Skip to main content

Pölkky Kuusamo – Arctic Volley 23.10.2023

Pölkky Kuusamo tekee paluun Ranskasta liigakentille

Pölkky Kuusamo – Arctic Volley
23.10.2023 klo 18.30

Vasta kaksi liigapeliä pelannut Pölkky Kuusamo palaa takaisin kotimaan kentille parin viikon poissaolon jälkeen. Pölkky pelasi Challenge Cupin karsinnassa kivenkovaa ranskalaista Neptunes Nantesia vastaan saldona kahdesta ottelusta yksi erävoitto kotikentällä. Nantesin joukkuepeli oli useita piiruja Suomen liigatasoa korkeammalla ja se näkyi etenkin torjunta-puolustuspelaamisessa. Hyvätkin hyökkäykset puolustettiin pelattavaksi. Nantesin parhainta antia edusti ehkä korkealta ja tarkasti hyökännyt hakkuri Taylor Mims. Ranskalaisjoukkueen kapteenin, libero Amandine Giardinon vastaanottopeli oli myös hienoa katsottavaa.

Pölkky saa maanantaina vieraaksi Arctic Volleyn Rovaniemeltä. Joukkueet ovat tuttuja toisilleen kauden alla pelattujen neljän harjoitusottelun johdosta. Pölkky on voittanut kauden molemmat liigapelinsä täydellä pistepotilla 3-1 erävoitoin JymyVolleysta ja Puijo Wolleysta. ArVo on puolestaan pelannut kolme ottelua, joista viimeisestä makea 3-1 kotivoitto LP-Vampulasta. Sitä ennen ArVo koki 1-3 tappion LiigaPlokille Pihtiputaalla ja kotikentällä 0-3 Puijolle. Ennen Kuusamoon tuloa ArVo kohtaa lauantaina Puijon vieraskentällä.

ArVon parhaat pisteiden tekijät ovat olleet yleispelaajat Lisa Jaunet (57 p, 19/ottelu) sekä Sarah Glynn (41 p, 13,67/ottelu). Pölkyn parhaat pisteissä ovat yleispelaaja Madeline Palmer (41 p, 20,5/ottelu) sekä keskitorjuja Amiya Jones (23 p, 11,5/ottelu). Yhden ottelun pelannut Carlyle Nusbaum on tehnyt 17 pistettä. Sarjan parhaiden syöttäjien tilastossa (ässät/erä) on neljän parhaan joukossa kolme Pölkyn pelaajaa: Linnea Malinen, Bettina YLi-Sissala ja Madeline Palmer.

Edellisessä ottelussaan LP-Vampulaa vastaan ArVon Lisa Jaunet oli kovassa iskussa ja teki pisteet 26/+21. ArVo otti peräti 15 torjuntapistettä, mutta syöttövirheitä tuli 14 kahta ässää vastaan. Joukkueen vastaanotto oli 34 %. Pölkyn voittaessa Puijon samoin eränumeroin joukkueen pisteiden jakauma oli tasaisempi. Passaria lukuunottamatta (Sofia Lehto 5 p) muut kuusikossa tekivät vähintään yhdeksän pistettä. Suurimmat pisteet teki Madeline Palmer (19/+11). Pölkky sai torjunnalla kahdeksan pistettä ja syöttövirheitä tuli 13, joita vastaan seitsemän ässää. Pölkyn vastaanotto oli 38 %.

Tilastojenkin valossa tulossa on melko tasaväkinen kamppailu. Pölkyn peli on ollut melko tasaista ilman notkahduksia ja kun takana on kotiyleisön tuki, silloin vierasjoukkueelta vaaditaan huippupeliä pisteenkin viemiseen Pölkyn kotiluolasta.

Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gkotsis totesi torstaina pari päivää Ranskassa pelatun ottelun jälkeen, että pitkä pelireissu aiheuttaa väsymystä ja huomiota on kiinnitettävä myös muihin joukkueen kohtaamiin ongelmiin. Sotiris muistutti myös ArVon mainiosta pelistä LP-Vampulaa vastaan ja hän odottaa erilaista, hyökkäävämpää vastustajaa kun kauden alla harjoituspeleissä nähtiin.

– Meillä on vielä kolmet harjoitukset ennen maanantain peliä. Niissä voimme valmistautua ja löytää hyviä ratkaisuja onnistuneeseen peliesitykseen, uskoi päävalmentaja Gkotsis joukkueensa mahdollisuuksiin.

Pölkyn taustatukena on ollut kannustava kotiyleisö ja tässäkin ottelussa sillä on suuri merkitys joukkueen pyrkiessä parhaaseen peliesitykseensä.

Tervetuloa mukaan nauttimaan hyvätasoisesta lentopallo-ottelusta!

Pölkky Kuusamo – Arctic Volley
Kuusamon Liikuntakeskus
23.10.2023 klo 18.30

Liput 15 €, alle 15 vuotiaat ilmainen sisäänpääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *