Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan lentopallokerho 3-0 F1

Pölkky Kuusamo otti selkeän 3-0 voiton ensimmäisessä finaalipelissä

Kuusamon liikuntakeskukseen oli saapunut ihan kelpo yleisömäärä (663) emsimmäistä finaalipeliä seuraamaan Pölkky Kuusamon ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon kesken. Tunnelma oli myös finaalipelien arvoinen yleisön osallistuessa tunnelman luomiseen. Ottelu päättyi Cara McKenzien keskihyökkäyksellä kotijoukkueen 3-0 voittoon eräpistein 27-25, 25-15, 25-17.

Ottelun kovin taistelu nähtiin ensimmäisessä erässä, jonka alkuun Pölkky pääsi 7-1 johtoon. Hämeenlinna ei siitä hätkähtänyt vaan tuli vahvasti erään ja peliin mukaan. Pölkyn pelaajista pääsivät erässä viiteen pisteeseen joukkueen parhaana palkittu yleispelaaja Madeline Palmer sekä hakkuri Breana Runnels. Hämeenlinnan hakkuri Adeola Owokoniran ylsi myös viiteen pisteeseen ja yleispelaaja Odette Ndoye neljään pisteeseen. Hämeenlinnalla oli mahdollisuus viedä erä itselleen, mutta Pölkky otti ottelun kannalta ratkaisevan erävoiton pistein 27-25.

Kaksi seuraavaa erää oli selkeästi Pölkyn hallintaa ja Pölkyn puolustuspelaaminen oli silmiinpistävän hyvää. Hämeenlinnan peli hajosi ensimmäisen hyvän erän häviämisen jälkeen ja Pölkky otti ansaitusti 3-0 voiton. Palmer kantoi Pölkyn vastaanottovastuuta 26 vastaanotolla ja 62 % tarkkuudella. Hän teki myös joukkueen suurimman pistemäärän yhdessä yleispelaaja Ciara DeBellin kanssa. Palmerin pisteet olivat 14/+10 ja DeBellin 14/+9. Hakkuri Runnelsin pisteet olivat 11/-1 ja hän hyökkäsi useita viistolyöntejä pallon mitan kentän rajojen ulkopuolelle.

Katja Kylmäahon syöttö oli mainiota illan pelissä. Hän syötti ottelussa 18 kertaa, joista kolme oli ässäsyöttöä. Toisessa erässä Kylmäaho meni syöttämään lukemissa 12-9 ja hänen syöttvuoro kesti aina lukemiin 18-9. Samalla syöttövuorolla tuli kaksi ässäsyöttöä.

Hämeenlinnan parhaana palkittiin yleispelaaja Odette Ndoye, joka teki älykkäitä ratkaisuja hyökkäyksissä pistein 5/+2. Hämeenlinnan suurimman pistemäärän teki keskipelaaja Vera Klimvich (8/+7). Yleispelaaja Jenny Mosserin pisteet olivat 7/+1 ja keskipelaaja Michaela Madsenin 6/-.

Madeline Palmer, Pölkky:
-Olen iloinen 3-0 voitosta. Meidän vastaanotto, puolustus ja sideout pelaaminen toimi hyvin. Tietenkään en ole täysin tyytyväinen omaan pelaamiseen. Hämeenlinnassa meidän pitää olla henkisesti vahvoja.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Voitto oli tärkeä ajatellen seuravia pelejä Hämeenlinnassa. Saimme pidettyä Hämeenlinnan hyökkäystehot alhaalla. Mosserin ja Owekoniranin aikaisempia pelejä matalampiin pistemäärään oli osittain syynä meidän hyvä puolustuspelaaminen. Heillä taisi olla myös huono ilta tänään. Nyt lepäämme ja tiistaina lähdemme pelireissulle Hämeenlinnaan.

Odette Ndoye, Lentopallokerho:
-Pettynyt peliimme, olisi pitänyt pystyä parempaan. En osaa sanoa syytä miksi peli ei kulkenut. Ennen seuraavaa peliä lepäämme ja sen jälkeen muutamat treenit.

Giovanni Torchio, Lentopallokerho:

-Ensimmäisen erän häviämisellä oli suuri merkitys ottelun lopputulokseen. Meillä oli useita tilaisuuksia päättää erä. Nämä ovat finaalipelejä ja meillä on nuori ja kokematon joukkue vielä. Katsotaan mitä keksitään seuraaviin peleihin.

Seuraavat kaksi peliä pelataan 12. ja 13.4. klo 18.30 Hämeenlinnassa. Mestaruuteen tarvitaan yhteensä neljä voittoa.