Pölkky Kuusamo – HPK 0-3

Pölkky Kuusamo – HPK 0-3 (23-25, 17-25, 16-25).

Pölkky Kuusamo pisti HPK:n ahtaalle ensimmäisessä erässä hyvällä syötöllä ja taisteluilmeellä. HPK:n ensimmäinen yritys karkumatkalle sattui tilanteessa 7-10, josta kotijoukkue tasoitti Mariia Russmanin siirtopaterilla, Olena Prokopenkon junttauslyönnillä ja Yulia Voronan ässäsyötöllä 10-10. Tekniselle erätauolle mentiin 14-13 johtoasemassa, joka tuli Anna Borichevan näyttävällä ’kaapituksella’. HPK pelasi vahvasti ja pääsi viiden pisteen karulle 16-21. Pölkky Kuusamo tuli väkisin tasoihin ja pienoiseen johtoasemaan hyvällä taktisella peluuttamisella. Passarina pelanneen Henna Hämäläisen lisäksi kentälle otettiin toinen passari Iida Paananen ja Henna vaihtoi hakkurin paitaan. Erän lopussa hieman leveäksi mennyt hyökkäys päästi vastustajan eräpalloon ja erä harmittavasti Ervinin kulmasijoituksessa HPK:lle. Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli taidokasta pelaamista molemmilta joukkueilta.

Toisessa ja kolmannessa erässä  kotijoukkueen peli oli erän alkupuolella hyvin paketissa, mutta vastustajan tarkka syöttöpeli mursi vastaanottoa rikki, eikä hyökkäystyöskentely ollut riittävän tehokasta. Pölkky Kuusamon pelaaminen oli välillä hyvinkin taidokasta ja kovaa, mutta vastustajan syötön lisäksi peliä hyydytti muutamat harmittavat omat virheet. Pelastuspallon jälkeen muut pelaajat empivät kuka seuraavan kosketuksen ottaa, ja se vaikutti selkeästi myös seuraaviin palloihin.   Tuomareiden ratkaisujen ihmettely sekoitti myös jonkin verran peliä, mutta nuorelle joukkueelle kovat pelit ovat hyvää oppia seuraaviin koitoksiin. HPK puolestaan pelasi vähillä virheillä ja ansaitsi voiton.  Ei niin kovalla, mutta taidokkaalla pelaamisella.

Kuusamon joukkueesta Olena Prokopenko pelasi järkevästi välillä kovaa ja heti perään hyviä sijoituksia keräten joukkueen parhaan pistemäärän 13 (+4). Iida-Emilia Kivimurron ja Mariia Russmanin keskipeli oli vahvaa. HPK:n tehonainen oli Lexi Ervin pisteillä 16 (+10). Pölkky Kuusamon keskipeliin vastasi hyvin Michaela Madsen, joka viihtyi myös syöttöruudussa. Torjunnat kotijoukkueelle 8-6.

Mitäs ne valmentajat tuumasivat pelin jälkeen?
Bruno Napolitano, päävalmentaja HPK:
-Olen totta kait tyytyväinen pisteisiin, mutta helppoa ei ollut pelata tänään. Olimme taktisesti keskittyneet WoVo peliin ja peräkkäisinä päivinä pelaaminen matkustamisen lisäksi tuo omat haasteensa. Tässä pitää vielä vähän itselläkin opetella Suomen liigassa pelaamista. Kahdesta pelistä kuusi pistettä on tosi tärkeä joukkueelle.

Bruno kehui nuoren pelaajaansa Piia Korhosen panosta. Piia itse totesi, että alussa peli käynnistyi vähän hitaasti, mutta loppua kohti peli parani mukavasti. Piia Korhosen pisteet tänään 15 (+9).

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:
-Meillä oli puolitoista erää todella hyvää pelaamista, mutta se ei riitä näin kovaa vastustajaa vastaan. Meillä ei ole varaa niihin muutamaan helppoon palloon mitä joka erään sattui. Ensimmäinen erä olisi ollut otettavissa. Taktisesti onnistuimme melko hyvin, mutta helpot pallot jäivät harmittamaan. Sarjan alku on meille hankala, kun vastassa on viime kauden mitalipeleissä olleita joukkueita. Nuorelle joukkueelle olisi tärkeää saada pisteitä ja onnistumisia.

Pölkky Kuusamon hakkuri Annukka Paloniemi oli tänään sivussa Cup-ottelussa saadun nilkkavamman takia.

Lähitapiolan pisteet: 3 p. Katja Kylmäaho HPK, 2 p. Piia Korhonen HPK, 1 p. Mariia Russman Pölkky Kuusamo