Skip to main content

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley 1. välierä

Lentopallokevät on edennyt jo välieriin asti

Kevään pudotuspelien välierät käynnistyvät maanantaina 25.3.2024 Kuusamon Liikuntakeskuksessa klo 18.30. Pölkyn vastustajaksi valikoitui runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Puijo Wolley, joka selvitti itsensä jatkoon kaatamalla LP Viestin. Toinen välieräsarja käynnistyy Kangasalla, jossa LP Kangasala kohtaa LP-Vampulan. Koko pääsiäisviikko on hyvin lentopallon täyteinen, sillä joukkueet pelaavat keskiviikkona Kuopiossa ja pitkäperjantaina jälleen Kuusamossa. Ottelusarjan voittaja jatkaa kolmella voitolla finaaleihin ja häviäjä pelaa pronssimitaleista. Tarvittaessa pelataan vielä pääsiäissunnuntaina 31.3. Kuopiossa ja seuraavan viikon tiistaina 2.4. Kuusamossa.

Pölkky voitti omassa puolivälieräsarjassa tiukan kamppailun jäkeen Arctic Volleyn otteluvoitoin 3-0. Myöskin Puijo Wolley selvitti omassa puolivälieräsarjassa LP Viestin samoin lukemin 3-0. Puijo ei antanut LP Viestille erääkään, mutta Pölkky ja ArVo pelasivat kaksi viisieräistä kamppailua. Ottelusarjan toisessa pelissä Rovaniemellä Pölkky otti 3-0 voiton. ArVo pelasi parhaat ottelunsa vieraskentällä Kuusamossa.

LP Viestillä oli omat mahdollisuutensa Puijoa vastaan. Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Kuopiossa Viesti johti ensimmäistä erää 10-16, mutta menetti otteen erän lopussa ja kotijoukkue voitti erän lukemin 25-22. Kolmas ottelu Salossa oli sarjan tasaisin ja kaksi ensimmäistä erä pelattiin jatkopalloille 24-26 ja 27-29. Ensimmäistä erää viesti johti 16-9, mutta sekin erä kääntyi Puijolle. Tässä ottelussa  Selma Räsänen onnistui joukkueestaan parhaiten pistein 18/+11.

Puijo on pelannut yhdellä passarilla ja Liina Räty on onnistunut tehtävässään mainiosti. Joukkueen toinen passari  Piper Matsumoto on ollut jo jonkin aikaa loukkaantuneena. Joukkueen tekemät vaihdot ovat olleet lähinnä hakkureiden, Selma Räsänen ja Megija Dambrehten keskinäisiä vaihtoja. Puijon pisteiden teko on jakaantunut tasaisesti yleispelaajien Amiah Palmer (40 p) ja Emilia Kääntä (39 p), sekä hakkurin Selma Räsäsen (40 p) kesken.  Keskipelaajista Taija Tikka teki kolmeen otteluun 19 ja Ella Autere 16 pistettä.

Pölkky joutui paljon tiukemmalle puolivälierissä ArVoa vastaan, joka pelasi sarjassa kauden parhaat pelinsä. Pölkky puolestaan ajoi puolivälierissä sisään pelaavaan kuusikkoon loukkaantuneena olleita hakkuri Lexi Pollardia ja yleispelaaja Carlyle Nusbaumia. Ehkä hiukan etuajassa kuin mitä Sotiris Gkotsis oli etukäteen suunnitellut, johtuen juuri ArVon vahvoista peliesityksistä. Pölkky joutui laittamaan parasta peliin ja onnistui löytämään ratkaisut tiukkojen otteluiden voittamiseksi.

Pölkyn ja ArVon ensimmäinen peli Kuusamossa oli sarjan tasaisin ja se päättyi Pölkyn 3-2 voittoon. Viidennen erän lukemat olivat 16-14. Neljännessä erässä nähtiin Pölkyltä aikakirjoihin jäävä huikea nousu erävoittoon Arcticin kahdeksan ottelupallon jälkeen. Erän sankari oli Makenzie Harris, jonka hyökkäyspisteen jälkeen yleispelaajalta nähtiin varmaa syöttöpeliä aina eräpallotilanteeseen 25-24 asti. Erä päättyi lopulta Pölkylle 27-25. Kolmannessa ottelussa, joka oli myös viisieräinen, viides erä tuli vahvalla hyökkäyspelillä selkeästi Pölkylle 15-3. Carlyle Nusbaum teki viidenteen erään seitsemän pistettä.

Pölkyn puolivälieräsarjan tehokkain pisteiden tekijä oli yleispelaaja Madeline Palmer, joka teki 58 pistettä 13 pelaamassaan erässä. Carlyle Nusbaum teki 39 pistettä ja hän kävi yleispelaajana kentällä yhdeksässä erässä. Täysiä eriä niistä oli vain muutama. Nusbaum pelasi liberona Rovaniemen ottelussa Juulia Jäppisen ollessa käsivamman takia yhden pelin sivussa. Pölkyn kolmanneksi paras pisteidentekijä oli keskitorjuja Amiya Jones (37 p). Makenzie Harrisin pisteet olivat 36 ja joukkueen toisen keskipelaajan Bettina Yli-Sissalan pisteet 16.

Puijo Wolley pelasi ehyen sarjan LP Viestiä vastaan ja nähtäväksi jää pysyykö joukkueen peli edelleen hyvin kasassa, Puijon materiaali on aavistuksen verran kapeampi kuin Pölkyn, jolla on loukkaantumisten takia lisäreserviä hankittuna. Yhdellä passarilla pelaaminen voi tuoda myös omat haasteensa, jos passari Liina Rädylle sattuu huonompi päivä. Pölkyn pelin kehittymisen trendi on nousujohteinen loukkaantuneena olleiden avainpelaajien päästessä paremmin sisään pelirytmiin ja saadessa useampia pelejä alle. Odotettavissa on hyvinkin kovatasoinen välieräsarja.

Sotiris Gkotsis:
– Välieriin valmistautumisemme on tehty ja haluamme aloittaa sarjan hyvin. Puijo pelasi hyvät pelit LP Viestiä vastaan, mutta nämä pelit ovat erilaisia. Olemme harjoitelleet ja valmistautuneet hyvin ja nyt riippuu meistä itsestä kuinka tehokkaita tulemme olemaan. Kotietu on meille tärkeä ja haluamme kotiyleisöltä vahvaa tukea, kuten olemme saaneet aina ennenkin.

Otteluisäntänä on OP Kuusamo, joka tarjoaa katsojille kakkukahvit. Lisäksi OP Kuusamo tarjoaa omistaja-asiakkailleen 500 ilmaista pääsylippua.

Lämpimästi tervetuloa paikan päälle nauttimaan playoffs-kevään huikeasta tunnelmasta!

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley
25.3.2024 klo 18.30
Kuusamon Liikuntakeskus

LIput 20 €, alle 15.vuotiaat ilmainen sisäänpääsy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *