Skip to main content

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-0


Pölkky selkeästi vahvempi tappiottomien joukkueiden kohtaamisessa

Pölkky Kuusamo  – LP Kangasala 3-0 (25-15, 25-19, 25-19).

Syksyn pienimmällä ottelumäärällä ja tappiottomalla saldolla pelanneet joukkueet kohtasivat Kuusamon lauantai-illassa. Ottelutauko ei näkynyt millään muotoa kotijoukkueen pelaamisessa, vaan Pölkky esitti varsin kypsää taktista ja hyvää pelaamista läpi ottelun.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen Amiya Jones esitti osaamistaan tehden jo kolmannen hyökkyspisteen Kangasalan ensimmmäisellä aikalisällä lukemissa 5-1. Viivi Pyhäjärvi käytti taitavasti torjunnan käsiä hyödykseen ja kun Neea-Maria Joki onnistui 6-paikan hyökkäyksessä lukemat olivat 7-4. Sotiris Gkotsis otti ottelun ainoan aikalisän vieraiden kavennettua kolmella pisteellä lukemiksi 15-10. Lexi Pollardin kolmen ässän syöttövuorolla Pölkky oli jo tavoittamattomissa etumatkalla 22-14. Erä päättyi Sofia Lehdon toisen kosketuksen hyökkäyksellä 25-15.

Myös toisen erän alku oli Jonesilta vahva kahdella perättäisellä torjuntapisteellä ja vierasjoukkueen päävalmentaja Arttu Keränen kutsui joukkueensa aikalisälle tilanteessa 4-1. Kangasala tuli tasoihin 5-5 ja meni Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen ensimmäisen kerran johtoasemaan 5-6. Vieraat kävivät johdossa myös lukemissa 6-7, mutta muuten erä ja koko ottelu olivat Pölkyn hallintaa. Erä pysyi kutakuinkin tasaisena vielä 13-12 lukemiin saakka, mutta sen jälkeen kotijoukkue puristi ruuvia erän loppua kohti. Pölkyn parhaana palkittu Madeline Palmer oli hurjassa vedossa toisen erän kuudella pisteellä 88 % hyökkäysteholla ja 80 % vastaanotolla. Erä päättyi Jonesin torjunnalla lukemissa 25-19.

Pölkky johti kolmatta erää 6-2, minkä jälkeen Neea Joki ja Iina Andrikopoulou kavensivat hyökkäyspisteillä lukemiksi 6-4. Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen lukemat olivat 10-8. Tässä vaiheessa käytiin hyvää taistelua siitä kummalle joukkueelle erä kallistuu. Carlyle Nusbaumin kahden vahvan hyökkäyksen ja Kangasalan Joen onnistumisen jälkeen lukemat olivat 12-9. Pölkky hivuttautui pikkuhiljaa piste kerrallaan kauemmaksi ja erä päättyi Bettina Yli-Sissalan keskihyökkäyksellä lukemiin 25-19.

MVP palkitut
Madeline Palmer, Pölkky
Viivi Pyhäjärvi, LP Kangasala

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

Pisteet
Pölkky: Palmer 17/+15, Nusbaum 13/+4, Jones 12/+9, Yli-Sissala 9/+6
Kangasala: Joki 8/-, Pyhäjärvi 7/+2, Andrikopoulou 6/+1, Rekola 5/+5

Vastaanotto: 51 %/31 %
Hyökkäys: 51 %/34 %
Torjunnat: 8/5
Ässät: 9/1

Madeline Palmer, Pölkky:
– Otteluun lähtö tuntui hankalalta pitkän pelitauon jälkeen. Syöttö ja passipeli olivat meiltä hyviä. Koskaan ei pidä olla liian tyytyväinen peliin, vaan aina löytyy parannettavaa.

Viivi Pyhäjärvi, LP Kangasala:
– Tappio harmittaa. Pölkky tuli kovaa ja me toki tiedettiinkin se etukäteen. Pelitauko ei näkynyt ja aina pitää olla valmis pelaamaan. Pölkky syötti hyvin emmekä saaneet heille painetta.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Kolmen viikon pelitauko on henkisesti vaikea. Olen tosi tyytyväinen peliin, Syöttö-vastaanotto toimi hyvin ja saimme syötöllä pelattua pois tiettyjä pelaajia. Syöttövirheitä tuli, mutta suhde ässiin oli ok (14/9).

Arttu Keränen, LP Kangasala:
– Kotijoukkue pelasi vahvasti ja peli oli aika yksipuolinen. Tänään meidän passin laatu oli huono ja hävisimme eniten hyökkäyspelissä. Vastaanottomme on ollut heikkoa koko syksyn, vaikka meillä on hyviä vastaanottajia. Pitää löytää tatsi ja saada vastaanottoon itseluottamusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *