Pölkky Kuusamo joukkuekuva 2014-2015

Pölkky Kuusamo – WoVo 2-3

Pölkky Kuusamo joukkuekuva 2014-2015 Kuusamossa nähtiin kauden avausottelussa huikea kolmetuntinen ja viisieräinen lentopallotrilleri. Ottelu päättyi lopulta WoVon eduksi 2-3 (25-20, 31-33, 25-23, 21-25, 13-15).

Ensimmäinen erä pelattiin kotijoukkueen hienoisessa johdossa ja tilanteessa 11-7 WoVo turvautui aikalisään. Johanna Pekkarisen syötöllä vierasjoukkue siityi 13-14 johtoon. Kahdenkymmenen pisteen maisemissa kotijoukkue rynnisti 24-19 johtoon ja eräpallotilanteeseen Iida Paanasen syöttövuorolla. Erä kotijoukkueelle 25-20.

Toinen erä ja peli tasaista vääntöä 5-6. WoVo näytti karkaavan jo tavoittamattomaan 6-11 johtoon. Iida-Emilia Kivimurron syötöllä ja torjunnalla Pölkky kavensikin ja tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 13-14. Olena Prokopenkon syöttövuorolla kotijoukkue oli vielä 19-17 johtoasemassa, mutta sen jälkeen loppuerää tahkottiin syöttövaihdoilla ja erä päättyi lopulta harmittavasti vierailijalle 31-33.

Kolmannen erän alku oli Pölkyn hallintaa ja johtoasema parahimmillaan 11-6. WoVon kurottua etumatkan kiinni tätäkin erää väännettiin tosi tasaisissa lukemmissa ja erä Pölkylle 25-23. Neljännen erän alku oli myös tasaista taistelua, josta WoVo pääsi pisteissä 5-10 karkumatkalle. Mutta Pölkky ei taivu vaan kuroo etumatkan kiinni. Lopussa kotijoukkueelle saattuu tukku pikkuvirheitä ja erän loppu helpon tuntuisesti vierailijalla 21-25.

Viidenteen ja ratkaisevaan erään WoVo tulee päättäväisesti. Tilanteessa 4-8 Pölkyn valmennusjohto tekee onnistuneen ratkaisun ja laittaa Henna Hämäläisen hakkurin tontille. Henna kiittää kunniasta ja sivaltaa kakkospaikalta napakan iskulyönnin WoVon takakentän harmiksi. Ja heti perään piste syötöllä. Hennan syöttövuorolla erä on tasan 8-8. Iida-Emilia pitää vielä kotijoukkuetta pelissä mukana kaventamalla 10-11, mutta parin pinnan takaa ei enää nousta, vaan erän ja ottelun voitto meni tällä kertaa Rovaniemelle.

Peli oli kyllä aikamoista vuoristorataa molemmilla joukkueilla, mutta hyviäkin taistelupalloja nähtiin. Libero Emmi Huovinen oli hienolla pelipäällä ja ehti muutamaan mahdottomaankin palloon mukaan. Nostot ja hyökkäysten puolustukset napsahtelivat mukavasti pelattaviksi.

Valmentajat olivat yllättävän kriittisiä, vaikka peli oli hyvin tasainen ja yleiöön menevä.

WoVo Teemu Mäkikyrö:
-Keskiviikkona ei ollut peli kovin hääviä, mutte ei se ollut tänäänkään kummallakaan joukkueella. Toisen erän kymmenen viimeistä pistettä oli sellaista kuin lentopallon pitää olla. Paljon teimme virheitä hyökkäyksessä ja torjunnassa ja annoimme pelin avaimia vastustajalle. Viidennessä erässä teimme järkeviä hyökkäyksiä.
-Kokemus ratkaisi ottelun meille. Vaikka pelasimme huonosti, joukkueella ei pää pudonnut rinnuksille eikä annettu periksi. Tänään tuli taas esiin, että loppuun asti pitää pallot pelata.

Pölkky Marko Kaakinen:
-Ei se huono tulos voi olla jos liiganousija ottaa pisteen viime kauden viidenneksi parhaalta joukkueelta. Enemmänkin oli kyllä tarjolla, ja olin toisen erän jälkeen pelaajille vähän kiukkuinen kun erää ei saatu katkaistua. Puolen kymmentä eräpallotilannetta siinä meillä oli.
-Meillä peli vielä ailahtelee ja ja pystymme välillä hienoihinkin suorituksiin. Jatkopalloissa meille sattui tänään helppoja virheitä. Liikaa tuli myös höntyilyä kentällä, koska meillä ei ole vielä riittävästi yhdessä pelaamista.  Kumminkin pystyimme koko ajan haastamaan, eikä peli päässyt menemään WoVon komennossa.
-Meillä on joukkueessa uusia tyttöjä ja jotkut taisivat hiukan jännittääkin pelata kotiyleisön edessä. Loistavasti tytöt kummin suoriutuivat. Ja aivan mahtavaa oli taas pelata hienon ylseisön kannustaessa, Kiitos kaikille pelissä mukana olleille!