Pölkky Kuusamo – LP Kangasala VE1 3-1

Pölkky Kuusamo otti ensimmäisen kiinnityksen välieräsarjassa LP Kangasalasta

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-1 (25-18, 16-25, 25-16, 25-15).

Viime kevään finaaliparin kamppailu välieräsarjan avauksessa tarjosi katsojille jännitystä ja viihdettä koko rahan edestä. Vierasjoukkueen pieni, mutta äänekäs kannustajajoukko yritti saada ääntänsä kuuluviin pauhaavan kotikannustuksen välissä.

Ottelun ensimmäinen erä oli Pölkyn hakkuri Breana Runnelsin näytöstä. Hän takoi erään pisteet 9/+8 86 prosentin hyökkäystehoilla ja kolmella ässäsyötöllä. Runnelsin syöttövuorolla Pölkky eteni 4-3 lukemista viisi pistettä lisää. Pölkyn syöttö oli hyvää ja Kangasalan vastaanotto vaikeuksissa ollen vain 23 % viiden vastaanottovirheen kera. Erä päättyi Carlyle Nusbaumin tarkalla syötöllä etukulmaan lukemissa 25-18.

Toista erää pelattiin tasaisesti aina lukemiin 9-9. Osat vaihtuivat ensimmäiseen erään verrattuna ja Pölkyn vastaanotto oli hienoisissa vaikeuksissa Iida Pölläsen ja Viivi Pyhäjärven syötön kanssa. Pyhäjärvi pudottelin mainiosti palloja Pölkyn torjunnan viereen ja teki erään pisteet 8/+8 samalla 86 % tehokkuudella kuin Runnels ensimmäiseen erään. Erä päättyi Kangasalan ässäsyötöllä lukemiin 16-25.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueelta yhtä uneliasta pelaamista kuin toinen erä kokonaisuudessaan. Sotiris Gotsis otti aikalisän nopeasti tappiolukemissa 1-4 ja herätteli joukkuettaan pelaamaan paremmalla energialla. Tämä aikalisä oli samalla ottelun käännekohta ja Pölkky alkoi viemään ottelua laadukkaalla pelaamisella. Erä päättyi passari Katja Kylmäahon toisen kosketuksen hyökkäyksellä lukemissa 25-16.

Jos Pölkyn hakkuri Runnels oli liekeissä ottelun ensimmäisessä erässä, niin yleispelaaja Nusbaum oli tulikuuma pelaaja neljännessä. Hän teki pisteet 10/+8 64 prosentin hyökkäystehoilla. Pölkky oli erän alkuun neljän pisteen etumatkalla, mutta Kangasala kiri vielä tasoihin 10-10. Erässä mentiin ottelupallotilanteeseen vierasjoukkueen syöttövirheellä ja ratkaisupisteen teki keskeltä Cara McKenzie. Tulostaulu näytti erän loppulukemiksi 25-15.

Carlyle Nusbaum, Pölkky:
-Kahden erän jälkeen meidän piti parantaa pelaamista. Meillä on hyvä joukkue ja hyvä hyökkäys. Yritimme ehkä liikaa toisessa erässä kun Kangasala pelasi hyvin ja meidän kommunikaatio ei ollut hyvää. Totuin jo puolivälierissä runsaaseen syöttöjen vastaanottamiseen, mutta on se silti jonkin verran raskasta. Sain hyvää tukea siihen muulta joukkueelta.

Sotirs Gkotsis, Pölkky:
-Henkisesti tärkeä voitto. Onnittelut pelaajille voitosta. Nyt meidän täytyy nollata tämä peli ja alkaa keskittymään seuraavaan peliin. Olimme hyviä hyökkäyksissä ja kummalla toimi paremmin syöttö-vastaanotto, niin silloin hyökkäyskin oli vahvempaa. Toinen peli on usein vaikea ja yritämme pelata parasta peliämme ja olla henkisesti vahvoja.

Viivi Pyhäjärvi, LP Kangasala:
-Tiedettiin, että Pölkky hyökkää vahvasti laidasta, mutta emme saaneet sitä torjunnalla kiinni. Olen omaan peliin tyytyväinen, pieniä parannuksia pitää vielä tehdä. Hyvää ruokaa ja palautumista ja sitten hyvät unet huomista varten.

Arttu Keränen, LP Kangasala:
-Vastaanoton ja puolustuksen kanssa takkusi tänään. Hieman parempi vastaanotto ja enemmän puolustus olisi tarvittu. Liian helposti pallot meni kenttään varsinkin viiston puolelta. Fokus katosi kolmannen erän alun jälkeen ja vastustaja sai siitä lisää virtaa peliin. Huomiseen peliin päälinja ovat samoja, mutta katsotaan videolta mitä kohtia voidaan omassa pelissä parantaa.