Skip to main content

Pölkky vs. OrPo 18.2.2017

Taistelu jatkuu sarjataulukon kolmannesta sijasta.

Pölkky Kuusamo saa tämän vuoden puolella jo toistamiseen vieraakseen OrPon. Edellinen kohtaaminen oli 14. tammikuuta, jolloin ottelu päättyi Pölkyn 3-1 voittoon. Ensimmäinen joukkueiden välinen koitos oli päättynyt OrPon kotivoittoon lukemin 3-0.

Pölkky on pysynyt sitkeästi sarajataulukossa kolmantena joukkueen saalistettua 15 voittoa ja 40 sarjapistettä. Neljäntenä olevalla OrPolla on voittoja 11 ja sarjapisteitä 33. Sarjataulukon sijoituksen kannalta merkitsevää on voittojen määrä ja jos ne ovat tasan, seuraavaksi tarkasteluun otetaan pisteiden määrä. Pölkyllä on kolme ottelua enemmän pelattuna kuin lauantain vastustajallaan.

Oriveden edellinen ottelu viikko sitten päättyi 3-0 kotivoittoon LP Kangasalasta. Sitä ennen joukkue voitti samoin numeroin Kuortaneen ja hävisi LP Viestille vieraskentällä 0-3. OrPon joukkueessa mielenkiintoisinta on ehdottomasti se, kuinka hyvin tuorein vahvistus Daniel Mechell pystyy tuomaan apuja joukkueen tehonyrkkien Terrellin ja Johnsonin pelaamiseen. Viimeisimmässä ottelussaan Mechellin pisteet olivat 8/+2, vastaanotto 40 % ja hyökkäystehot 24 %.

Pölkyllä oli viime viikolla tiukka ottelurypäs. Joukkue pelasi kolme peliä neljään päivään ja kartutti tiliä kahdella voitolla. Ensin LiigaPloki koki kovan kohtalon Pölkyn laittaessa kotikentällä tauluun tylyt 3-0 numerot. Ploki pelasi parhaimmalla kokoonpanollaan. Viikko päättyi Pölkyn osalta yhtä murskaavaan tappioon vieraspelissä HPK:ta vastaan. Tuomas Alatalo ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka joukkueen avainpelaajista kolme olikin lepovuorossa. Valmentajat ovat sikäli kettuja, että Alatalo ei halunnut ehkä peluuttamisvalinnoillaan paljastaa kaikkia pelikortteja HPK:n valmennukselle kauden loppuhuipennuksen kynnyksellä. Edellisten otteluiden välissä Pölkky voitti sitkeästi puolustavan Kuortaneen pienellä marginaalilla 3-2.

Voitolla Pölkky vahvistaisi merkittävästi asemiaan kolmantena. Keskinäisillä otteluilla on aina suurempi merkitys sarjataulukon kannalta silloin, kun taistellaan samoista sijoituksista. Toisen joukkueen voittosarake kasvaa yhdellä ja toisella vastaavasti tappiosarake. Pölkyllä on lisäksi enemmän otteluita pelattuna kuin OrPolla.

Kuusamon liikuntahallissa on ollut mitä mainioin tunnelma yleisön kannustaessa suosikkejaan. Peli on edelleen samaa, vaikka panokset pikkuhiljaa kasvavatkin. Parina viime keväänä opittiin se, että nyt kannattaa kotiedusta pitää kiinni. Ja hyvin on konsepti toiminutkin.

Tervetuloa hyvissä ajoin paikalle varaamaan parhaimmat katselupaikat. Hallilla nähdään!

Ottelu: Pölkky Kuusamo vs. OrPo
Pelipaikka: Kuusamon liikuntahalli
Otteluaika: 18.2.2017 klo 17.00