Pölkky Kuusamo – Neptunes Nantes (FRA) 1-3

Kuusamossa nähtiin kovatasoinen ranskalaisjoukkue

Pölkky Kuusamo – Neptunes Nantes 1-3 (16-25, 25-22, 14-25, 17-25).

Pölkky Kuusamo pelasi Challenge Cupin karsinnan ensimmäisen ottelun ranslalaista Neptunes Nantesia vastaan. Ottelun alku lupasi hyvää lentopalloiltaa kun ensimmäisen pallon paremmuudesta taisteltiin hyvin molempien joukkuiden osalta. Pallo päättyi Nantesin Amelie Rotarin hyökkäykseen. Nantes syötti ottelun alussa tarkkaa hyppyleijaa ja Pölkky onnistui vastaanotossa 35 %, kun taas vierailla vastaanotto oli 62 %. Nantesin kapteeni Amandine Giardino oli liberon tontilla todella mainio sekä puolustuksessa että vastaanotossa. Hänen vastaanotto oli koko ottelussa 79 %. Ensimmäinen erä päättyi Nantesin torjuntapisteeseen 16-25.

Pölkky Kuusamo hallitsi toista erää alusta alkaen ja kun vastaanotto toimi hyvin niin hyökkäyspelikin oli hienoa katseltavaa. Carlyle Nusbaum oli ottelun alkupuoliskolla lähes pitelemätön ja löi palloa kovalla kädellä kenttään. Madeline Palmerin tulo toiseen erään Cortney VanLievin tilalle toi lisää varmuutta pelaamiseen. Libero Juulia Jäppinen pelasi myös hyvän ottelun 47 % vastaanotolla. Nusbaumin hiha kesti myös hyvin läpi ottelun (54 %). Myös Palmerin vastaanotto oli hyvä 47 %. Toinen erä päättyi vahvaa hyökkäyspeliä pelanneen Nusbaumin pisteellä Pölkky Kuusamolle 25-22.

Kokonaisuutena ottelu oli hyvää lentopalloa, mutta ottelun edetessä Nantesin paremmuus alkoi tulla esiin. Nantesin hakkuri Taylor Mims osoitti hyökkäyksissä monipuolisuutta ja oli Pölkky Kuusamolle erittäin vaikea puolustettava. Mimsin hyökäykset lähtivät korkealta ja kovaa ja olivat myös äärimmäisen tarkkoja. Nantesin ulottuva torjunta toi myös vaikeuksia Pölkyn hyökkäyspeliin. Kolmas ja neljäs erä menivät melko selkeästi ranskalaisjoukkueelle 14-25 ja 17-25. Tappiosta huolimatta ottelu oli mitä mainiointa seurattavaa. Kuusamossa nähtiin ehkä kovatasoisin vastustajajoukkue Liikuntakeskuksen areenalla.

Toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina 17.10. kello 20 Nantesissa.

Kiitokset katsojille hyvästä kannustuksesta ja joukkueelle todella hyvästä taistelusta!