Skip to main content

Pölkky Kuusamo nousi tukalasta tilanteesta otteluvoittoon

Huikea jännitysnäytelmä neljännessä finaalipelissä

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala pelasivat yleisöön menevän jännitysnäytelmän, joka ratkesi viidennen erän pienimmällä mahdollisella marginaalilla kotijoukkueelle 16-14. Kangasalan joukkueella oli jo ottelupallo lukemissa 13-14 Carlyle Nusbaumin sivaltaessa hyökkäyksen sivurajalta ulos. Pölkyn hakkuri Julie Lengweiler otti ottelun lopussa vahvaa roolia ja tasoitti lukemiksi 14-14. Seuraavassa pallossa Pölkky torjui hyvän pelin pelanneen Ronja Heikkiniemen hyökkäyksen ja Pölkky oli puolestaan ottelupallotilanteessa. Ottelun ratkaisu nähtiin Lengweilerin hyökkäyksellä torjunnan käsistä.

Kotijoukkue oli tukalassa tilanteessa vieraiden johtaessa erin 1-2 ja neljännessä erässä LP Kangasala oli hienoisesti niskan päällä. Neljäs erä kääntyi kuitenkin Pölkylle 25-23 ja näin mentiin viidenteen erään, joka päättyi yleisön riemuitessa 16-14. Pölkky johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 3-1 ja mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Yhtään peliä ei voiteta helpolla ja seuraavaan peliin vaaditaan taas huolellinen valmistautumien ja hyvä peliesitys.

Vieraiden parhaana palkittiin passari Emmi Jalonen. Suurimman pistemäärän teki Ronja Heikkiniemi 27/+21. Roosa Laakkonen teki pisteet 18/+12 viiden torjunnan kera. Emmi Riikilä oli hyvä apu Kangasalan hyökkäyksissä ja käytti taitavasti torjunnan käsiä hyväksi pistein 17/+8.

Pölkyn parhaana palkittiin Adeja Lambert, joka teki pisteet 23/+20. Carlyle Nusbaumin pisteet olivat 16/+3 ja Julie Lengweilerin pisteet 15/+1.

Emmi Jalonen, LP Kangasala:
– Oli hieno pelata finaalipeliä, mutta harmittaa kun ei pärjätty. Peli oli tosi tasainen ja ratkesi pieniin asioihin. En osaa sanoa yhtään yksittäistä syytä. Hyvillä mielillä lähdemme huomiseen ja otetaan voitto.

Adeja Lambert, Pölkky:
– Tunnelma oli valtava, ei kuullut edes omia ajatuksia. Yleisön energia auttoi momentumin saamista. Olen tyytyväinen tekemistäni pisteistä. Tein omaa työtäni ja pelasimme joukkueena.

Arttu Keränen, LP Kangasala:
– Olen ylpeä joukkueesta, vaikka tulos on vääränlainen. Pääasia, että pelasimme hyvin. Välillä unohdimme asioita ja annoimme helppoja hyökkäyspisteitä kotijoukkueelle. Pienten marginaalien peli niin kuin eränumerotkin näyttävät. Pallo sinne tai tänne tai torjunnan sijoittuminen olisi voinut muuttaa peliä. Nyt palautumaan ja kohti huomista.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Ensimmäisessä erässä olimme tilastojen mukaan parempia ja voitimme sen. Toisessakin erässä pelasimme hyvin, vaikka hävisimme erän. Kangasala paransi omaa peliä ja saimme neljännen erän tiukkojen vaiheiden jälkeen. Laitoimme itsemme täysillä peliin viidenteen erään ja tämä on syy miksi teemme toistemme ja seuran eteen asioita. Huomenna lähdemme 0-0 tilanteesta ja valmistaudumme siihen kuten muihinkin peleihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *