Pölkky – Puijo Wolley 3-1

Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley 3-1 (25-19, 25-15, 20-25, 25-21)

Pölkyn ensimmäinen kotiottelu alkoi juhlavasti viime kevään mestaruusviirin julkistamisella. Naruissa olivat Sanna Häkkinen ja Katja Kylmäaho, molemmat kevään mestaruuden tärkeitä pelaajia.

Puijo tuli hyvällä syötöllä ensimmäiseen erään passari Liina Rädyn syöttäessä kaksi ässää ihan alkuun. Pölkky otti ensimmäisen aikalisän 5-8 tappiolla. Bettina Yli-Sissala pudotti 8-9 kavennuksella. Keskellä vahvasti pelannut Amiya Jones tasoitti lukemiksi 10-10. Pölky pelasi vahvasti erän lopun ja viimeisen pisteen hyökkäsi Madeline Palmer lukemiin 25-19.

Toisessa erässä lukemissa 4-3 tuli jo kolmas syöttövirhe kotijoukkueelle. Yli-Sissalan ässäsyöttö vei Pölkyn johdoksi 11-7. Tämän jälkeen Puijo nappasi kaksi peräkkäistä torjuntapistettä. Sofia Lehto jatkoi kotijoukkueen vahvaa syöttöpeliä vieden joukkueensa 13-9 johtoon. Puijolle tuli pari rotaatiovirhettä ja Palmerin pisteen jälkeen Pekka Seppänen vaihtoi Rädyn paikalle passariksi Piper Matsumoton lukemissa 17-9. Erä päättyi kahdella Carlyle Nusbaumin 6-paikan hyökkäyksellä lukemiin 25-15. Nusbaum esitti erässä ja koko ottelussakin huikeita puolustuksia.

Kolmannessa erässä Puijon hakkuri Megija Dambreht loukkasi kättään lukemissa 4-5 ja hänen paikalle tuli Selma Räsänen. Erä oli ensimmäisen erän tapaan tasainen vielä lukemissa 10-10. Erää pelattin tasaisissa merkeissä vielä lukemissa 16-16. Sen jälkeen Pölkyn peliin tuli huonompi jakso ja vieraat karkasivat nopeaan tahtii kuuden pisteen etumatkalle. Erä päättyi hyvin pelanneen Räsäsen hyökkäyksellä 20-25.

Neljännessä erässä nähtiin hyvää taistelua molemmilla puolin verkkoa. Nusbaumin kahden onnistuneen suorituksen jälkeen lukemat oli 5-4 kotijoukkueelle. Yli-Sissalan syöttövuorolla Pölkky sai lisää etumatkaa ja syöttövuoro päätyi vasta Bettinan omaan syöttövirheeseen lukemiin 13-7. Ero pysyi noin viidessä pisteessä aina erän loppuun asti. Erä ja ottelu päättyi Pölkyn Lexi Pollardin pudotuksella lukemiin 25-21.

Pölkky: Palmer 19/+11, Nusbaum 17/+7, Jones 11/+8 (80 % hyökkäys)

Madeline Palmer, Pölkky:

• Puijo painosti meitä syötöllä ja heillä oli hyvää puolustuspelaamista. Se vaikeutti meidän pisteiden tekoa. Olimme parempia syöttö-vastaanotossa ja se ratkaisi pelin meille. Teimme järkeviä hyökkäyksiä.
  • Oli hienoa nähdä mestaruusviiri seinällä. Oli kiva tulla takaisin pelaamaan ja saada sama ”mestaruus-fiilis” päälle. Kolmannessa erässä emme saaneet palloa kuolemaan ja vastustaja voitti pitkät pallorallit.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

• Meillä oli alussa vastaanotossa vaikeuksia ja se vaikeutti hyökkäämistä. Meillä oli hyvä syöttö ja puolustuspelaaminen ja onnistuimme jatkopalloissa. Pitkällä erätauolla focus hävisi. Puijo puolusti hyvin kolmannessa erässä ja meille tuli helppoja virheitä. Neljännessä erässä meiltä hyvää puolustusta ja hyökkäämistä. Onnistumisia kaikilta osin.

Veera Help, Puijo:

• Meillä oli tavoitteena hyvä torjunta-puolustuspelaaminen ja siinä onnistuimmekin. Pölkyn syöttö oli painavaa ja vastaanottomme oli heikkoa. Emme päässeet jatkamaan hyökkäystä tarpeeksi hyvin. Puolustuspelaamien oli hyvää ja kun torjunta on oikeassa paikassa se helpottaa puolustamista.

Pekka Seppänen, Puijo:

• Eka erässä emme saaneet palloa kuolemaan laidasta. Emme saaneet puolustuksen jälkeisiä passeja sellaisille paikoille, mistä olisi päässyt lyömään kovaa. Erässä oli hyviä tilanteita lähteä viemään erää ja meillä oli hyvä johto erässä. Emme saaneet tilanteita hyödynnettyä. Sen jälkeen laitahökkäyksemme parani jonkin verran. Toisessa erässä mureni muut asia. Kolmannessa erässä oli hyvä ja tasapainoinen esitys. Neljännessä erässä oli hyvää taistelua ja muutama pallo ratkaisi erän. Vähän paremmalla onnistumisella olisimme pelanneet erän tiukemmin.
  • Olen ylpeä joukkueen peli-ilmeestä. Tänäänkin oli vastoinkäymisiä kentällä, mutta se ei vaikuttanut pelaamiseemme. Peli peliltä olemme menneet eteen päin ja nuoret ovat ottaneet hyvin roolia. Treeneissä jatkamme pelin kehittämistä ja ehkä saamme näitä tiukkojakin pelejä käännettyä itselle. Onnittelu Pölkylle voitosta!