Pölkky – WoVo 3-0

Pölkky maksoi potut pottuina.

Pölkky Kuusamo – WoVo Rovaniemi 3-0 (25-22, 25-22, 25-20).

Pölkky ja WoVo mittelivät toistamiseen lyhyen ajan sisällä paremmuuttaan ja kotijoukkue vei ottelun sunnuntain tapaan suoraan 3-0 voitolla. Silloin kotijoukkueena oli WoVo ja loppunumerot samat. Illan peli oli melkolailla tasaväkinen, eikä isoja repsahduksia sattunut kummallekaan joukkueelle, vaikka muutaman pisteen putkia nähtiinkin.

Vierasjoukkue WoVo tuli hyvin peliin sisään ja johtikin ensimmäistä erää ensin Jessica Kososen syöttäessä 0-3. Hieman myöhemmin numerot olivat WoVolle jo 1-5. Teemu Mäkikyrö otti ensimmäisen aikalisänsä Olena Prokopenkon moukaroinnin jälkeen lukemissa 10-9. Riikkaliisa Kärkkäisen tullessa syöttämään lukemat olivat Pölkylle 22-20. Rike syöttikin mainiosti ja murjoi vielä takakentän hyökkäyksellä lukemiksi 23-20. Erä päättyi Me’Ashah Nicholsonin keskihyökkäyksellä 25-22. Eikä ollut ensimmäinen kerta kun Me’Ashah kuittasi eräpallon lattiaan.

Toisen erän alku oli kotijoukkueen. Iida Paanasen syöttäessä Pölkky johti erää 4-0. WoVo tasoitti lukemat ja Tuomas Alatalo katsoi parhaimmaksi ottaa tilanteessa aikalisän. Kristiine Miilenin hyökätessä Pölkyn torjuntaan, Mäkikyrö asetti puolestaan sormensa T-kirjaimen muotoon lukemien ollessa 10-8. Iide Kivimurto katkaisi Taylor Treacyn syöttövuoron rajalinjan sivalluksellaan tulostaulun osoittaessa 11-9. Lotta Piesanen hyökkäsi raisusti ja syötti sen perään ässän tuoden kotijoukkueelle kaksi perättäistä pistettä. Tekniselle aikalisälle mentiin Olena Prokopenkon postimerkkiviistolla 14-11. Jazmine Whiten kaventaessa pisteellä Iida Paananen pudotti passarimaisen kieron jujun kaverin kenttään jalat maassa. WoVo kiri tasoihin lukemiin 22-22, mutta seuraava hyökkäys jäi verkkoon. Nicholson ja Prokopenko tekivät puuttuvat pisteet ja erä ensimmäisen tavoin Pölkylle 25-22.

Kolmannen erän alkuun Pölkky teki ensimmäisen pisteen ja sen perään vierasjoukkue neljä pistettä perätysten. Kenzie Filer kavensi 2-4 ja Treacy murjoi puolustuksen vastapallosta hetkeä myöhemmin 4-5:een. WoVo oli päättänyt taistella erävoitosta ja meni Nelli Rantasen ässäsyötöllä 12-16 johtoon. Nicholson teki pisteen keskeltä ja sen jälkeen alkoikin Lotta-show. Piesanen tasoitti perättäisillä pisteillä ja Mäkikyrö otti tuplavaihdot tasatilanteessa 16-16. Viivi Pyhäjärvi antoi Pölkylle ensin pisteen pitkäksi menneellä hyökkäyksellään, mutta tasoitti seuraavassa pallossa lukemiksi 18-18. Pölkyn takuuvarma pelaaja Nicholson hyökkäsi terävästi ja syötti perään pisteen. Nicholson syötti edelleen lukemien ollessa 22-18. Olena Prokopenko päätti erän torjunnan käsistä pistein 25-20. Potut oli maksettu pottuina.

Janika Rontti, WoVo:
-Peli oli ylä- ja alamäkeä ja pelin jälkeen on hieman tyhjä olo. Hyvä fiilis oli kuitenkin pelata pelitauon jälkeen. Laatua ja tarkkuutta vielä lisää omaan peliin.

Lotta Piesanen, Pölkky:
-Hyvä fiilis jäi pelistä. Eka erän huonon alun jälkeen saimme oman pelin kuntoon. Hallitsimme peliä sen jälkeen ja vaikka olimme takamatkalla, koko ajan uskoimme voittavamme. Omaan peliin olen tyytyväinen ja suuri kiitos passarillekin: Passi oli tänään kohillaan. Hiomista vielä Taylorin pelin kanssa

Teemu Mäkikyrö, päävalmentaja WoVo:
-Aikalailla samanlainen peli kuin Rovaniemellä, mutta toisin päin. Peli ei noussut huipputasolle. Ylä- ja alamäkeä ja välillä erikoista pallottelua.

-Taktisesti ei pystytty samaan kuin sunnuntaina. Oman nelospaikan pelaamiseen olen eniten tyytymätön. Kolmannessa erässä annetiin helppoja palloja vastapuolelle. Toivottavasti saadaan peliä tasaisemmaksi. Treeneissä on ollut jo laadukkaampaa tekemistä ja kaikki pelaajat ovat nyt terveitä. Peli pitää saada loksahtamaan kohdilleen, emmekä niinkään tuijota runkosarjan menestystä.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
-Runkosarjan osalta saatiin pohjoisen ’herruus’ meille (voitot 2-1) ja siitä olen tyytyväinen. Kuten Teemu totesikin, peli oli toisinto sunnuntain pelistä toisin päin.

-Meillä oli laitapelaaminen paremmalla tasolla ja siitä suuri kiitos Iidalle (Paananen). Torjunta-puolustuspelaamiseen olen myös tyytyväinen. Saatiin hyviä vaimennuksia ja koppeja.

-Lauantaina tänne tulee Orpo, joka on kova porukka. Meillä pitää pystyä tästä parantamaan.