Pölkky Kuusamo – LiigaPloki 14.1.2023

LiigaPloki Pölkyn vieraaksi

Sarjataulukossa kolmantena oleva Pölkky Kuusamo saa vieraaksi viidentenä olevan LiigaPlokin. Molemmat joukkueet ovat pelanneet 17 ottelua, joista Pölkky on kerännyt 30 sarjapistettä ja LiigaPlokilla niitä on 25. Joukkueiden välissä on neljäntenä oleva OrPo 28 pisteellä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Sarjan kärkipaikkaa pitää Puijo Wolley, jolla on pisteitä 37. Sarjakakkosena on LP Kangasala 35 pisteellä.

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen viime marraskuussa Pihtiputaalla ja silloin kotijoukkue vei tiukan viisieräisen kamppailun 3-2. LiigaPlokilla on alla nyt neljän ottelun voittoputki, joista kaksi viimeistä on 3-1 kotivoittoja Arctic Volleysta ja JymyVolleysta.

Pölkky Kuusamo lähtee puolestaan jatkamaan katkeamatonta kotivoittojen sarjaa. Niitä on nyt kahdeksan kotivoittoa putkeen.  Ennen vuodenvaihdetta Pölkky koki kolme vierastappiota. Tämän vuoden alkuun joukkue on voittanut molemmat ottelunsa 3-0, ensin kotona LP-Vampulan ja viime sunnuntaina Nurmossa JymyVolleyn.

LiigaPlokin pisteiden tekijöinä ovat kunnostautuneet Kristin Lux, Dariana Hollingsworth ja Anna Yefremenko. Näistä suurimmat pisteet (285) on tehnyt pistepörssin kakkosena oleva Lux (3,85 p/erä). Pölkky Kuusamon kolmen kärki on melko tasainen ja yli 200 pistettä ovat tehneet Breana Runnels, Ciara DeBell  ja Juliana Azevedo. Suurimman pistemäärän on tehnyt Runnels (230, 3,83 p/erä). Erää kohti laskettuna paras pisteidentekijä on ollut yhden kokonaisen ottelun pelannut, joulutauon aikana Kuusamoon tullut Carlyle Nusbaum (5 p/erä). Toinen Pölkyn tuoreista vahvistuksista Madeline Palmer on pelannut myös yhden ottelun ja teki kolmieräiseen ihan kelpo pisteet (11).

Sotiris Gkotsis:
– Liigaploki on saanut tärkeitä voittoja ja on hyvässä kunnossa tauon jälkeen. Joukkueen suorituskyky riippuu vahvasti laitapelaajista ja on tärkeää pystyä saamaan sitä hallintaan. Odotan kovaa peliä molemmilta joukkueilta. Meillä on vuoden alkuun alla kaksi voittoa ja haluamme jatkaa samaa rataa kotikentällä  faniemme tuella.

Lauantain ottelussa mielenkiintona on pystyykö LiigaPloki murtamaan Pölkyn kotitaikaa. Silloin nähdään myös millä sykkeellä Madeline Palmer kohtaa kaudella 19-20 edustamansa LiigaPlokin.

Ennen ottelun alkua nostetaan Pölkky Kuusamon ensimmäinen Mestaruusviiri liikuntakeskuksen seinälle.