Skip to main content

Pölkky Kuusamo – Hämeenlinna 3-2

Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-2 (21-25, 23-25, 25-10, 25-22, 15-9).

Pölkky nousi kahden tappioerän takaa voittoon Hämeenlinnaa vastaan

Pölkky Kuusamo koki kauden ensimmäisen pistemenetyksen Hämeenlinnaa vastaaan, mutta käänsi ottelun vaikean alun jälkeen 3-2 voitoksi.

Hämeenlinna tuli vahvalla pelillä ottelun kahteen ensimmäiseen erään. Pölkky oli puolestaan alussa hieman huolimaton ja joulutauko näkyi selkeästi pelaamisessa. Kotijoukkue johti ensimmäistä erää 13-9, mutta Hämeenlinna kiri tasoihin lukemissa 15-15. Erä päättyi Pölkyn helpolla virheellä vieraille 21-25.

Toisessakin erässä Pölkyllä oli jo hyvän tuntuinen etumatka lukemissa 14-8. Kotijoukkueen viiden perättäisen virheen jälkeen tilanne olikin hetkessä tasan 15-15. Tämän erän lopussa kotijoukkueesta alkoi jo löytyä taisteluilmettä, mutta erä meniTuuli Tuomisen hyökkäyksellä vieraille 23-25.

Kolmanteen erään alkupuolelle Pölkky vaihtoi yleispelaajaksi Madeline Palmerin paikalle joulukuun parhaaksi palkitun Cortney VanLiewin ja hän näytti jälleen parasta osaamista auttaen joukkueensa hyvään perlivireeseen ja turvalliseen etumatkaan. Erä Pölkylle Hämeenlinnan hyökkäysvirheellä 25-10.

Neljännen erän alku oli vieraiden vahvaa pelaamista ja Sotiris Gkotsis otti aikalisän jo lukemissa 1-4. Pölkky pysyi takamatkalla kunnes Sofia Lehto tasoitti erän ässäsyötöllä lukemissa 10-10. Sen jälkeen Hämeenlinna pääsi kahden pisteen etumatkalle, jonka Pölkky otti kiinnin Madeline Palmerin hyvillä suorituksilla. Erä päättyi Pölkylle vieraiden hyökkäysvirheellä 25-22.

Kerttu Kilpinen vei viidennen erän ensimmäisen pisteen vieraille 6-paikan hyökkäyksellä. Carlyle Nusbaum teki tasoittavan pisteen, jonka jälkeen Pölkky meni 2-1 johtoon Hämeenlinnan torjunnan verkkovirheellä. Bettina Yli-Sissala pelasi vahvasti ja Nusbaum teki myös tarvittavia pisteitä Pölkyn mennessä 12-6 johtoasemaan. Palmer vei joukkueensa ottelupallotilanteeseen 14-7, mutta vieraat kavensivat vielä Pölkyn käsittelyvirheen ja Vitalia Marmenin hyökkäyspisteen ansiosta lukemiksi 14-9. Ottelun ratkaisupisteen teki Amiya Jones. Michaela Madsen pelasi muutamia etukenttäkierroksia Hämeenlinnan toisena passarina Sanni Suomelan lisäksi.

Bettina Yli-Sissala, Pölkky:
– Alussa meillä oli käynnistysvaikeuksia ja peli oli sekavaa. Teimme paljon sellaisia virheitä, joita meillä ei yleensä tule. Oli myös kommunikointiongelmia, jollaisia saattoi odottaa kevätkauden ensimmäisessä pelissä. Hämeenlinna pelasi hyvin kaksi erää ja muissakin erissä käytti hyvin ne tilaisuudet mitä heille annoimme. Meidän peli parani pitkän erätauon jälkeen. Keskityimme paremmin syöttöön ja haimme hyökkäyksiin erilaisia ratkaisuja. Hämeenlinna torjui hyvin. Ensi viikonloppuna on yksi kauden väitavoitteista Vampulaa vastaan.

Kerttu Kilpinen, Lentopallokerho:
– Tiesimme, että vastassa on tosi kova joukkue ja että meidän pitää lähteä rohkeasti pelaamaan. Meillä ei ollut mitään hävittävää tänään. Tauko teki meille hyvää ja saimme hyvän fiiliksen. Pystyimme haastamaan hyvin Pölkkyä. Olemme treenanneet hyvin pelaajilla joita meillä on. Meillä on pelaajia, joita pystyy vaihtamaan eri paikoille. Joukkue pelasi hyvin kaksi ensimmäistä erää, mutta omassa pelissä ensimmäiset erät oli vähän löysiä ja pitkällä erätauolla päätin skarpata hyökkäyspeliä.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Peli oli parempi kuin ennen joulua pelattu. Hämeenlinna pelasi parhaalla tasolla, syötti ja torjui hyvin. Toisessa erässä pelasimme hieman paremmin kuin ensimmäisessä. Teimme hyökkäysvirheitä 15 pisteen jälkeen, koska Hämeenlinna torjui hyvin. Aloimme etsimään parempia ratkaisuja. Tarvitsimme tämän pelin jotta löydämme oman rytmimme. Seuraava peli on Vampulaa vastaan ja se on myös Cup-ottelu. Meidän pitää pelata parasta peliämme voittaaksemme.

Giovanni Torchio, Lentopallokerho:
– Tulimme taistelemaan hyvällä hengellä. Panostimme syöttöön ja parempaan torjunta-puolustukseen. Vastaanotossa ja pallojen kaivamisessa sekä huonon vastaanoton jälkeisissä hyökkäyksissä emme olleet kovin hyviä. Torjunta-puolustus oli hyvää ja olen tyytyväinen joukkueen pelaamiseen.

Pisteet
Pölkky: Nusbaum 19/+6, Yli-Sissala 18/+15, Pollard 15/+5
Hlinna: Kilpinen 14/+5, Klimovich 14/+13, Marmen 8/+1

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

MVP:t
Bettina Yli-Sissala, Pölkky
Kerttu Kilpinen, Lentopallokerho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *