Pölkky Kuusamo – LiigaPloki toinen puolivälierä 3-1

Pölkyn ja LiigaPlokin toinen puolivälierä eilistä tasaisempi

Pölkky Kuusamo – LiigaPloki 3-1 (25-4, 20-25, 25-23, 25-23).

Pölkky Kuusamo ja LiigaPloki pelasivat kovan ja yleisöön menevän ottelun. Kotijoukkue voitti ensimmäisen erän murskalukemin 25-4, mutta se ei vieraita lannistanut, vaan LiigaPloki pystyi kaivamaan parhaan pelinsä esille loppueriin. Ensimmäisen erän päätöspallon niittasi Cara McKenzie tikulta rajaan.

Toisen erän alku oli eilisen tapaan alusta tasainen aina lukemiin 8-8. Pölkyn kahden perättäisen virheen ja LiigaPlokin torjuntapisteen jälkeen ero kasvoi kolmeen pisteeseen. Pölkyn toisella aikalisällä ero oli 9-14 ja pysyi viidessä pisteessä erän loppuun asti. Ploki puolusti erittäin hyvin Emilia Joensalon johdolla ja erä päättyi lopulta Pölkyn hyökkäysvirheellä 20-25.

Kolmas erä oli edellisen toisinto aina lukemiin 7-7. Pölkky oli aikalisällään häviöllä 9-13. Breana Runnelsin ja Ciara DeBellin vahvoilla hyökkäyksillä Pölkky tasoitti lukemiksi 18-18. Madeline Palmer tuli kentälle tuplavaihdon ensimmäisessä osassa ja otti seuraavassa pallossa torjuntapisteen. Erä päättyi DeBellin hyökkäyksellä kotijoukkueelle 25-23.

LiigaPloki aloitti vahvasti neljännen erän ja Pölkky oli jo aika tukalassa tilanteessa lukemissa 1-8. Carlyle Nusbaumin ja Bettina Yli-Sissalan hyökkäyksillä Pölkky kavensi lukemiksi 5-8. Erä tasoittui edelleen kun oltiin lukemissa 14-14. Erä oli tasainen aivan loppumetreille asti ja Nusbaum oli illan sankari lyötyään pallon torjunnan käsistä ulos ja neljännen erän lukemiksi 25-23.

LiigaPlokin parhaana palkittiin huippuesitykseen yltänyt libero Emilia Joensalo. Suurimman pistemäärän teki yleispelaaja Dariana Hollingsworth 19/+9.

Pölkyn parhaana palkittiin eilisen tapaan yleispelaaja Carlyle Nusbaum, joka uurasti vastaanotossa 42 kertaa kohtuullisella 48 % tarkkuudella ilman suoria virheitä. Hänen pisteet olivat 16/+8. Pölkyn suurimman pistemäärän teki hakkuri Breana Runnels 19/+16.

Breana Runnels, Pölkky:
-Jännittävä peli ja yleisö oli hyvin mukana. Ploki puolusti hyvin ja oli vaikea tehdä pisteitä. Nautin pelaamisesta ja lyödä palloja hyvistä passeista kenttään.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Ensimmäinen erä tuli ehkä liian helposti. Sen jälkeen Ploki pelasi hyvin etenkin hyökkäyksessä. Meidän piti reagoida ja alkaa pelaamaan paremmin.  Olen tyytyväinen pelaajiin siitä, että emme koskaan luovuta. Kuroimme piste pisteeltä ja tällaisissa peleissä pitää käyttää tilanteet hyödyksi.

Emilia Joensalo, LiigaPloki:
-Tappio harmittaa ja pari erää oli muutamasta pallosta kiinni. Playoffs-lentopalloa kuten pitää ollakin, mutta vasta ensimmäisen erän jälkeen. Sen jälkeen molemmat joukkueet pelasivat hyvää lentopalloa. Pelissä oli pitkiä palloralleja, hyvää puolustusta ja hyviä hyökkäyksiä. Tiedettiin, että pystymme pelaamaan hyvin ja haastamaan näinkin kovaa joukkuetta kuin mitä Pölkky on.

Kim Buchwald, LiigaPloki:
-Hyvää playoffspeliä, mutta lopputulos oli huono. Olen todella tyytyväinen joukkueeseen eilisen jälkeen. Ensimmäisen erän jälkeen piti vaan yrittää saada henkeä pelaajiin ja he löysivät sitä yhdessä. Täällä oli hyvä meininki katsomossa ja samanlaisella jatketaan Pihtiputaalla.

Pölkky: Runnels 19/+16, Nusbaum 15/+7, Yli-Sissala 11/+10
Ploki: Hollingsworth 19/+9, Tikka 13/+7, Lux 10/+0