3. Puolivälierä Pölky – ArVo 3-2

Pölkky Kuusamo – ArVo 3-2 (22-25, 25-18, 25-23, 22-25, 15-3).

Pölkyn ja ArVon jännitysnäytelmä sai ratkaisun ja Pölkky jatkaa välieriin

Pölkky Kuusamon ja Arctic Volleyn kesken nähtiin huikea kamppailu myös sarjan kolmannessa ottelussa. Ensimmäisen ottelun tapaan myös kolmannessa pelattiin täydet viisi erää. ArVon hurjasta taistelusta huolimatta Pölkky jatkaa välieriin otteluvoitoin 3-0.

Illan ottelu oli molemmilla joukkueilla virHeiden sävyttämää, mutta kotijoukkueella tuli virheitä vieraita enemmän (37/28). Pölkyn tehokkaimmat pisteiden tekijät Carlyle Nusbaum ja Madeline Palmer tekivät myös runsaasti hyökkäysvirheitä. Pölkky teki 14 syöttövirhettä, mutta ässiäkin tuli 17 kpl. Joukkueiden vastaanotto oli molemmilla samaa luokkaa, mutta Pölkyn hyökkäys oli ArVoa tehokkaampi (39%/28%). Ottelun ratkaisu nähtiin viiennessä eräss, joka meni Pölkylle selkein lukemin 15-3.

Ensimmäisen erän alkua pelattiin vieraiden johtaessa ja tilanne oli Eveliina Smolanderin ässäsyötän jälkeen 2-5, jolloin Pölkky piti ensimmäisen aikalisänsä. Tasalukemien 10-10 jälkeen vieraat tekivät syötövirheen, ninkä jälkeen Palmer syötti ässän ja Makenzie Harris vei Pölkyn 13-10 johtoon. Lukemat oli vielä tasaiset tilanteessa 22-22, mutta erän loppu oli Arcticin ja päättyi Pölkyn hyökkäysvirheellä 22-25.

Pölkky johti toista erää 6-1, mutta sen jälkeen vieraat tekivät kuuden pisteen putken ja johtivat erää Pölkyn aikalisällä 6-7. Nusbaum tasoitti lukemat hyökkäyspisteellä, minkä jälkeen Pölkky torjui Lisa Jaunetin 6-paikan hyökkäyksen. Otteita parantanyt Pölkyn hakkuri Lexi Pollard hyökkäsi joukkueensa 9-7 johtoasemaan. ArVo tuli pisteen päähän 10-9 Pölkyn hyökkäysvirheellä. Tästä alkoi kotijoukkueen vahva vaihe ja Pölkky paineli menojaan lukemiin 20-12 ja hetkeä myöhemmin tilanne oli 22-15. Erä päättyi Pölkylle Nusbaumin pisteellä 25-18.

Kolmannessa erässä nähtiin Pölkyn mainio nousu, kuten kahdessa aikaisemmassakin ottelussa. Arctic johti erää Adriel Goodmanin ässäsyötön jälkeen pistein 15-22. Bettina Yli-Sissala teki pisteen jujuttamalla torjunnan taakse ja sen jälkeen Palmer pudotti pallon keskelle vastustajan kenttää. Nusbaumin 6-paikan hyökkäyksen jälkeen lukemat oli 18-22 ja Carlyle meni syöttöruutuun. Hänen syöttövuoro oli tehokas neljällä ässäsyötollä ja yhdella omalla 6-paikan hyökkäyspisteellä, joten Nusbaumin kuudella pisteellä Pölkky meni 23-22 johtoon. Palmer päätti erän lukemissa 25-23.

Neljäs erä meni vieraille, vaikka Pölkky yritti tässäkin erässä tehdä saman kuin edellisessä erässä. Lukemat oli Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen 18-24 ja kotijoukkue tuli takaa aina tilanteeseen 22-24. Takaa-ajo tyrehtyi kuitankin Pölkyn syöttövirheeseen ja erä päättyi vieraille 22-25.

Viidennen erän alku oli kotijoukkueelta vahvaa pelaamista. Pollard teki lukemisksi 5-1 ja Jukka Lehtonen otti erän ensimmäisen aikalisän. Amiya Jonesin ässäsyötön ja Nusbaumin kahden hyökkäyspisteen jälkeen lukemat oli 8-1. Smolander kavensi pisteellä, mutta vahvaa syöttöpeliä esittänyt Jenni Jantunen syötti tällä kertaa pallon verkkoon. Seuraavassa pallossa Pollard syötti takarajalle ja Pölkky johti erää jo murskaavasti 10-2. Tässä vaiheessa oli vierasjoukkueen toisen aikalisän vuoro. Pölkyn syöttövirheen jälkeen Nusbaum teki erän viidennen hyökkäyspisteensä ja meni sen jälkeen syöttämään lukemissa 11-3. Nusbaum syötti kaksi ässää perätysten ja hänen syöttövuorollaan Palmer teki kaksi viimeistä pistettä. Ratkaisuerä päättyi Pölkylle 15-3.

Carlyle Nusbaum, Pölkky:
-Meiltä hyvää taistelua näissä kaikissa peleissä ja välieriin pääsystä 3-0 voitolla on tosi mahtava asia. Lentopallo on peli, jossa yksikin piste voi vaikuttaa pelin kulkuun ja tunnetaso voi vaihdella pelissä ylös ja alas. Annoimme hyvin tukea toisillemme ja kommunikaatiomme oli parempaa otelun loppua kohti ja saimme voiton sitä kautta. Arctic pelasi erittäin hyvän sarjan meitä vastaan ja runkosarjassa he olivat vielä kuudennella sijalla melko loppuvaiheissa. Itse yritän auttaa joukkuettamme parhaani mukaan.

Roosa Rautio, ArVo:
-Olen ylpeä joukueestamme, pelasimme tosi hyvin. Olen ylpeä joukkueestamme ja onnittelut Pölkylle jatkoon pääsemisestä. Pölkyn kokemus ja kovuus näkyivät ratkaisupaikoissa hiuken enemmän. Laiturimme hyökkäsivät tänään hyvin ja meidän vastaanotto teki sen mahdolliseksi. Tämä ottelusarja oli kuin tiivistelmä meidän koko kaudesta ja sitä vaivasi epätasaisuus. Jos olisimme pystyneet pelaamaan runkosarjassa tällä tasolla kuin nyt Pölkkyä vastaan, silloin sijoituksemme olisi ollut ihan jokin muu kuin kahdeksas.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Puolivälierät ovat aina vaikeita. Jos häviät alkaa kesäloma ja jos voitat pelaat mitaleista. Molemmat joukkueet taistelivat hyvin ja onnittelut Arcticille vahvasta suorituksesta. Heidän syöttö- ja torjuntapeli oli hyvää. Olimme hyökkäyksissä parempia ja löysimme oikeat ratkaisut. Onnittelut pelaajillemme, meillä oli vaikea helmikuu. Ensimmäisessä otelussa nousimme pitkän takamatkan takaa eräoittoon ja olisimme muuten hävinneet sen pelin. Emme antaneet periksi missään vaiheessa. Tänään meillä oli suurempi voitontahto ratkaisuerässä ja se toi meille voiton.

Jukka Lehtonen, Pölkky:
-Meidän tavoite oli pelata parhaat pelimme kauden lopulla ja siinä onnistuimme. Mutta emme päässeet tarpeeksi pitkälle kun emme menneet jatkoon.Tulostaulu näyttää totuuden ja meidän sijoitus oli runkosarjassa kahdeksas. Viides erä ratkesi Pölkyn hyvään hyökkäyspeliin jo melko varhisessa vaiheessa ja he olivat aika suvereeneja siinä. Sitä ennen oli tasaisia eriä ja hyviä vääntöjä.