Pölkky – OrPo 2-3

Pölkyn kotivoittojen komea sarja päättyi viisieräisessä taistossa.

Pölkky Kuusamo – OrPo 2-3 (13-25, 26-24, 11-25, 25-20, 11-15).

Kuusamossa nähtiin tänään haparoiva kotijoukkue ja Pölkyn 11 ottelun mittainen kotivoittojen sarja rapsahti poikki. Vierasjoukkue OrPo pystyi tasaisempaan suoritukseen ja vei tärkeät pisteet ansaitusti. Olisiko joukkueiden keskinäisen sijoituksen kannalta merkityksellinen ottelu saanut kotijoukkueelle ylimääräisen puristuksen, kukaties. Pelaajien virheilyn takia Pölkyn käskyttäjä Tuomas Alatalo ei saanut runsaidenkaan vaihtorulettien jälkeen joukkueensa peliä täysin raiteilleen. Hyvästä vastaanotosta huolimatta (57 %) hyökkäyspeli onnistui vain toisessa ja neljännessä erässä.

Ensimmäisen erän alussa vierasjoukkue oli 2-6 johdossa, mutta Iida Paanasen syöttövuorolla Pölkky tuli tasoihin ja meni Iidan ässäsyötöllä 7-6 johtoon. OrPo otti kaksi seuraava pistettä hyvin toimineella torjunnalla. Pölkky hyökkäsi edelleen päin vieraansa torjuntaa ja Alatalo ottikin aikalisän 8-11 lukemissa. Lotta Piesanen torjui näyttävästi Malina Terrelin hyökkäyksen kaventaen 9-11:ksi, mutta teki itse hyökkäysvirheen paria pistettä myöhemmin ja tekninen aikalisä koitti lukemin 9-14. Tästä eteen päin OrPon torjunta- ja puolustuspelaaminen hyydyttivät Pölkyn pelin ja erä päättyi selkeästi vierasjoukkueelle 13-25.

Toisen erän alku oli Pölkyn Pölkyn Iidan pyörittäessä hyökkäyspalettia monipuolisesti. Etenkin Taylor Treacy onnistui kakkospaikan hyökkäyksissä. Satu Natunen otti aikalisän Pölkyn johtaessa 6-3. OrPo nousikin tasoihin ja meni 6-10 etumatkalle. Riikkaliisa Kärkkäinen tuli vaihdosta kentälle ja toi pirteällä esityksellään kotijoukkueelle kolme perättäistä pistettä. Erän loppu oli tasaväkistä taistelua ja OrPolla oli jo eräpallotilanne, mutta Kenzie Filerin hyvällä syöttöpelillä Pölkky vei erän jatkopalloille ja 26-24 voittoon Me’Ashah Nicholsonin pudottaessa pallon OrPon kenttään.

Kolmas erä oli jälleen kotijoukkueelle vaikea. Olena Prokopenko takoi 6-paikan hyökkäyksensä leveäksi ja kun Terrel syötti verkon kautta pallon kenttään, tilanne oli 1-5. Taylor hyökkäsi kavennuspisteen ja onnistui seuraavan kerran ässäsyötössä tulostaulun näytäessä 4-8 tappiolukemaa. Me’Ashah onnistui yhdessä harvoissa hyäkkäyksissään kaventaen 5-8:aan, mutta Alatalo joutui turvautumaan aikalisään 5-12 tappiolla. Tämänkin erän loppuosa oli kotijoukkueelle huono ja erä päättyi OrPolle murskaavasti 11-25.

Neljäs erä alko lupaavasti Iidan ässäsyötöllä. OrPolle sattui virhe pelaajien aloitusjärjestyksessä ja Johnson peippasi pari kertaa pallon verkkoon, joten Natunen otti aikalisän Pölkyn johtaessa 7-3. Pölkky käytti puolestaan aikalisänsä Eveliina Smolanderin ässäsyötön jälkeen lukemissa 11-9. Neljännen erän ratkaisu nähtiin 17-16 lukemien jälkeen, jolloin Pölkky pääsi viiden pisteen etumatkalle ja päätti erän torjuntapiseellä 25-20.

Viidennen erän alku oli vierasjoukkue OrPon ja se johtikin erää 0-4 ennen Pölkyn ensimmäistä pitettä. Saara Lepistön onnistuneen keskihyökkäyksen jälkeen kotijoukkue oli jo aikamoisessa pinteessä lukemissa 3-9. Pölkky kavensi kolmella pisteellä lukemat 6-9:ään, mutta sen lähemmäksi ei kotijoukkue päässyt taistelusta huolimatta. Iida Paanasen mennessä syöttämään vastustaja oli jo ottelupallotilanteessa 9-14. Parin hyvän syötön jälkeen Iidan syöttö leijui pitkäksi ja erä OrPolle 11-15. Pölkyn 11 kotivoiton sarja katkesi, kuten kaikki putket tahtovat päättyä aikanaan. OrPo puolusti mainiosti liberonsa Sanna Häkkisen johdolla, mutta Pölkky antoi vastustajalleen turhan paljon helppoa siimaa kurottavaksi runsaiden hyökkäysvirheiden muodossa.

Sanna Häkkinen, OrPo:
– Perus-naislentopalloa oli tänään, peli kulki ylös ja alas. Toinen puolisko kentistä oli maagisesti voittava puoli, koska kaikki erät voitettin samasta päädystä.

– Molemmat joukkueet halusivat voittaa. Meidän torjuntapuolustus oli tänään hyvä ja olimme valmistautuneet hyvin videoita katsomalla.

Riikkaliisa Kärkkäinen, Pölkky:
– Mukava on ollut pelata aina kun on kentälle päässyt. Meiltä ei ollut tänään kovin hyvä peli. Vastaanotto oli hyvä, mutta muuten emme onnistuneet.

Satu Natunen, päävalmentaja Orpo:
– Mukavampi on voittaa kuin hävitä. Puhuimme ennen peliä, että tämä peli muiden joukossa. Voittojen merkitys on toki tällä kaudella suuri. Pieni harmistuminen tuli toisen erän lopussa erän menetettyämme, mutta pääsimme peliin mukaan taas kolmannessa.

– Saatiin homma toimimaan ja uskoa tekemiseen. Harjoitteluviikko oli treenillisesti huono, mutta valmistautuminen peliin onnistui.
– Torjunapulustus toimi hyvin. Olimme katsoneet (videolta) rotaatioittain vastustajan pelitavan.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Tasaisen huono esitys. Syöttö-vastaanotossa olimme kohtalaisen hyviä, mutta torjunta-puolustus ja hyökkäyspelimme ei toiminut. Oli vähän ihme, että saimme pelin yleensäkin venytettyä viiteen erään.

– Paremmalle hävisimme tänään. Amanda oli yksi harvoista onnistujistamme.