Pölkky – LP Viesti 1-3

Hyvälläkin pelillä saattaa hävitä.

Pölkky Kuusamo – LP Viesti 1-3 (22-25, 25-27, 26-24, 17-25).

Pölkky ja Kuusamossa vieraillut LP Viesti pelasivat viihdyttävän lentopallo-ottelun, jossa erävoitoista taisteltiin melko pienillä marginaaleilla. Neljännessä erässä Viesti pääsi karkumatkalle erän puolivälissä Noora Kososen syöttövuorolla, eikä kotijoukkue päässyt enää taistelemaan erän tai ottelun voitosta.

Ensimmäisen erän alussa vahvan pelin pelannut Viestin hakkuri Pauliina Vilponen iski ensimmäisen hyökkäyksen pitkäksi, mutta korjasi erheensä seuraavassa pallossa tasoittaen 1-1:een. Kaksi seuraavaa pistettä vierasjoukkue pääsi kuittaamaan Pölkyn vastapalloksi menneillä aloitusten nostoilla. Lotta Piesanen kavensi seuraavan pisteen 2-3:ksi, minkä jälkeen nähtiin hyvää puolustuspelaamista molemmilta joukkueilta. Pitkä palloralli päättyi vierasjoukkueen eduksi 2-4. Kotijoukkue tasoitti Me’Ashah Nicholsonin terävillä hyökkäyksillä lukemat 4-4:ksi. Olena Prokopenko nyrkkeili pallon tyhjään kulmaan ja vei joukkueensa 6-5 johtoasemaan. Ronja Heikkiniemen ässäsyötöllä tilanne oli 6-8, minkä jälkeen Taylor Treacy kavensi vaikeasta pallosta 7-8:aan. Pauliina Vilponen päätti viistohyökkäyksensä lukemissa 10-12 ja Tuomas Alatalo otti ensimmäisen aikalisänsä seuraavankin pisteen vyöryessä vastustajalle. Tekninen aikalisä pidettiin tulostaulun näyttäessä 11-14, mutta Pölkky kuroi takamatkaa kiinni Lotta Piesasen purevalla syöttövuorolla. Jälleen erää pelattiin vuorotahtiin aina lukemiin 22-22. Erä päättyi Pölkyn harmittavilla virheillä pistein 22-25.

Toisen erän alku oli kotijoukkueelta vahva ja Ronja Heikkiniemen hyökätessä Pölkyn torjuntaan kotijoukkue johti erää 8-3. Seuraavassa pallossa tuomari puhalsi Viestille virheen pelaajien ryhmitysjärjestyksessä ja siitä käynnistyi pitkä torikokous, mutta tuomio ei siitä muuttunut. Episodi sekoitti kotijoukkueen pelikuviot ja LP Viesti tuli tasoihin lukemissa 12-12. Vierasjoukkue vei kaksi seuraavaa palloa ja sai mukavasti happea tekniselle aikalisälle mentäessä. Pölkyn keskipelaajat Nicholson ja Filer esittivät hyvää hyökkäysvirettä, mutta erä pysyi edelleen tasaisena. Filerin ässäsyötöllä kotijoukkue johti erää 20-18, minkä Viesti käänsi väkisin pisteen johdoksi. Pölkyllä oli eräpallo 24-23, minkä Pauliina Vilponen purki tasoituspisteellä. Tämänkin erän lopussa nähtiin erikoinen pallo, kun Viestin eräpallotilanteessa Pölkyn puolustuspallo putosi Viestin kenttään, mutta erä päättyi kumminkin Pölkyn verkkovirheeseen 25-27.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueella hankala ja Tuomas Alatalo käytti jo toisen aikalisänsä tappiolukemissa 3-8. Pölkky kavensi Olena Prokopenkon kolmella hyökkäyspisteellä. Lotta Piesanen takoi torjunnan käsistä lukemiksi 7-10. Sen jälkeen Vilponen hyökkäsi pitkäksi ja hyvin pelannut Noora Kosonen pysähtyi puolestaan Pölkyn torjuntaan. Taylor Treacy takoi kakkospaikalta neljään metriin pakottaen Tomi Lemminkäisen ottamaan aikalisän lukemissa 10-10. Tekniselle aikalisälle mentiin Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen tilanteessa 11-14. Pölkyn pomppukone Me’Ashah Nicholson päätti kaksi kertaa satasen kenttään ja Olena Prokopenkon juntan jälkeen tilanne oli jo paljon mukavampi 14-15. Iida Paanasen syöttäessa tilanne oli tasan 16-16. Taisto oli tasaista ja Pölkky oli päättänyt taistella. Viesti otti aikalisän tasatilantessa 23-23 ja erä päättyi Pölkyn torjunnalla 26-24.

Neljännen erän alkuun vierasjoukkue teki kaksi ensimmäistä pistettä. Taylor Treacy tasoitti 2-paikan hyökkäyksellä ja ässäsyötöllä. Pauliina Vilponen ja Ronja Heikkiniemi tekivät seuraavat pisteet, mutta Vilposen hyökätessä torjuntaan ja Lotta Piesasen assäsyötöllä oltiin tasatilanteessa 4-4. Pölkky johti erää vielä 10-9 ja 12-11, mutta tekniselle aikalisälle mentiin Prokopenkon hyökkäysvirheen jälkeen lukemin 12-14. Pölkyn peli jumittui etupassaritilanteeseen ja Noora Kososen hyvään syöttöön, eikä kahden aikalisän käyttökään helpottanut kotijoukkueen ahdinkoa. Pölkky kavensi tuuripallolla 14-20, mutta erä meni vääjäämättä LP Viestille 17-25. LP Viestin pitkien keskipelaajien pudotukset ja nopeatempoiset, matalat siirtopaterit olivat tänään myrkkyä Pölkyn puolustukselle.

Pauliina Vilponen, LP Viesti:
– Tosi tiukkaa oli. Olemme harjoitelleet kovaa tämän viikon ja matkustaminen on raskasta. Matkallakin sattui kaikenlaista. Ei ollut helppo peli ja olen voittoon tosi tyytyväinen, koska oli tiedossa, että Pölkky tulee kovaa.

– Vastaanotto parani ja erän lopuissa pystyimme tekemään lopullisen eron pisteissä. Puolustuspelaaminen onistui ja vaihdostakin tulleet pelaajat tekivät hyviä puolustuksia.

– Katse on jo pudotuspeleissä.

Olena Prokopenko, Pölkky:
– Vastaanotto olisi voinut olla parempi, koska vastustajalla on hyvä torjunta ja puolutus. Huolelisuutta olisi pitänyt olla lisää.

– Hyvä tunne jäi pelstä, mutta muutamia huonoja ratkaisuja tuli.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:
– Hyvä peli molemmilta joukkueilta. Neljännen erän loppu oli meiltä vahvaa – muuten tasatahtia mentiin. Molemmilla joukkueilla oli kova kolmikko pisteissä tilastojen mukaan.

– Olisin suonut Noora Kososelle jonkun palkinnon ja hän oli ehkä meidän tärkein pelaaja. – Ekassa erässä emme päässeet pelaamaan keskeltä huonon vastaanoton takia ja Kuusamon olisi pitänyt pystyä erä voittamaan.