Pölkky Kuusamo välieriin otteluvoitoin 3-0

Pölkky Kuusamo haki 3-2 vierasvoiton LiigaPlokista ja jatkaa välieriin otteluvoitoin 3-0. Kolmannen välieräottelun eräpisteet olivat 19-25, 25-20, 18-25, 25-17, 15-9.

Pölkyn peli oli ensimmäisessä vieraskentällä pelatussa playoffs-kamppailussa alkuun hermostunutta ja virheiden sävyttämää. Syöttövirheitä tuli yhteensä 14. Peli loksahti uomiinsa neljännessä ja viidennessä erässä, jotka Pölkky pelasi varmasti.

Pölkky oli kolmen erän jälkeen 1-2 tappiolla, mutta tuli vahvasti neljänteen erään. Cara McKenzie syötti erän alkumetreillä kolme perättäistä ässäsyöttöä. Yleispelaajat Madeline Palmer ja Ciara DeBell tekivät kumpikin erään kuusi pistettä. Pölkky johti erää jo 20-10, mutta Ploki kavensi eroa vielä parilla pisteellä. Neljännen erän niittasi Palmer lukemiin 25-17 ja edessä oli viides erä.

Viides erä oli Pölkyltä ottelun parasta pelaamista. Peli oli rauhallista ja varmaa suorittamista. Pisteet jakautuivat tasaisesti kuudelle pelaajalle. Tilanne oli Plokin aikalisillä 4-1 ja 10-6. Ploki sai hyökätä melko vapaasti viistohyökkäyksiä kenttään ottelun alkuerissä, mutta Pölkyn puolustus ja torjunta alkoivat napsimaan niitä kiinni viidennessä erässä. Erä päättyi Pölkyn voittoon 15-9. Pallo näytti käyvän jo Pölkyn torjunnasta lattiassa, mutta samasta paikasta toinen torjuntakerta perään toi varmuuden ratkaisuun.

Pölkyn parhaana palkittiin Breana Runnels pistein 17/+11. Suurimman pistemäärän teki Ciara DeBell 21/+9.