Pölkky – ArVo 3-2

Pölkky Kuusamo – Arctic Volley 3-2 (21-25, 25-12, 19-25, 27-25, 16-14).

Pölkky ja ArVo käynnistivät pudotuspelit tasaisella viisieräisellä taistelulla

ArVo tuli peliin vahvalla syötöllä ja hyvällä torjunta-puolustuspelaamisella. Pölkky puolestaan haki toimivaa kuusikkoa ja kun vastustaja pystyi pelaamaan vapautuneemmin, nähtiin pitkä ja tasainen taistelu voitosta. Pölkky peluutti lähes koko arsenaalia ja kentällä nähtiin myös loukkantumisista kärsineet Carlyle Nusbaun ja Lexi Pollard. Nusbaum pelasi lyhyitä vaihtoja ja väläytti parhaimpia taitojaan.

Neljännessä erässä ArVolla oli ottelupallo 1-3 voittoon ja tulostaulu näytti lukemia 16-24, kun kotijoukkueen parhaana palkittu Makenzie Harris hyökkäsi pisteen kavennuksen ja meni itse syöttövuoroon. Harris syötti hyvin ja kun Pölkky kavensi muutamalla pisteellä se sai tässä vaiheessa vierasjoukkueen pelin hermostuneeksi. Harrisin syöttövuorolla Pölkky meni aina eräpallotilanteeseen 25-24 Madeline Palmerin vahvan hyökkäyksen jälkeen. ArVo tasoitti torjunnalla, mutta Palmer ja Amiya Jones tekivät tarvittavat pisteet Pölkyn 27-25 erävoittoon.

ArVo meni viidennen erän alussa 0-2 johtoon, mutta Pölkky tuli tasoihin vieraiden kahden virheen seurauksena. Harrisin hyökkäyspisteen jälkeen Jukka Lehtonen otti erän ensimmäisen aikalisän lukemissa 5-2. Harrisin, Palmerin ja Jonesin pisteen jälkeen oli ArVon toisen aikalisän vuoro Pölkyn johtaessa 8-2. Vieraat kavensivat lukemin 10-6 ja Sotiris Gkotsis otti joukkueensa aikalisälle. ArVo tuli takaisin peliin ja Ella Peltomaan ässäsyötön jälkeen eroa oli enää piste tilanteessa 12-11. Viidettä erää pelattiin aina jatkopalloille asti ja Jones päätti tasaisen taistelun lukemiin 16-14.

Makenzie Harris, Pölkky:
-Vastustaja taisteli hyvin ja me nousimme takaisin peliin. Pelissä oli ylä- ja alamäkiä. Neljännen erän lopussa syöttäessä vastustajan ottelupallo ei ole helppo tilanne katkaista ottelua.

Taylor Horsfall, ArVo:
-Muutama piste enemmän olisi tarvittu pelin voittamiseen. Ensimmäisessä erässä kontrolloimme hyvin peliä ja puolustuksella saimme hyvän tunnelman. Toisessa erässä tulimme alas. Valmistauduimme peliin hyvin ja halusimme näyttää parasta osaamistammme.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Playoffs-peliä ja Arctic pelasi hyvin tänään. Heidän syöttö ja torjunta-puolustus oli vahvaa. Neljännessä erässä nousimme takaisin peliin Makenzie Harrisin syöttövuorolla tilanteesta 17-24. Se mahdollisti meille voiton tänään.

Jukka Lehtonen, ArVo:
-Playoff-lentopalloa ja noudatteli ensimmäisen pelin kaavaa. Peli vaihteli molemmin puolin. Tasollisesti ei ollut hyvä koko aikaa, mutta väillä hyviä palloralleja. Keskitymme omaan pelin parantamiseen kuten koko kauden ja muutamia pointteja otimme vastustajasta mukaan peliin. Torjunta-puolustuksen osalta taktiikka toimi hyvin ja hyvillä mielin perjantain peliin. Odotan tästä pitkää sarjaa.