Pölkky Kuusamo – Arctic Volley 3-1

Pölkky Kuusamo ja Artic Volley iskivät tosissaan yhteen

Kuusamossa nähtiin kova taistelu sarjapisteistä, eikä Pölkky Kuusamo antanut armoa vastustajalle, joka oli vaarassa joutua liigakarsintoihin. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3-1 voittoon eräpistein 21-25, 25-17, 25-21, 25-23. Ensimmäinen erä meni kotijoukkueen 11 virheen seurauksena ArVolle.

Vierasjoukkue tuli vahvasti ensimmäiseen erään johtaen erää Pölkyn aikalisällä 5-7 ja 6-10. Pölkky tuli tasoihin lukemissa 13-13 Carlyle Nusbaumin ässäsyötön jälkeen. Vierasjoukkue johti kahdella pisteellä aina lukemiin 18-20, mutta sen jälkeen eroa tuli saman verran lisää. Erä päättyi ArVon vahvalla keskihyökkäyksellä lukemiin 21-25.

Pölkky vaihtoi toiseen erään passariksi Joanna Kallisen Katja Kylmäahon tilalle ja se rauhoitti kotijoukkueen pelaamista. Madeline Palmer tuli yleispelaajaksi ensimmäisessä erässä vastaanoton kanssa tuskailleen Ciara DeBellin tilalle. Erän alku oli tasaista lukemissa 4-4. Vieraiden käsittelyvirheen ja hyökkäysvirheen jälkeen ero kasvoi kahdella pisteellä. Bettina Yli-Sissalan satasen hyökkäyksen, Pölkyn torjuntapisteen ja Palmerin hyökkäyksen jälkeen tilanne oli 10-5.  Avo Keel otti jo erän toisen aikalisän. Ero kasvoi kahdeksaan pisteeseen, mutta mainion ottelun pelannut vieraiden hakkuri Miia-Maria Mäkikyrö kavensi hyökkäyksellä lukemiksi 19-12. Pölkyn hakkuri Breana Runnels oli erän lopussa vahva vieden joukkueensa eräpallotilanteeseen 24-17. Erä päättyi ArVon hyökkäysvirheellä 25-17.

Kolmaskin erä oli alkuun hyvin tasainen enintään kahden pisteen erolla. Vieraat ottivat ensimmäisen aikalisän tilanteessa 17-15. Ja heti perään toisen aikalisän Nusbaumin hyökkäyksen ja Pölkyn torjuntapisteen jälkeen. Erä päättyi Runnelsin hyökkäyksellä 25-21.

Neljäs erä oli ehkä ottelun kovinta vääntöä. Pölkyn torjunta otti ArVon keskihyökkäyksen kiinni lukemissa 7-4. Vaihdosta peliin tullut Nelli Rantanen kavensi seuraavassa pallossa yhdellä pisteellä. Vieraiden kahden perättäisen virheen jälkeen Pölkky johti erää jo viidellä pisteellä 12-7.  Vierasjoukkue taisteli urheasti ja kavensi lukemiksi 19-19. Syöttövaihtoon tullut Oona Rasinperä huudatti yleisöä ässäsyötöllä vieden Pölkyn 22-20 johtoon. Palmer hyökkäsi kotijoukkueen ottelupallotilanteeseen 24-23. Erä päättyi Nusbaumin torjunnalla 25-23.

Carlyle Nusbaum, Pölkky:
-Ottelun alku oli vaikea, mutta saimme korjattua asioita. Paransimme syöttöä ja vastaanottoa. Tiesimme jo edellisen ottelun perusteella, että Arctic tulee kovaa ja meidän oli todella taisteltava tänään. Madeline Palmer tuli kentälle ensimmäisessä erässä ja toi tarvittavaa rauhallisuutta vastaanottoon ja johtajuutta kentälle. Sillä ei ole merkitystä olemmeko runkosarjassa toisena vai ensimmäisiä. En ole ollut vielä pelaamassa Puijoa vastaan, mutta muita joukkueita vastaan olen pelannut. Tiedän, että jos pelaamme omalla tasollamme pystymme voittamaan kaikki joukkueet.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Onnittelu pelaajille voitosta. Kausi on ollut pitkä. Peli oli kova ja meillä oli vastaanotossa ongelmia ensimmäisessä erässä, jossa teimme liikaa virheitä. Hyökkäyspelimme oli hyvällä tasolla koko ottelun ajan. Kausi alkaa uudestaan ensi viikolla ja meidän pitää pystyä pelaamaan hyvällä tasolla jotta pärjäämme. Päästäksemme tavoitteeseemme meidän pitää voittaa kaikki vaiheet finaaleihin asti.

Serena Bruin, ArVo:
-Oli kova ottelu, paljon hyviä suorituksia molemmilla joukkueilla ja taistelimme tiukasti loppuun asti. Pölkky onnistui hyödyntämään pelimme heikkoja kohtia ja teimme liikaa omia virheitä. Nyt taistelemme karsintapeleissä kovaa ja toivon että selviydymme voittajana. Kausi Rovaniemellä on ollut mahtava ja olemme tehneet joukkueena kovasti töitä. Olen kiitollinen valmentaja Avo Keelille, hän on todella hyvä valmentaja. Joukkue ja sen suomalaiset pelaajat ovat saaneet tuntemaan oloni hyvin kotoisaksi alusta alkaen.

Avo Keel, Arvo:
-Tunnelmat eivät ole hyvät. Emme olleet riittävän hyviä ja kaksi pistettä jäi playoffs-paikasta. Pelaajat ovat tehneet kovasti töitä. Pölkky tappoi palloja isolla prosentilla emmekä pystyneet vastaamaan siihen. Saimme palloja ylös. mutta emme saaneet niitä tapettua. Yksi käännekohta oli kolmannessa erässä, jossa olisimme voineet päästä 18-15 johtoon. Pelissä oli hyvää taistelua, hyviä torjuntoja, puolustuksia ja hyökkäyksiä, mutta vastustaja puolusti ja varmisti hyvin. Peli oli henkisesti vaikea kun vastassa oli sarjakakkonen ja meidän takana vain playoffs-raja.