Pallokarhujen kakkosjoukkueen kausi ei jatku puolivälieriin

Pallokarhujen kakkosjoukkue jatkoi ailahtelevia suorituksiaan lentopallon naisten 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa (YJS) lauantain kotipelissä Oulunsalon Vasaman ykkösjoukkuetta vastaan. YJS Lohko 1:n kärjessä puhtaalla pelillä jatkava OsVa 1 vei pisteet mukanaan erin 1-3 (18-25,25-19,12-25,12-25). Tappio oli erityisen harmittava, koska ennakkosuosikkikin osoitti haavoittuvuutensa pelin aikana. Tappion myötä kotijoukkue menetti lopullisesti mahdollisuutensa 2-sarjan puolivälierävaiheeseen.

Ensimmäistä erää joukkueet pelasivat tasaisesti erän puoleen väliin saakka, kunnes kotijoukkueen muutamat nosto- ja hyökkäysvirheet sekä sähellykset puolustustilanteissa käänsivät erän kulun ja erä valui vastustajalle. Toinen erä alkoi kotijoukkueelta myös hapuillen. Tilanteessa 5-12 alkoi kuitenkin kotijoukkueen pelin paras jakso. Ulla Törmäsen vaikeilla ja hyvinsuunnatuilla syötöillä kotijoukkue siirtyi 15-12 johtoon, sai horjutettua vastustajan otetta ja rynnisti lopulta erävoittoon. Hyvästä toisen erän esityksestä huolimatta kolmas ja neljäs erä olivat kotijoukkueelle takkuisia. Kolmanteen erään vastustaja vaihtoi kaksi ensimmäistä erää hakkurina pelanneen Roosa Määtän keskipelaajaksi, mikä alkoi näkyä vastustajan keskihyökkäysten tehoissa. Kotijoukkueen liian helppo aloitussyöttö, vastaanoton heikkeneminen kahdessa viimeisessä erässä sekä liian suuri suorien virheiden määrä antoivat valmentaja Tapio Ojalan mielestä vastustajalle avaimet ottelun voittoon.

Tappiosta huolimatta Ojala näki pelissä myös hyvää. ”Jos pelaamme omaa, parasta peliä, pystymme kamppailemaan tasaväkisesti tämän sarjan kärkijoukkueita vastaan. Tekemisen tulee olla kuitenkin kurinalaista koko pelin ajan, ja virheputkiin ei ole varaa. Kun vastassa on kovia joukkueita, sähellystä tulee kentälle liikaa. Minne ne ajatukset karkaavat?”, miettii valmentaja. Parannettavaa on Ojalan mukaan paljon myös nelospaikan puolustuksessa. ”Treenien tempoa ja tekemisen tasoa pitää pystyä nostamaan, että kovia joukkueita vastaan pystymme pelaamaan hyvällä tasolla koko pelin ajan. Tavoitteena on päättää kausi kotivoittoon tulevana viikonloppuna, kun vastaan astelee OsVa 2.” Aiemmista kauden kohtaamisista OsVa 2 vastaan voitot ovat Pallokarhuille 2-1.