Pölkky – ArVo 3-0

Pölkky Kuusamo ja Arctic Volley kävivät tiukan kolme-eräisen kamppailun Ruudun viikon ottelussa. Erälukemat kotijoukkueelle 3-0 (25-21, 25-23, 25-22). Kotijoukkueesta sivussa oli yleispelaaja Madeline Palmer ja vierailta hakkuri Miia-Maria Mäkikyrö.

Ottelun alku oli kotijoukkueella vahva ja Pölkky johti erää jo 8-1 ArVon ensimmäisellä aikalisällä. Cortney VanLiew oli vieraiden syöttöjen kohteena ja vaikealla syötöllä ArVo sai sekoitettua Pölkyn peliä. Erän ja ottelun edetessä VanLiew sai vastaanottonsa kasaan ja Pölkyn peli suoristui kolmanteen erään mennessä. Carlyle Nusbaum esitti vahvaa hyökkäyspeliä tehden ensimmäiseen erään seitsemän pistettä 100 % hyökkäysteholla. Erä päättyi Nusbaumin hyökkäyksellä 25-21 kotijoukkueelle.

Arctoc Volley tuli vahvalla sykkeellä toiseen erään ja johtikin erää Pölkyn aikalisällä 4-7. Amiya Jonesin kahdella peräkkäisellä torjunnalla Pölkky meni 9-8 johtoon. Vieraiden torjunnan ja Lisa Jaunetin 6-paikan hyökkäyksen jälkeen tilanne oli 10-11. Jaunetin hyökkäysvirheellä Pölkky meni eräpallotilanteeseen 24-23. Erän ratkaisupallon niittasi satasen hyökkäyksellä torjunnan käsien kautta ottelun muutamalla virhesuorituksella aloittanut Bettina Yli-Sissala lukemiin 25-23.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueella terävää pelaamista. Etenkin Pölkyn hakkuri Lexi Pollardilla, joka teki kolmanteen erään yhteensä 10 pistettä ja 7-5 tilanteessa jo neljännen pisteensä erän alkuun. Pölkky johti erää jo 14-7, mutta sitkeä vierasjoukkue taisteli tasoituksen lukemissa 16-16. Yli-Sissala pääsi painamaan tyhjältä verkolta Pölkyn kahden pisteen johtoon 20-18. Eveliina Smolander kavensi keskeltä vielä 21-20, mutta Pollard päätti erän ja ottelun lukemiin 25-22.

Arvon parhaana palkittu Sarah Glynn totesi pelin olleen ylä- ja alamäkeä ja että silloin kun peli kulki niin se kulki todella hyvin. Arvon päävalmentaja Jukka Lehtonen oli harmistunut siitä, että tälläkin kertaa pisteet jäivät saamatta ja erien lopuissa pitäisi olla enemmän itseluottamusta erän kääntämiseen voitoksi.

Pölkyn parhaana palkittu Carlyle Nusbaum ja myös päävalmentaja Sotiris Gkotsis kertoivat viikon olleen todella vaikean. Gkotsisin mukaan joukkue pääsi vasta sunnuntaina tekemään ehjän harjoitusrupeaman ja siksi hän oli todella tyyväinen voitosta. Nusbaum näki parannettavaa ensimmäisen kosketuksen laadussa vastaanotossa ja puolustuksessa.