Skip to main content

Pölkky Kuusamo vs. HPK 0-3

Pölkky Kuusamo ei onnistunut murtamaan HPK:n hyvää torjunta-puolustuspelaamista ja pisteet menivät HPK:lle suoraan kolmessa erässä 0-3 (20-25, 23-25, 22-25).

Ensimmäisen erän alussa vierasjoukkue HPK pääsi 1-4 johtoon, mutta Ekaterina Klimovan tullessa syöttämään Pölkky tuli rinnalle ja ohikin. Olena Prokopenko onnistui hyökkäyksessä ja sen perään HPK:n Lindsay Stalzer taituroi pallon omalle puolelle verkkoa. Me’Ashah Nicholsonin kahden pistesuorituksen jälkeen Pölkky johti erää 7-5. Iida Paanasen syöttäessä ensimmäisen erän kolmesta ässäsyötöstään, HPK:n valmentaja Luca Chiappini otti aikalisän Pölkyn johtaessa erää 9-6.

Aikalisä tuotti tulosta ja Pölkyn hyökkäyskoneen yskähdellessä HPK tuli tasoihin 9-9. HPK:n hyvä vaihe jatkui ja Tuomas Alatalo otti jo toisen aikalisänsä 13-19 tappiotilanteessa. Lotta Piesanen hyökkäsi pallon torjunnan käsistä lattiaan ja Iida Paanasen kahden ässäsyötön jälkeen Pölkky kavensi lukemiin 17-21. Vaihdosta kentälle tullut Anna Borizeva onnistui hyökkäyksessään ja sen jälkeen Pölkyn tuore pelaaja Whitney Billings hyökkäsi onnistuneesti pitkään kulmaan. Ensimmäinen erä päättyi Pölkyn hyökkäysvirheiden päätteeksi vastustajalle pistein 22-25.

Toisen erän alkuun Nicholson hyökkäsi terävästi ja sai pisteen lisäksi myös syöttövuoron itselleen. Piesasen ja Prokopenkon hyökkäysten jälkeen Pölkky johti erää 5-3. HPK paransi otettaan ja Klimovan torjuntapisteen jälkeen erä oli tasan 7-7. HPK pelasi seuraavat viisi palloa itselleen terävällä nelospaikan hyökkäyspelillä ja Tuomas Alatalo otti aikalisän tulostaulun näyttäessä 7-12. HPK vei erää viiden pisteen etumatkalla, mutta Pölkky heräsi vielä taistelemaan 17-23 tappiotilanteessa. Billings teki pisteen ja Nicholson aloitti mainion syöttövuoronsa. Klimova pääsi hyökkäämään vastapallosta ja seuraavan pisteen syötti Nicholson. HPK:n aikalisä ei tällä kertaa katkaissut syöttöputkea, vaan Nicholson laittoi jälleen ässäsyötön kenttään ja tilanne oli jo toiveita herättävästi 21-23. Billingsille sattui virhe pahaan paikkaan hänen sijoittaessa pallon omalle puolelle verkkoa ja kaveri oli jo eräpallotilanteessa 21-24. Pölkyn taisteluilme kesti ja Prokopenko kavensi pisteellä. Tämän jälkeen Billings kuittasi aikaisemman virheensä ässäsyötöllä, mutta se ei riittänyt, vaan toinenkin erä meni vierasjoukkueelle pisteiden ollessa 23-25.

Pitkällä erätauolla nautittiin Osuuspankin tarjoamat kahvit. Veikkauksen arvonnassa onni suosi tällä kertaa Ulla Määttää, jolle menivät Maailmanliigan Voittajakatsomon pääsyliput.

Kolmas erä alkoi Pölkyn syöttövirheellä pallon liitäessä hieman rajan väärälle puolelle. Piia Korhonen hyökkäsi tarkasti 0-3 tilanteeseen. Billings puolestaan laittoi palloa vastustajan eturessuun ja onnistui kavennuspisteessä. HPK puolusti mainiosti ja libero Saana Koljonen poimi kevyellä jalalla putoavat pallot passarin koriin sekä puolusti mainiosti kovatkin hyökkäykset. Tuomas Alatalo pyöritti vaihtorulettia ja peliaikaa saivat passarin paikalle astellut Tiia Pohjonen ja yleispelaajaksi tullut Annukka Paloniemi. Kolmaskin erä oli menossa huolestuttavasti vastustajalle Pölkyn ottaessa jo toisen aikalisänsä 13-18 tilanteessa. Paloniemen lisäksi myös Prokopenko onnistui syötössään. Passari Tiian napattua pari peräkkäistä torjuntaa, peli oli jälleen uusi ja tilanne 17-19. Pölkyn kahden hyökkäysvirheen jälkeen HPK oli jälleen karussa 18-22. Anna Boricheva onnistui hyökkäyksessään, mutta HPK:n syttövirhe piti eron samana 19-23. Michaela Madsen hyökkäsi tilanteeksi 21-24. Pölkky sai vielä pisteen vastustajan ryhmitysvirheen johdosta, mutta HPK:n parhaana palkittu Keao Burdine päätti ottelun kakkospaikalta rajaa pitkin lukemissa 22-25. Pölkyn kiri toisessa ja kolmannessa jäi tältä erää hiukan vajaaksi.

Burdine, HPK:
– Peli alkoi hitaasti matkustamisen takia, mutta pystyimme kääntämään pelin itsellemme. Pölkky syötti hyvin ja olimme vaikeuksissa vastaanottomme kanssa. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen (18/+3).

Pohjonen, Pölkky:
– Vastaanottomme toimi tällä kertaa hyvin, mutta hyökkäysten tehot puuttuivat. Vastustajan torjunta ja puolustus oli hyvä. Omaan peliin olen toisaalta tyytyväinen ja toisaalta en – kaikki passit eivät olleet ihan tarkkoja, mutta kaksi torjuntapistettä maistuivat.

Chiappini, valmentaja HPK:
– Meillä oli pitkä matka takana ja edellisestä pelistä kolme päivää aikaa.  Hyvä peli meiltä ja Pölkyn syöttö oli vahva. Torjunta puolustus oli meillä hyvää ja puolustuksen jälkeiset hyökkäykset myös. Saana Koljonen oli erinomainen tänään ja luki peliä hyvin.

Alatalo, valmentaja Pölkky:
– Onnittelut vastustajalle, joka esitti tälle kaudelle parasta näkemääni torjunta-puolustuspelaamista. Meillä joutui usko koetukselle, kun pallot eivät kuolleet. Pitäisi olla kärsivällisyyttä pallojen päättämisessä.

– Vastaanottoon olen tyytyväinen ja syöttökin toimi alun vaikeuksien jälkeen. Hyökkäyspelimme ei oikein toiminut ja siinä oli vastustajankin hyvyyttä. Tiia (Pohjonen) ja Annukka (Paloniemi) toivat hyvää energiaa vaihdosta.