueilla oli hyvät hetkensä. Erän voitti se joka teki fiksumpia hyökkäysratkaisuja.

PROlibero Sanna Häkkinen, Pölkky

MVP palkitut
– DeBell, Pölkky
– Hollingsworth, LiigaPloki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *