Ensimmäinen finaali Pölkylle 3-1

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala kävivät hyvän taistelun vaiherikkaassa finaalisarjan avauksessa. Molemmat joukkueet tekivät runsaasti hyökkäys- ja syöttövirheitä. Ensimmäisen erän lukemissa 20-20 vieraiden Emmi Riikilä loukkaantui ja hänet korvasi Roosa Heikkiniemi. Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän lopussa, jossa Kangasalan joukkueella oli kaksi eräpalloa 2-0 johtoon, mutta Pölkky käänsi jatkopalloilla erävoiton itselleen.

Ensimmäisessä erässä Pölkky oli  hätää kärsimässä Braedyn Tuttonin syöttövuorolla ja vieraat pääsivät 8-15 etumatkalle. Ero kasvoi vielä kahdeksaan pisteeseen, mutta Pölkky kiri etumatkan kiinni. Erä vieraille Pölkyn kahden perättäisen hyökkäysvirheen jälkeen 22-25.

Toisessa erässä kotijoukkueen johto oli 15-11 Carlyle Nusbaumin onnistuneen 6-paikan hyökkäyksen jälkeen. LP Kangasala kuroi vuorostaan tasoihin ja erää pelattiin tasaisesti aina erän loppupuolelle asti. Kangasala hankki itselleen kaksi eräpalloa johtoasemaan 22-24, mutta Julie Lengweilerin hyökkäyksen ja vieraiden hyökkäysvirheen jälkeen tilanne oli tasan 24-24. Pölkky pääsi eräpallotilanteeseen Kangasalan hyökkäysvirheellä ja Adeja Lambert päätti erän komealla tappohyökkäyksellä 26-24.

Kolmas ja neljäs erä olivat selkeästi Pölkylle. Lengweiler hyökkäsi kolmannen erän viimeisen pallon torjunnan käsistä katsomoon lukemiin 25-19. Nusbaum ja Ella Autere tekivät Pölkyn kolme viimeistä pistettä ja neljäs erä päättyi Nusbaumin hyökkäyksellä 25-18.

Jalissa Trotter, Pölkky:
– Hyvät tunnelmat ja ensimmäinen askel on otettu. Tavoitteet ovat korkealla ja pelit jatkuvat. Ensimmäisen erän puolustuspelaaminen ei ollut sitä mihin on totuttu. Puolustus parani toisessa ja kolmannessa erässä ja samalla jatkopallohyökkäysten tehot nousivat. Oma peli oli hankalaa alussa, mutta parani joukkuekavereiden tsempatessa. Ja kun passarilla kulkee peli niin se kulkee myös koko joukkueella. Syöttöruudussa tuli hyviä onnistumisia. Seuraaviin peleihin tarvitaan hyvää energiaa ja on tärkeää pitää joukkueen tunnelma korkealla. Tunne ja energia ratkaisevat pitkässä sarjassa.

Ronja Heikkiniemi, LP Kangasala:
– Peli maistui hyvältä ja hallissa oli hieno tunnelma. Meillä liikahti roolitus eka erässä kun yksi pelaaja joutui sivuun. Siitä olen ylpeä, että joukkue löysi uudet roolit pelin kuluessa. Pitkä sarja on edessä ja on aikaa laittaa homma kondikseen. Kaverilla oli syöttöputkia ja emme löytäneet niihin oikeita ratkaisuja. Pelissä oli yksittäisiä palloja, jotka ratkesivat hienoihin yksilösuorituksiin. Vastustajan passari ratkaisi jäätävän pallon sormilla vitosnurkkaan ja Viivi Pyhäjärvi puolusti meidän takapaterin. Hyvät puolustukset vaikuttavat, mutta vaikea sanoa ratkaisevatko ne eriä. Tintti johtaa meidän takakentän puolustusta ja luo uskoa muillekin. Omassa pelissä oli tunnetta mukana ja hyökkäys on vahvuutena. Muuten on vielä parannettavaa.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Ensimmäinen steppi saatiin. Kyseessä on pitkä sarja ja kovia pelejä edessä. Nyt otetaan positiivinen tunne mukaan ja katse seuraaviin peleihin. Ensin keskitymme perjantain peliin. Alku ei ollu meillä hyvä, etenkään puolustuspelaaminen. Teimme paljon virheitä ja annoimme helppoja pisteitä vastustajalle. Toivon Emmi Riikilälle pikaista paranemista.

– Toisessa erässä lisäsimme syötöllä painetta ja saimme laatua suorituksiin. Samoin saimme torjunta-puolustuksen kuntoon ja kontrolloimme loppupeliä. Toisen erän loppu oli käännekohta ottelussa. Meidän tulee pitää tavoite kirkkaana mielessä, samoin hyvä keskittyminen ja pelata sillä tasolla mihin pystymme.

Arttu Keränen, LP Kangasala:
– Ensimmäinen erä saatiin kääntymään meille pienestä vastoinkäymisestä huolimatta. Toinen erä meni marginaaleilla ja erän lopussa pehmettiin. Laatu ei ollut lopussa sellainen kuin koko erän ajan. Erän loppu oli pelin käänne. Torjuntapeliin en ole hirveän tyytyväinen, vaikka sitä tässä kehuttiinkin. Perjantaille laitetaan asioita kuntoon ja koitetaan uudestaan. Hyökkäyspelissäkin on vielä parantamista ja tänään jäi vähän piippuun kuten joissakin välieräpeleissä ja tästä pystytään kyllä parantamaan.

Parhaat pelaajat:
Jalissa Trotter, Pölkky
Ronja Heikkiniemi, LP Kangasala

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-1
22-25, 26-24, 25-19, 25-18
Pölkky: Lengweiler 19/+13, Nusbaum 18/+7, Lambert 12/+3
LP Kangasala: Ronja Heikkiniemi 21/+13, Da Silva 12/+3, Laakkonen 8/+5

Katsojia: 531

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *