Skip to main content

Pölkky vs. LP Viesti 4.3.2017

Jaossa runkosarjan loppusijoitukset.

Pölkky Kuusamolla on lauantaina runkosarjan viimeinen kotiottelu ja vastustajaksi saapuu kirsikkana kakun päällä LP Viesti Salosta. Salolaisten valmentajana muutaman edelliskauden ollut Kari Raatikainen totesi silloin, että Kuusamossa pelataan kansainvälisen tason lentopalloa. Nyt Pölkyn kovuutta testaamaan saapuu LP Viestin laadukkaan ryhmän valmennusvastuun ottanut kultasormi Tomi Lemminkäinen, joka on luotsannut takavuosina joukkueensa lukuisiin Suomen mestaruuksiin.

Tällä hetkellä sarjaa johtaa HPK 22 voitolla. Toisena on LP Viesti kolme voittoa pienemmällä saldolla. Pölkky Kuusamo pelaa tähän mennessä parasta kauttaan ja kamppailee OrPon kanssa runkosarjan kolmannesta sijasta. Pölkyllä voittoja on 15 ja ottelun enemmän pelanneella OrPolla niitä on yksi vähemmän. Molemmilla on 41 sarjapistettä, eräsuhteiden ollessa 50-40 ja 50-41 Pölkky ensin mainittuna, joten tasaista on. Kahdella voitolla kolmesta jäljellä olevasta Pölkky varmistaisi runkosarjan kolmannen sijansa. Jäljellä ovat vielä ottelut kotona ja vieraissa LP Viestiä sekä Huittisissa LP Vampulaa vastaan.

LP Viestistä suurimman pistemäärän 281 on tehnyt hakkuri Pauliina Vilponen. Joukkueen pistetilaston toisena on keskitorjuja Nadeszhda Gokhshtein 227 pisteellä ennen yleispelaaja Noora Kososta, jolla pisteitä on kasassa 212.
Pölkyn pisterohmuna on ollut yleispelaaja Olena Prokopenko 351 pisteellä. Tosin pelattuja eriä on 83, kun vaikkapa Pauliina Vilposella niitä on 75. Pölkyn pistekakkosena on yp Lotta Piesanen 281 pisteellä ja kolmantena keskitorjuja Me’Ashah Nicholson 251 pistettä. Joukkueidensa parhaita torjujia ovat Vera Klimovich (57) ja Kenzie Filer 58 torjuntaa. Liigan vastaanottotilaston ykkösenä on vierasjoukkueen Hillaelina Mäntylä, joka tunnettiin aikaisemmin sukunimellä Hämäläinen.

Pölkky on onnistunut voittamaan kotisalissaan tähän mennessä kaikki muut vastustajat vähintään kertaalleen, mutta nyt vastassa oleva LP Viesti pääsee todelliseen kuntopuntariin. Kauden aikaisemmassa kohtaamisessa Salossa Viesti oli selkeästi vahvempi. Tähän mennessä ainoan kotitappionsa Pölkky koki pari viikkoa sitten mainiosti puolustanutta OrPoa vastaan pelissä, joka ei kuulunut missään nimessä Pölkyn parhaimpiin. Lauantaina nähdään, mitkä taikajuomat Tuomas Alatalo on pelaajilleen annostellut kahden viikon harjoittelutauon aikana.

Tervetuloa mukaan viihtymään ja osallistumaan. Pölkky ei jätä taatusti ketään kylmäksi.

Ottelu: Pölkky Kuusamo vs. LP Viesti
Pelipaikka: Kuusamon liikuntahalli
Otteluaika: 4.3.2017 klo 17.00