Skip to main content

Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan lentopallokerho 1. finaalipeli

Pölkky Kuusamo puolustaa viime kevään mestaruutta

Runkosarjassa toiseksi tullut Pölkky Kuusamo kohtaa naisten Mestaruusliigan finaaleissa runkosarjassa neljänneksi sijoittuneen Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kolme kertaa. Näistä kaksi päättyi Pölkyn 3-1 kotivoittoon ja myös Lentopallokerho voitti kotikentällään heti kauden alussa Pölkyn erin 3-0.

Puolivälierissä Pölkky pudotti LiigaPlokin otteluvoitoin 3-0. Saman kohtalon koki myös LP Kangasala välierissä Pölkyn voitoin 3-0. Lentopallokerho on puolestaan pelannut täydet viisi ottelua molemmissa vaiheissa. Puolivälierissä kaatui OrPo 3-2 ja välierissä runkosarjan voittanut Puijo Wolley myös otteluvoitoin 3-2.

Joukkueet ovat pelanneet playoffseissa hyvinkin eri määrän otteluita ja eriä. Pölkyllä pelattuja otteluita on kuusi ja eriä 25. Lentopallokerho on pelannut 10 ottelua ja niissä yhteensä 41 erää.

Kummankin joukkueen edelliset ottelut päättyivät vieraskentällä 3-1 voittoihin. Pölkyn voittaessa LP Kangasalan joukkueen suurimman pistemäärän teki hakkuri Breana Runnels (22/+17). Yleispelaajien Ciara DeBellin ja Madeline Palmerin pisteet olivat 15/+7 ja 13/+4. Keskipelaajien Cara McKenzien ja Bettina Yli-Sissalan pisteet olivat 9/+3 ja 10/+7. Hämeenlinnan voittaessa Puijon joukkueen suurimman pistemäärän teki yleispelaaja Jenny Mosser (22/+12). Yleispelaaja Odette Ndoyen pisteet olivat 4/-1 ja hakkuri Adeola Owokoniran 19/+10. Keskipelaajien Michaela Madsenin ja Vera Klimovichin pieteet olivat 9/+6 ja 7/+7. Pölkky antoi LP Kangasalalle 22 pistettä omilla virheillään, Hämeenlinna puolestaan antoi virheillään Puijolle 26 pistettä.

Hämeenlinnan vahvuutena on ollut torjuntapeli ja joukkue on ottanut playoffseissa 2,8 torjuntaa erää kohti. Pölkyn torjuntamäärä on ollut 2,0 torjuntaa erää kohti. Hämeenlinnan hyökkäykset ovat tulleet pitkälti yleispelaaja Mosserin ja hakkuri Owokoniranin kautta. Pölkyn hakkuri Runnels on esittänyt myös vahvaa ja varmaa palyoffs-pelaamista ja hänet valittiin Maaliskuun tekijäksi. Hän on saanut myös Pölkyn pelaajista suurimman passimäärän. Yleispelaajat DeBell ja Palmer jakavat keskenään melko tasaisesti hyökkäyskuormaa. Yleispelaaja Carlyle Nusbaum ei pelannut kolmannessa välieräpelissä loukkaantumisen takia.

Pölkyn passaritilanne on ollut hyvä. Maaliskuun tähdistökenttään valittu Katja Kylmäaho pelaa loistavaa kevättä ja ensimmäistä liigakautta pelaava Joanna Kallinen voidaan heittää myös kentälle milloin vain. Kallinen on nostanut kevätkauden aikana Pölkyn useita kertoja ylös tukalasta tilanteesta erä- ja otteluvoittoihin asti. Hämeenlinnalla on kolme hyvää passaria ja heistä ykköspassarin paikan on ottanut Sofia Lehto.

Finaaleissa kohtaa kaksi kevätkauden nousukuntoista joukkuetta. Joukkueiden edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta on kulunut jo lähes kaksi ja puoli kuukautta, joten keskinäistä suoraa vertailukohtaa on vaikea löytää. Pölkky on pelannut pudotuspelit tehokkaasti ja voittanut puolivälierä- sekä välieräsarjat suoraan 3-0. Pölkky on voittanut kaikki kauden 18 kotiotteluaan ja joukkueella on takana 14 ottelun voittoputki.

Finaalit ovat kuitenkin oma sarjansa ja joukkueiden välinen paremmuus selviää pelaamalla. Odotettavissa on laadukas ja tasainen finaalisarja.
Ja taatusti Kuusamon liikuntakeskus on täynnä äänekkäitä kannustajia!

Tervetuloa!

Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan Lentopallokerho
1. finaalipeli
9.4.2023 klo 17.00
Kuusamon liikuntakeskus

Liput 20 €. Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *