Skip to main content

Pölkky – OrPo 3-2

Pölkky – OrPo 3-2 (25-23, 25-18, 17-25, 16-25, 15-11).
 
Tiukkaa taistelua pronssimitaleista.
 
Kuusamossa nähtiin tasaista taistelua pronssimitaleista. Sarja oli tänään ensimmäisen kerran katkolla OrPolle. Pölkky oli eri mieltä ja pelasi vahvasti kaksi ensimmäistä erää voittaen ne, mutta kolmannessa ja neljännessä erässä OrPo paransi omaa peliään etenkin syöttöruudussa saaden kotijoukkueen vaikeuksiin. Näin oltiin erien suhteen tasatilanteessa 2-2.
 
OrPon vahva ote jatkui myös viidennessä erässä. Alkupuoli erästä pelattiin melko tasaisesti aina 6-6 tilanteeseen saakka, mutta sen jälkeen Tuomas Alatalo oli pakotettu aikalisään 7-10 tappiolukemissa. Satu Natunen pyysi myös aikalisää Pölkyn hiipiessä jo pisteen päähän lukemiin 9-10. Me’Ashah Nicholsonin ässäsyötöllä Pölkky tasoitti ratkaisuerän 10-10:een. Yleisön hyvällä kannustuksella ja vastustajan pienellä hermoilulla Pölkky paineli 15-11 erävoittoon. 3-2 voiton turvin Pölkyn pelit jatkuvat ensi keskiviikkona Orivedellä, jolloin ratkaistaan pronssisten mitalien kohtalo.
 
Janisa Johnson, OrPo:
– Olen ylpeä joukkueesta, tulimme hyvin kahden hävityn erän jälkeen takaisin peliin. Nousimme taisteluun voitosta.
– Kahdessa ensimmäisessä erässä oli paljon puhetta, mutta vähän tekoja. Kolmessa viimeisessä erässä oli jo tekemien meininkiä.
– Viidennessä erässä paine näytteli pientä roolia meidän pelaajille ja se on ihan ymmärrettävää. Molemmt joukkueet ovat hyviä ja kolmannesta pelistä odotan hyvää taistelua.
 
Essi Helminen, Pölkky:
– Kolmannessa ja neljännessä erässä vastustaja syötti paremmin. Hyvä, että saimme viidennen erän puristettua. Olemme olleet hyviä viidennessä erässä aikaisemminkin ja mukavalta voitto maistui.
– Viides kääntyi meille ja vastustajalle sattui pari virhettä putkeen.
 
Satu Natunen, päävalmentaja OrPo:
– Ehkä peli ei alkanut sillä tavalla kun olimme ajatelleet, vaikka tiedettiin millainen vastustaja Pölkky on kotiyleisön edessä.
– Tänään ei saatu vielä sarjaa poikki. Tiedetään, että marginaalit ovat pienet ja että Pölkkyä vastaan pitää pelata hyvin.
– Pölkky hyökkäsi hyvin ja etenkin Essi Helmiseltä ja Olena Prokopenkolta tosi hyvä peli. Me emme taas tehneet asioita niin hyvin kuin osataan. Otamme tästä pelistä hyvät asiat mukaan ja keskiviikkona yritämme uudestaan.
– Viidennen erän 7-10 tilanteessa tuli virheitä putkeen ja nyt emme pystyneet ratkaisemaan. En ala ketään pelaajia nimeämään tai osoittelemaan. Joukkueena voitetaan ja hävitään.
 
Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
– Henkisesti vahva esitys joukkueelta. Keskiviikkona näki, että tappio oli kova pettymys. Vahva latautuminen tähän peliin ja viidennessä erässä olemme olleet vahvoja. Kolmas peli on ihan oikein tälle sarjalle.
– Molemmat joukkueet pelaavat hyvää torjunta-puolustusta. Syöttö-vastaanotto on tärkeässä roolissa. Orpo tuli hyvin kolmanteen erään ja vastaanottomme vähän aleni, joten hyökkäys kärsi.
– Paljoa ei ole enää tehtävissä. Lepoa ja pieni fysiikkatreeni. Akut niin täyteen kuin mahdollista seuraavaan peliin.
 
Parhaat pelaajat:
Janisa Johnson, OrPo
Olena Prokopenko, Pölkky
 
Pelaajien pisteet
Pölkky: Prokopenko 26/+17, Helminen 21/+7, Treacy 12/+5, Nicholson 11/+2, Filer 8/+2
OrPo: Johnson 19/+9, Daniel 13/+8, Lepistö 12/+9, Siuro 12/+7, Smolander 5/+1, Terrell 5/-1
 
S:5/9, VO:46%/47%, H:37%/29%, T:11/12
 
Katsojia 615