Skip to main content

Pölkky Kuusamo tiedottaa: pelaajasopimuksia

NUORTA VOIMAA, BETTINA PALAA JA SANNA ONE MORE YEAR!

Pölkky Kuusamon naisten mestaruusliigajoukkueen kausi 2021 – 2022 oli historiallisen menestyksekäs. Korona kuritti vieläkin liigakautta, mutta onneksemme myös katsomoon kevään aikana päästiin ja loppukauden hurja yhteishenki toi kruunun erityisen huikealle kaudelle. Unelma mestaruudesta kerrottiin avoimesti jo hyvissä ajoin. Kolmen stepin taktiikka onnistui ja Suomen cupin ja runkosarjavoiton lisäksi erityisen spektaakkelin jälkeen saavutettu seurahistorian ensimmäinen suomenmestaruus oli saumattoman yhteistyön ja hengen tulos.

Lämpimät kiitokset menneestä kaudesta koko Pölkky Kuusamon lentopalloperheelle, pelaajille, yhteistyökumppaneille ja tukijoillemme, olette olleet upeasti mukana yhteisessä ponnistuksessa. Ilman teitä ei olisi meitä, eikä kuusamolainen lentopallo ja Kuusamo ylipäätään saisi näin mittavaa näkyvyyttä. Meitä jokaista tarvitaan, tämä on yhteinen ponnistus. Olemme Suomen mestareita!

Juhlahumun jälkeen katseet on käännetty jo tulevaan. Joukkueemme kasaaminen on erinomaisella mallilla. Vaikeista ajoista huolimatta yhteistyökumppanit ovat monelta osin vastanneet jo nyt myöntävästi tulevaan yhteistyöhön, mikä ilahduttaa suuresti. Teitä jokaista tarvitaan myös jatkossa. Pienikin apu on tässä tilanteessa ensiarvoisen tärkeää. Toivotamme myös uudet yhteistyötahot lämpimästi tervetulleeksi yhteiseen pölkkyperheeseen.

Joukkueemme valmennus tulee ensi kaudelle hieman muuttumaan. Päävalmentajana jatkaajo aiemmin julkaistulla kahden vuoden sopimuksella Sotiris Gkotsis, mutta apuvalmentaja ”Arskan” tilalle etsimme uutta henkilöä.

Pelaajapuolella julkaisemme näin vapun kunniaksi viisi uutta sopimusta. Liberona jatkaa tällä kaudella vahvoja otteita esittänyt ja maajoukkuerinkiin päässyt Sanna Häkkinen (32v 175cm). Aisapariksi hän saa kuusamolaiset taustat omaavan Juulia Jäppisen (17v 166cm).

Juulian ohella Kuortaneen nuorten maajoukkueesta Kuusamoon saapuvat Oriveteläinen passari Joanna Kallinen (18v, 172cm) ja Kuortaneelta lähtöisin oleva yleispelaaja Oona Rasinperä (18v 173cm).  Tämä lupaavien nuorten kolmikko jatkaa pelaamisen ohella opiskeluaan Kuusamon lukiossa.

Pölkky Kuusamo saa joukkueeseensa myös tutun paluumuuttajan, sillä pari vuotta sitten täällä pelannut Alajärvellä lentopalloon opit saanut Bettina Yli-Sissala (21v 181cm) saapuu Hämeenlinnasta takaisin Kuusamon keskipelaajaksi.

Mika Määttä: Bettina palaa, Sanna jatkaa ja nuoret valitsivat Kuusamon. Aivan loistava juttu tulevalle kaudelle. Liberoina parivaljakko Sanna ja Juulia muodostavat erinomaisen ja osaavan kokonaisuuden vastaanotto ja puolustusrintamalla. Tässä liberokaksikossa on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Joanna, Oona ja Juulia tuovat myös nuorten maajoukkueessa olon myötä ammattimaista harjoitteluintoa meille tänne Kuusamoon ja he varmasti tulevat saamaan myös vastuuta tulevan kauden aikana. Bettina on meille tuttu jo parin vuoden takaa. Kovasti kehittynyt ja määrätietoinen nuori urheilija on meille erityisen arvokas lisä kentälle tulevalla kaudella.

Sotiris Gkotsis: Kausi päättyi upeasti mestaruuteen kovasti töitä tehneen joukkueen yhteistyöllä. Nyt aloitamme rakentamaan tulevien vuosien joukkuetta ja asetamme uusia tavoitteita. Näitä tavoitteita silmällä pitäen valitsemme joukkueeseen yhdistelmän nuoria, lahjakkaita ja kokeneita suomalaisia ja ulkomaalaisia pelaajia. Kaksi tärkeää ja kokenutta pelaajaa ovat Sanna ja Bettina. Sanna on yksi viime vuosien parhaista liberoista ja Bettina on yksi parhaista keskipelaajista. Hänen paluu vahvistaa merkittävästi sentteriosastoamme ja hän on tuttu meille entuudestaan. Tämä on tärkeää joukkueen kannalta. Lisäksi olen innoissani Oonan, Joannan ja Juulian tulosta. Kolme nuorta urheilijaa, jotka ovat osoittaneet poikkeuksellista osaamista Suomen ja Euroopan kentillä Kuortaneen Suomen maajoukkueen kanssa. Olen iloinen siitä, että he valitsivat juuri Kuusamon ja he saavat hienon mahdollisuuden ottaa ensiaskeleet korkealla tasolla. He ovat urheilijoita, jotka ovat tottuneet ammattimaiseen harjoitteluun ja odotan näkeväni heidän kehityksensä.

Sanna Häkkinen: Olen iloinen ja kiitollinen saadessani jatkaa Pölkky Kuusamossa tulevallakin kaudella. Ensimmäinen yhteinen kautemme oli menestys ja saavutimme unelman. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä ja olen motivoitunut jatkamaan työtä uusien tavoitteiden saavuttamiseksi. Odotan myös paluuta eurokentille. Ne ovat aina ainutlaatuisia pelejä. Kuusamo on ottanut minut hyvin vastaan ja siitä on tullut nyt pohjoisen kotini. Seuranväki on tehnyt minuun vaikutuksen iloisella ahkeruudella. Paikkakunta elää ja hengittää lentopalloa, joten sinne on mukava palata kesän jälkeen. Olen innoissani.

Oona Rasinperä: Kuusamoon on saapumassa innokas, taistelutahtoinen ja kovan työmoraalin omaava Eteläpohojalaanen. Tulevaa syksyä odotan jo kovasti. Uskon, että voin mennä kovasti eteenpäin pelaajana ammattitaitoisen organisaation ja valmennuksen alla.

Joanna Kallinen: Tulen innolla odottaen hakemaan kokemusta ja kovaa tasoa Kuusamosta. Ensi kaudelta odotan, että pääsen kokeilemaan omia rajoja sekä kehittämään itseäni.

Juulia Jäppinen: Odotan ensi kauden alkua innolla. Mukava päästä harjoittelemaan kovaan porukkaan ja näkemään kuinka paljon itse voi kehittyä. Uskon, että saan valmentajalta ja muilta pelaajilta apua ja neuvoja, jotka vievät minua pelaajana eteenpäin. Tuntuu kotoisalta tulla Kuusamoon äidin sukujuurille ja viettämään myös aikaa mökillä sukulaisten ympäröimänä. Nähdään siis ensi kaudella Kuusamon kauniissa maisemissa ja hallilla peleissä.

Bettina Yli-Sissala: Kuusamosta minulla jäi tosi hyvät muistot ja nyt onkin hyvä fiilis tulla takaisin tuttuun seuraan, josta tiedän jo ennestään, että kaikki asiat hoidetaan hyvin. Edellisellä kerralla vastuu ei vielä ollut kovin suurta, mutta ensi kaudelta odotan jo suurempaa vastuuta ja sitä, että pystyn auttamaan joukkuetta ja seuraa yhteisiä tavoitteita kohti. Odotankin innolla uutta kautta Kuusamossa.

Tulemme myös ensi kaudella näkemään taistelevan, liikkuvan, yhtenäisen ja menestyvän Pölkky Kuusamon Mestaruusliigassa ja Eurokentillä.

Mika Määttä

Kuusamon Pallo – Karhut puheenjohtaja

Pölkky Kuusamo pelaajakoordinaattori

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *