Skip to main content

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 27. ja 28.3.2023 klo 18.30

Viime kauden finalistit kohtaavat välierissä

Naisten Mestaruusliigan välierät käynnistyvät Kuusamon Liikuntakeskuksessa kahdella ottelulla 27. ja 28.3.2023 klo 18.30. Pölkky Kuusamon välierävastustaja on viime kevään finaalipari LP Kangasala. Toinen välieräpari on perjantaina pari erää ilman passaria pelannut Puijo Wolley ja Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Viime keväänä Pölkky pelasi välierät Hämeenlinnaa vastaan mennen finaaliin selkein 3-0 voitoin. LP Kangasala ja LP Viesti pelasivat viiden ottelun sarjan, joka päättyi Kangasalan 3-2 voittoon.

Pölkky johti viime vuoden finaalisarjaa jo 3-1, mutta passari Jalissa Trotterin loukkaantuminen antoi vielä Kangasalle mahdollisuuden jopa voittoon. Kangasala tasoittikin ottelusarjan 3-3:een ja näytti menevän maajoukkuepelaajista koostuneella ryhmällään mestaruuteen, mutta Pölkky Kuusamo nappasi tikkarin suusta seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa kotikentällään. Viime keväänähän Pölkky juhli ensimmäistä mestaruuttaan ja Liikuntakeskuksessa nähtiinkin aikamoiset kultakarkelot.

Pölkky Kuusamon kausi on ollut nousujohteinen. Peli on parantunut huomattavasti kauden mittaan. Vuoden vaihtumisen jälkeen Pölkky on ollut vahva ja jäi pisteen päähän runkosarjan voitosta. Pölkky tavoitti Puijoa joulutauolta peräti 10 pisteen verran. Pölkky on voittanut kaikki kauden 16 kotiotteluaan ja sillä on takana 11 ottelun voittoputki, joissa on tullut kuusi erätappiota. Näistä kolme vahvan puolivälieräsarjan pelannutta LiigaPlokia vastaan. Pölkky meni puolivälieristä jatkoon voitoin 3-0.

LP Kangasala sijoittui runkosarjassa kolmanneksi 9 pistettä Pölkkyä perässä. Kangasala pelasi vuoden vaihtumisen jälkeen 13 ottelua, joista vain neljä päättyi voittoon ja sarjapisteitä kertyi 16. Kolme viimeistä runkosarjan ottelua päättyi tappioihin, joista viimeinen meni Pihtiputaalla LiigaPlokille 3-0. Kangasalan puolivälierävastustaja oli LP Viesti ja sarja päättyi Kangasalan voittoon 3-1. Kolme otteluista päättyi suoraan 3-0, mutta yhden vei Viesti Kangasalan kotikentällä erin 3-1. Neljännessä puolivälierässä Salossa Kangasalan passarina oli Emmi Jaloinen, joka jakeli nopeaa laitapassia Viivi Pyhäjärvelle, joka oli joukkueen paras pistein 12/+6. Viivin vastaanotto oli erinomainen 85 %, olihan Viivi viime kaudella Pölkyn mestaruusjoukkueessa takakentän luottopelaaja. Jaloinen jakoi passeja melko tasaisesti kaikille ja myös keskihyökkäys oli vahvaa.

Välieräsarja on myös oma lukunsa ja joukkueiden paremmuus selviää pelien myötä. Yllätyksiä sattuu harvoin, mutta ne ovat silti mahdollisia. Yksi peli sinne tai tänne ei merkitse vielä mitään, mutta ottelut perättäisinä päivinä tuovat sarjaan lisähaasteensa matkustamisen lisäksi. Palautumisajat jäävät todella lyhyiksi.

Välieräsarjasta odotetaan tasaista ja tiukkaa. Nähtäväksi jää pystyykö LP Kangasala murtamaan Pölkyn vahvaa kotitaikaa? Yksikään joukkue ei ole siihen vielä kauden aikana pystynyt.

Pölkky Kuusamo pelaa tänäkin keväänä mitaleista. Nämä ottelut ovat ainutlaatuisia tilaisuuksia ja elämyksiä. Toivomme jälleen lentopallofanien saapumista isolla joukolla kannustamaan läpi koko Koillismaan, Kainuuta ja Etelä-Lappia myöten.

Sotiris Gkotsis:
-Vuosi edellisestä ja kohtaamme polullamme taas Kangasalan. Näissä peleissä ei ole suosikkeja eikä altavastaajia. Molemmat joukkueet antavat kaikkensa päästäkseen finaalipeleihin. Kuten aina, tavoitteemme on nytkin pelata 100 prosenttisesti, taistella jokaisesta pisteestä ja jokaisesta erästä ja nauttia välieristä. Odotamme fanejamme tukemaan ja auttamaan meitä, aivan kuten puolivälierissäkin. Onnea kaikille joukkueille.

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala
27. ja 28.3.2023 klo 18.30
Kuusamon liikuntakeskus

Välieräsarjan otteluohjelma:
MA 27.3. klo 18:30 Pölkky Kuusamo – LP Kangasala
TI 28.3. klo 18:30 Pölkky Kuusamo – LP Kangasala
LA 1.4. klo 18:30 LP Kangasala – Pölkky Kuusamo
Tarvittaessa
SU 2.4. klo 18:30 LP Kangasala – Pölkky Kuusamo
KE 5.4. klo 18:30 Pölkky Kuusamo – LP Kangasala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *