Skip to main content

Pölkky – Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-1

Pölkky Kuusamo kesti Hämeenlinnan Lentopallokerhon alun  kovan paineen

Pölkky Kuusamo ja Lentopallokerho pelasivat tasaisen kamppailun Kuusamon illassa. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3-1 voittoon eräpistein 26-24, 20-25, 25-23, 25-21. Tämä oli jo Pölkyn kymmenes kotivoitto tällä kaudella.

Vieraat antoivat kovan paineen ottelun alussa ja Pölkyn ensimmäisellä aikalisällä lukemat olivat Hämeenlinnan torjuntapisteen jälkeen 4-8.  Pölkyn toisella aikalisällä ero oli edelleen sama 13-17. Ciara DeBell tasoitti erän lukemiin 21-21. Sen jälkeen Hämeenlinna meni torjunnalla pisteen edelle, mutta Carlyle Nusbaum tasoitti pudottamalla torjunnan taakse. Breana Runnels vei joukkueensa toisen kerran eräpallotilanteeseen 6-paikan hyökkäyksellä ja erä päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheeseen 26-24.

Hämeenlinnalla oli vahva alku myös toisessa erässä. Vierasoukkue vei erää Pölkyn aikalisillä 4-7 ja 5-11. Ero kävi jo seitsemässä pisteessä, mutta kotijoukkue sai kirittyä etumatkaa erän lopulla lukemiksi 20-23. Erän loppu oli vieraiden juhlaa ja päättyi 20-25.

Kolmas erä oli ensimmäisen tapaan äärimmäisen tasaista taistelua. Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkueen passarina oli Katja Kylmäaho ja kolmannesta erästä lähtien Joanna Kallinen. Molemmat passarit pelasivat omilla vahvuuksillaan. Pölkky johti erää 22-19, jonka jälkeen vieraiden parhaana palkittu Michaela Madsen pudotti pallon torjunnan taakse pisteen arvoisesti. Oona Rasinperä syötti kotijoukkueen eräpallotilanteeseen ässällään lukemiin 24-22. Seuraava syöttö meni himpun verran sivurajasta ulos, mutta kotioukkueen parhaana palkittu Breana Runnels takoi erän poikki lukemissa 25-23.

Neljännen erän alku oli kotijoukkueelta vahva ja Cara McKenzien syöttäessä lukemat olivat jo 5-0. Ero pysyi samana kun korkealta ja kovaa hyökännyt Jenny Mosser kavensi lukemiin 16-11. Kotijoukkue pääsi ottelupallotilanteeseen hieman erikoisessa tilanteessa, kun Pölkyn vastaanotto karkasi verkon toiselle puolelle ja putosi raakana kenttään. Ratkaisuerä päättyi lukemiin 25-21.

Joanna Kallinen, Pölkky:
– Tiukka peli ja hyvää taistelua molemmilla joukkueilla. Meillä oli lopussa parempi taistelutahto. Iloitsimme omista pisteistä ja nautimme pelistä. Ehkä se ratkaisi pelin lopussa. Yleisön kannustuksella oli myös suuri merkitys. Alussa oli hieman hankaluuksia omassa pelissä, mutta peli lähti hyvin rullaamaan ja sain itseluottamusta peliin. Kentälle tuloon tiukkaankin paikkaan on jo tottunut kauden mittaan.

Michaela Madsen, Lentopallokerho:
– Tiedettiin että Pölkky on vahva kotona ja heillä oli hyvä vastaanotto. Teimme itse liikaa junnuvirheitä joita ei saisi tulla. Itselläni taisi tulla jokin verkkokosketus ja pari väärää valintaa. Oli hyvä, että pääsimme passarin kanssa treenaamaan hieman hukassa ollutta tempoa. Parhaani yritin kumminkin. Meillä on hyvä torjunta ja pelaamme taktista lentopalloa. Puolustusta emme saaneet koko aikaa toimimaan, vaikka torjunta oli oikealla paikalla.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Ensimmäisellä erällä oli suuri merkitys molemmille joukkueille ja meille henkisesti voitettuamme sen. Olimme siinä kuusi pistettä jäljessä. Emme saaneet ensimmäiseen erään torjuntoja, mutta puolustimme hyvin. Ottelussa tehtiin taktisia muutoksia. Hämeenlinna muutti alun jälkeen vastaanottojärjestystä ja sitä tapahtui kummaltakin joukkueelta. Saimme pidettyä vastustajan hakkurin tehon alhaalla.

Giovanni Torchio, Lentopallokerho:
– Meillä oli mahdollisuuksia vaikka voittaa ottelu, mutta teimme erien ratkaisuhetkillä virheitä. Joukkueen pelin taso paranee koko ajan. Kolmanteen ja neljänteen erään tuli hyökkäysvirheitä ja sitä meidän pitää miettiä ja parantaa seuraavaan peliin. Torjunta ja puolustus oli ihan hyvällä tasolla.

Pelaajien pisteet
Pölkky: Runnels 24/+12, DeBell 18/+13, Nusbaum 13/+2
Lentopallokerho: Mosser 17/+3, Madsen 15/+15, Ndoye 11/+8

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky

MVP palkitut
-Runnels, Pölkky
-Madsen, Lentopallokerho

Katsojia 423

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *