Skip to main content

Pölkky vs. LP Kangasala 22.11.2016

 

Pölkyn kymmenen päivän harjoittelutauko päättyy kovaan ottelusarjaan

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja molemmat ottelut ovat päättyneet Pölkyn 3-2 voittoihin. Voitoista ensimmäinen tuli lokakuun lopussa Kangasalla ja jälkimmäinen Suomen Cupissa 11.11. Kuusamossa.

Pölkyllä ei ole ollut pelejä Cup-ottelun jälkeen ja joukkue on saanut pitää hyvää harjoittelutaukoa, vaikka pelaajilla on pieniä vaivoja ja flunssaa ollutkin. Tauko on tullut tarpeeseen myös siinäkin mielessä, koska tiistain kotipelin jälkeen Pölkky pelaa torstaina Salossa LP Viestiä vastaan ja heti perjantaina Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Kolme ottelua on neljälle päivälle ehdottomasti liikaa ja vaikka fysiikka matkustamisen ja pelaamisen kestääkin, tahti asettaa pölkyn valmentaja Tuomas Alatalon mielestä pelaajien henkisen kantin koetukselle.

Kuusamon tappion jälkeen LP Kangasala pelasi seuraavana päivänä Pieksämäellä voittaen Volleyn viisieräisessä 3-2. Tässä pelissä tuore kolumbialaishakkuri Dayana Segovia sai joukkueensa passeista 38 % (46/120). Pieksämäki painosti syötöillä ottelussa Jutta Riikosta tuurannutta Hanna Rahkoa 35 syötön verran (VO 26 %), kun taas libero Tiiamari Sievänen vastaanotti vain 12 syöttöä, tosin kohtalaisella 55 % tarkkuudella.

LP Kangasala sai lauantaina ensimmäisen kotivoittonsa kolmannella yrittämällään, kun joukkue murjoi LiigaPlokia 3-0 numeroin. LiigaPloki oli vaikeuksissa Kangasalan syötön kanssa (14 ässää) ja kun vastaanotto oli 33 %, hyökkäysten tehot jäivät sitä myötä alhaiseksi.

Tiistai-illan kohtaamisessa on suurena mielenkiintona, riittääkö vierasjoukkueen pelin parantuminen uuden hakkurin myötä murtamaan Pölkyn kotitaian ja muutenkin hyvän alkukauden. Pölkyn kausi on alkanut mainiosti seitsemällä voitolla kahdeksasta ottelusta, vaikka Salon lehdistö sarjataulukon tilastoharhasta kirjoittikin. Kaksi voitoista on tullut Suomen Cupin peleissä.

Pölkky ja Kangasala tähtäävät molemmat tiukasti kevään PlayOffseihin. Joukkueet ovat pelanneet tiukkoja kamppailuja jo tätä kautta aikaisemminkin. Tasainen vääntö on odotettavissa tiistainakin, mutta rohkealla pelillä ja hyvällä virhekontrollilla vastustaja on taltutettavissa, etenkin Pölkyn kovan kotiyleisön rumputulessa.

Ottelu: Pölkky Kuusamo vs. LP Kangasala
Pelipaikka: Kuusamon liikuntahalli
Otteluaika: 22.11.2016 klo 18.30