Pölkky Kuusamo – ArVo 17.3.2024

Puolivälieräsarja ensimmäisen kerran katkolla Pölkylle

Pölkky ja ArVo ovat pelanneet kaksi tasaista ottelua puolieräsarjan koitoksissa. Molemmat kohtaamiset ovat päättyneet Pölkky Kuusamon voittoon ja sarja on ensimmäisen kerran katkolla sunnuntaina Pölkyn kotiareenalla.

Joukkueiden toinen kohtaaminen perjantaina Rovaniemeltä oli Pölkyltä tasainen suoritus ja ArVo puolestaan hiipui jonkin verran ottelun edetessä. ArVo pelasi vahvasti ensimmäisessä erässä ja johtikin erää neljällä pisteellä 23-19. Pölkky osoitti jälleen vahvuutensa nousemalla erävoittoon 24-26. Erän loppu meni siten Pölkylle 1-7. Jos keskiviikkona joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tarvittin täydet viisi erää, perjantain koitos meni Pölkylle erävoitoin 3-0.

Rovaniemen ottelussa ArVon hyökkäystehot jäivät varsin alhaiseksi (25%). Vastaanotto parani ottelun edetessä ja oli kolmannessa erässä jo 50%. Pölkyn vastaanotto oli koko ottelussa 57% ja kolmannessa erässä peräti 76%. Jukka Lehtonen piti perjantai-illan lehdistötilaisuudessa joukkueensa mahdollisuuksia edetä välieriin edelleen hyvinä, eikä se jää ainakaan valmentajan tahdon lujuudesta kiinni. Sotiris Gkotsis oli puolestaan tyytyväinen voitosta ja pelaajiensa voitontahdosta.

Jos keskiviikon kohtaamisessa Lisa Jaunetin 6-paikan hyökkäykset olivat vahvoja esityksiä, niin perjantaina ne olivat puolestaan Madeline Palmerin taidonnäytöksiä. Runkosarjassa PRO Libero palkinnon voittanut Juulia Jäppinen loukkasi keskiviikon ottelun loppuhetkillä käsivarttaan ja perjantaina Pölkyn liberon paikalla pelasi Carlyle Nusbaum. Nusbaum hoitikin uuden tonttinsa vallan mainiosti.

Joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista ovat olleet kovaa playoffs-vääntöä. Kaikki pallot on pelattu täysillä loppuun asti. Peleissä on nähty myös todella taidokkaita suorituksia ja pitkiä palloralleja. Vaikka sarja on Pölkyn eduksi 2-0, se ei suinkaan tarkoita, että seuraava peli olisi vain muodollisuus. ArVo on osoittanut vaarallisuutensa ja tulee varmuudella myös sunnuntain kohtaamisessa ärhäkkäästi kotijoukkue Pölkyn kimppuun.

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan ja nauttimaan playoffs-kevään tunnelmasta!