Skip to main content

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala finaali nro 1 12.4.2022

Finaalisarja käynnistyy Kuusamossa

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala käynnistävät finaalisarjan tiistaina Kuusamon liikuntakeskuksessa klo 18.30. Molemmat joukkueet tavoittelevat ensimmäistä mestaruuttaan. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa, joten paremmuus selviää varmuudella tuurin sijaan pelillisellä paremmuudella.

LP Kangasala pelasi puolivälierät Puijo Wolleyta vastaan pudottaen Puijon otteluvoitoin 3-0. Välieräsarjassa LP Viestiä vastaan Kangasala pelasi pitkän kaavan mukaan. LP Viesti johti jo otteluvoitoin 2-1, mutta Kangasala vei kaksi seuraavaa ottelua ja meni finaaleihin otteluvoitoin 3-2. Pölkky Kuusamon playoffs-sarja on ollut ottelumäärältään pienempi, sillä JymyVolley kaatui puolivälierissä 3-0 ja välierissä saman kohtalon koki Hämeenlinnan Lentopallokerho samoin lukemin 3-0. Jymy ja Lentiskerho pelasivat tylyistä lukemista huolimatta hyvät ottelusarjat.

Pölkky ja LP Kangasala kohtasivat runkosarjassa kolme kertaa. Kauden alkuun Pölkky haki 3-1 vierasvoiton, marraskuussa Kangasala voitti samoin lukemin Kuusamossa. Kolmannen kohtaamisen tammikuun lopulla Pölkky voitti kotikentällä 3-1. Joukkueet kohtasivat myös Teknikum Cupin finaalissa, jonka Pölkky voitti jo tutuin lukemin 3-1. Pölkky on hävinnyt koko kaudella vain kolme ottelua ja viimeisin tappio tuli neljä kuukautta sitten LP Viestille Salossa lukemin 2-3.

Playoffs nostoja:
Pelaajien pisteet erää kohti: Da Silva (K) 4,48 (27 erää), Lengweiler (P) 4,4 (20), Lambert 4,3 (20)
Ässäsyötöt erää kohti: Lohman (P) 0,5, Laakkonen (K) 0,41, Da Silva (K) 0,41
Torjunnat erää kohti: Laakkonen (K) 1, Lohman (P) 0,9, Andersson (P) 0,65

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Onnittelut Kangasalalle menestyksestä välierissä Viestiä vastaan. Molemmat joukkueet esittivät parhaansa, mutta Kangasala oli tasaisempi ja kontrolloidumpi kahdessa viimeisessä pelissä.

– Meille finaalit olivat unelma ja tavoitteemme johon pääsimme taistellen. Uskon että näissä peleissä ei ole ennakkosuosikkia eikä altavastaajaa ja pelataan vahvat finaalit. Joukkue, joka onnistuu paremmin kaikissa peleissä ja jolla on vahvempi tahto tulee yltämään voittoon. Nähdään monia vaihtoja ja muutoksia peliin otteluiden kuluessa.

– Kangasala on hyvin organisoitunut joukkue torjunta-puolustuksessa vähin heikkouksin. Meidän tulee löytää ratkaisut, kuten heidänkin meidän vahvuuksiin. Tulemme pelaamaan hyvin joukkueena ja finaaleissa teemme kaikkemme tavoitteemme eteen. Toivon, että pelaajat, staffit ja katsojat pääsevät nauttimaan laadukkaista finaaleista.

Finaalisarjasta odotetaan pitkää ja tasaista kahden hyvän joukkueen kesken. Pölkky pääsee aloittamaan finaalit kotikentällä ja pyrkii tietenkin siihen, että pääsee vieraspeleihin voitto alla. Kuusamon liikuntakeskus tulee täyttymään ääriään myöten koillismaalaisista lentopalloilun ystävistä.

Tervetuloa mukaan finaalitunnelmaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *