Pölkky – LP Kangasala Cup-ottelu 3-2

Polkky ja Kangasala tahkosivat täydet viisi erää.

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-2 (25-14, 13-25, 18-25, 25-23, 15-10).

Pölkky ja Kangasala hakivat paremmuuttaan viidessä erässä, kuten edellisessä liigakohtaamisessakin Kangasalla.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta yhteen maaliin pelaamista pistein 25-14. Toisen erän kuittasi LP Kangasala vuorostaan yhtä ylivoimaisesti 13-25.

Kolmannen erän alku lähti Pölkyllä rullaamaan hyvin ja Me’Ashah Nicholson kuittasi vastapallosta lukemiksi 4-1. Kangasalan parhaana palkittu hakkuri Dayana Segovia pysähtyi Pölkyn torjuntaan lukemissa 6-3, mutta joukkue tasoitti Roosa Laakkosen syöttäessä ässän ja Pölkyn hyökätessä torjuntaan tulostaulun näyttäessä 6-6. Teknisellä aikalisällä vierasjoukku johti 12-14 ja Pölkyn aikalisällä 15-21. Pölkyn passarivaihto ei käynnistänyt joukkueen peliä, vaan erä päättyi vierasjoukkueelle 18-25.

Neljäs erä oli tasaista tilanteeseen 7-7 saakka, josta kotijoukkue Pölkky otti etumatkaa Lotta Piesasen ja Olena Prokopenkon hyvällä pelivireellä johtaen teknisellä aikalisällä 14-8. Etumatka oli parhaimmillaan jo 8 pistettä, mutta Kangasala taisteli hienosti kaventaen eron viiteen pisteeseen 18-13. Noissa lukemissa Tuomas Alatalo otti aikalisän, jonka jälkeen tuli torjunnalla piste hyvää 19-13. Virginie de Carnen valmentama joukkue oli päättänyt viedä Cupin puolivälierän ensimmäisen osaottelun nimiinsä ja taisteli lukemiksi 20-19. Erän loppu oli äärimmäisen tiukkaa pelaamista ja se päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheeseen ja kotijoukkue Pölkyn voitoksi pistein 25-23.

Viidennessä erässä kotijoukkueen syöttö puri kolmen ässän verran, vaikka vastustajan vastaanotto toimi ottelussa Pölkkyä paremmin. Pölkyn parhaana palkitu Nicholson pysäytti kellon lukemiin 15-10 ja Pölkyn kotitaika kesti jälleen otteluvoiton verran.

Segovia, LP Kangasala:
-Kova peli, jossa molemmat joukkueet taistelivat. Ratkaisuhetkillä Kuusamo oli meitä parempi.

-Olen viihtynyt hyvin Kangasalla ja kun pääsen paremin joukkueseen sisään, niin yhteistyökin toimii parmmin.

-Menemme eteenpäin joukkueena ja on kiva nähdä lunta.

Nicholson, Pölkky:
– Aloitimme vahvasti. Mielestäni molemmat joukkueet olivat hyviä tänään. Kausi on vielä alussa ja meillä on parannettavaa omassa pelissämme.

Virginie de Carne, päävalmentaja LP Kangasala:
-Eka erä oli vastustajalta hyvä. Harmittaa tämän päivän tuloksen jälkeen ja vaikka viimeksi oli tulos sama, niin olin silloin tyytyväisempi peliin. Tänään olisi pitänyt joukkueen olla ”isompi”.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
-Aika tyytyväinen olen joukkueen henkisen puolen asioihin. Taistelutahtoa läytyi, vaikka tämä oli kolmas peli kuuteen päivään.

-Pystyttiin kasaamaan peli vaikeiden vaiheiden jälkeen ja viides erä oli meiltä jälleen vahva. Tämä oli neljäs viisieränen ja olemme ne kaikki pystyneet voittamaan.