Pölkky – JymyVolley 3-0

Pölkky jatko vahvaa pelaamista JymyVolleyta vastaan

Pölkky Kuusamo jatkoi kotikentällä vahvoja peliesityksiä ottaen 3-0 voiton JymyVolleysta eräpistein 25-18, 25-18, 25-16. Kaksi ensimmäistä erää tulivat selkeästi kotijoukkueelle, mutta Nurmo tuli kolmanteen erään pirteästi rotaatiomuutoksella ja Katariina Salmisen ottaessa hakkurin pelipaikan. Kolmannen erän alkupuolisko oli tasaista kamppailua.

Pölkky Kuusamon joukkueesta lepovuorossa olivat Carlyle Nusbaum ja Sanna Häkkinen. Alkukauden hakkurina pelanneen Julia Azevedon polvivamma osoittautui sen verran pahaksi, että hänen kausi on ohi. Pölkyn liberona pelasi läpi ottelun Juulia Jäppinen. Oona Rasinperä sai tänään hyvin peliaikaa ja hänellä oli kunnia tehdä jokaisen erän viimeinen pistesuoritus.

Ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelle vahvaa pelaamista ja JymyVolley otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4-0. Vieraiden toisella aikalisällä lukemat olivat jo selkeästi Pölkylle 15-7. Erä päättyi Rasinperän hyökkäyspisteellä Pölkylle 25-14.

Toinen erä oli hiukan ensimmäistä tasaisempi. Ciara DeBell otti näyttävällä torjunnalla Kaisa Jokisen satasen hyökkäyksen kiinni ja vei Pölkyn 10-4 johtoon. JymyVolley kavensi eron kolmeen pisteeseen ja Sotiris Gkotsis rauhoitti peliä kutsumalla joukkueensa aikalisällä 14-11 tilanteessa. Tässä erässä nähtiin pariinkin kertaan kun vieraat kirivät Pölkyn selkeän etumatkan pienemmäksi. Suurimmillaan ero oli yhdeksän pistettä lukemissa 20-11, mutta ero kaventui jälleen viiteen pisteeseen. Pölkky otti aikalisän lukemissa 20-15 ja pelasi loppuerän vahvalla sykkeellä. Erä päättyi Rasinperän ässäsyötöllä lukemiin 25-18.

Vieraiden kolmas erä alkoi vahvasti ja he veivätkin erän alkua pistein 2-5. Erä tasoittui ja sitä pelattiin vuoropistein aina lukemiin 14-14. Tämänkin erän loppu oli kotijoukkueen vahvaa näytöstä ja Rasinperä katkaisi erän lukemiin 25-16.

Pölkyn parhaana palkittiin hakkuri Breana Runnels, joka teki kolmeen erään mainiot pisteet 21/+16. DeBell pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä tehden pisteet 17/+16 hyökkäystehoin 71 %. JymyVolleyn pelaajista palkittiin Sara Niemi, joka teki keskipelaajalle kohtuulliset pisteet 6/+5 ollen joukkueensa paras pisteidentekijä.

Ciara DeBell, Pölkky:

-Hyvä peli meiltä, emmekä antaneet vastustajan ottaa meidän etumatkaa kiinni. Olemme tehneet kovasti työtä viime viikkoina ja nautimme pelaamisesta.

Sotirs Gkotsis, Pölkky:

-Olen tyytyväinen 3-0 voittoon ja pystyimme pelaamaan rennosti. Viimeisiin peleihin valmistaudumme samalla tavalla kuin finaalipeleihin. Olemme harjoitelleet kaksi viikkoa ja valmistautuneet playoffseihin. Joukkueella oli hyvä keskittyminen peliin.

Sara Niemi, JymyVolley:

-Tein pelissä parhaani minkä pystyin. Pölkky sai syötöllä rikottua meidän vastaanottoa, mikä teki pelin rakentamisesta vaikeampaa. Meidän hyökkäyspelistä tuli yksipuolista ja he saivat hyvin torjuttua niitä. Eilinen viiden erän peli Rovaniemellä ei painanut ainakaan omissa jaloissani.

Aleksi Mutka, JymyVolley:

-Vastustaja oli hyvä ja meidän henkinen kapasiteetti ei ollut tänään riittävää. Meillä on kova setti pelejä nyt lyhyelle ajalle ja eilinen peli olisi voinut olla valmisteleva tähän peliin. Emme olleet kuitenkaan riittävän hereillä.