Pölkky Kuusamo – LP Kangasala VE2 3-2

Pölkky Kuusamon kotitaika kestää edelleen

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala pelasivat tiukan taistelun välieräsarjan toisessa ottelussa, joka päättyi Pölkyn 3-2 voittoon eräpistein 22-25, 25-22, 25-22, 24-26, 15-7. Ottelusarja on siten katkolla seuraavassa ottelussa, joka pelataan lauantaina Kangasalla.

Molemmat joukkueet käyttivät lähes koko pelaajistoaan hakien parhaiten toimivaa kokoonpanoa. Kangasala vaihtoi kolmanteen erään yleispelaajaksi Roosa Heikkiniemen Iida Pölläsen tilalle ja hakkuriksi Neea-Maria Joen Katherine Regaladon tilalle. Samoin passariksi tuli Nea Luntamo Emmi Jalosen paikalle. Pölkky peluutti laitapelaajina Carlyle Nusbaumia, Ciara DeBelliä ja Madeline Palmeria kutakin vuorollaan. Passipeliä hoitivat Katja Kylmäaho ja Joanna Kallinen.

Kotijoukkue Pölkky johti ensimmäistä erää jo selvän tuntuisesti 19-13, mutta sen jälkeen alkoi vastaanotto tökkimään ja niin LP Kangasala tuli takaa erävoittoon 22-25.

Toinen erä käynnistyi passari Kylmäahon ässäsyötöllä ja Pölkky johti vieraiden ensimmäisellä aikalisällä lukemin 12-8. Ero oli jo suurimmillaan seitsemän pistettä lukemissa 23-16, mutta sen jälkeen peli alkoi sakkaamaan ensimmäisen erän tapaan. Erä päätöspisteen teki Nusbaum lukemiin 25-22.

Kolmas erä oli tasaista kamppailua aina erän loppupuolelle saakka lukemissa 19-19. Pölkky johti erää jo 23-20, mutta Kangasala kavensi kahdella pisteellä Viivi Pyhäjärven ja Neea-Maria Joen onnistuessa hyökkäyksissään. Kotijoukkue pääsi eräpallotilanteeseen Kangasalan syöttövirheellä ja erän katkaisi Breana Runnels lukemissa 25-22.

Neljäs erä oli ottelun tasaisin ja siinä paremmuutta haettiin jatkopallojen kautta. Erä meni vierasjoukkueelle onnistuneen hyökkäyksen päätteeksi lukemin 24-26.

Pölkky aloitti vahvasti viidennen erän johtaen sitä 4-1 Runnelsin hyökätessä tarkasti viitoskulmaan. Runnelsin ja Pyhäjärven onnistumisten jälkeen lukemat oli 5-2. Madeline Palmer voitti painopallon ja Kangasala otti toisen aikalisän lukemissa 8-3. Seuraava onnistuja oli Roosa Heikkiniemi rajahyökkäyksellä ja sen kuittasi Runnels 6-paikan peipillään. Palmer vei kotijoukkueen kuuden pisteen etumatkalle 11-5, minkä jälkeen Runnels taituroi kaksi perättäistä pistettä. Erä päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheellä loppulukemiin 15-7.