Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-1

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-1 (25-18, 25-22, 19-25, 25-23).

Pölkky varmisti runkosarjan voiton

Ottelu Pölkky Kuusamon ja LP Kangasalan kesken oli tasaista ja hyvää taistelua, jossa erien sisällä nähtiin useita kotijoukkueen nousuja ahdingosta. Pölkky varmisti voitollaan runkosarjan voiton ja nousi 61 sarjapisteeseen. Etumatka toisena olevaan LP Viestiin on 16 pistettä ja jaossa on Viestin puhtaalla loppusarjalla enää 15 pistettä.

Ensimmäisen erän alkua pelattiin tasalukemissa 3-3. Sofia Lehdon ässäsyötön jälkeen lukemat olivat kotijoukkueelle 10-6. Samalla Kangasala otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Pölkyn syöttövirheen jälkeen tänäänkin hyvässä pelivireessä ollut Madeline Palmer teki kaksi perättäistä hyökkäyspistettä. Hyviä otteita jo useassa pelissä esittänyt Makenzie Harris torjui hakkurina pelanneen Netta Rekolan satasen hyökkäyksen ja Pölkyn johto oli sen jälkeen 13-7. Lehto jujutti pallon kenttään passarin erikoisuudella selän taakse sivurajaan ja Kangasala käytti toisen aikalisän lukemissa 18-11. Pölkky otti ensimmäisen aikalisän Kangasalan ässäsyötön jälkeen lukemissa 21-16. Viivi Pyhäjärvi kavensi pisteellä, mutta Amiya Jonesin ja Oona Pennasen torjunnoilla Pölkky hallitsi erän loppua lukemissa 23-17. Bettina Yli-Sissala päätti erän vastapallosta lukemiin 25-18.

Toisen erän alku oli ensimmäisen tapaan tasan lukemissa 3-3. Sen jälkeen kotijoukkueella oli huono jakso ja vieraat menivät 4-8 etumatkalle ja Sotiris Gkotsis otti Pölkylle aikalisän. Pölkyn toisella aikalisällä mentiin yhä vieraiden komennossa lukemin 9-14. Vieraiden syöttövirheen ja Harrisin kahdella perättäisellä Pisteellä Pölkky hiipi jo kahden pisteen päähän lukemiin 12-14. Yli-Sissalan torjunta tasoitti lukemiksi 17-17. Pölkky meni kahden pisteen etumatkalle Palmerin ja Lehdon torjunnoilla. Palmer taituroi Pölkyn eräpallotilanteeseen 24-21, mutta vahvan ottelun pelannut Heini Ahtola kavensi vielä pisteellä. Erä päättyi Pennasen työntäessä pallon torjunnan käsistä kenttään lukemiin 25-22.

Kolmas erä oli tasan 10-10 Lehdon hyökätessä pallon toisesta kosketuksesta korkealta kenttään. Tässä vaiheessa nähtiin kotijoukkueelta huono hetki ja vieraat menivät 10-14 johtoon. Pölkky sinnitteli jonkin aikaa kahden pisteen tuntumassa, mutta erän loppu oli vierasjoukkueen juhlaa. Erä päättyi Ahtolan painaessa pallon torjunnan käsistä kenttään lukemiin 19-25.

Neljännen erän alku oli tasaista tunnustelua, kuten kaikki aikaisemmatkin erät. Vieraat johtivat Pölkyn ensimmäisellä aikalisällä 5-7. Pölkky tehtaili runsaasti aloitusvirheitä eikä oma peli tuntunut käynnistyvän. Joanna Kallinen toi hyvällä energialla Pölkyn mukaan peliin ja Kallisen ässäsyötöllä Pölkky tasoittkin lukemiksi 11-11. Vieraat menivät uudestaan etumatkalle ja Pölkyn toisella aikalisällä oltiin lukemissa 12-15. Pölkky tuli tasoihin Harrisin 6-paikan hyökkäyksellä lukemissa 17-17. Harris teki pisteen samasta paikasta heti seuraavassa pallossa, minkä jälkeen Yli-Sissala käytti vahvinta asettaan satasen hyökkäyksellä. Tämän jälkeen vieraat tekivät hyökkäysvirheen ja Pölkky oli kolmen piseen johdossa lukemissa 20-17. Erän loppua pelattiin tasaisissa merkeissä ensin  21-21 ja samoin 23-23. Palmer vei kotijoukkueen ottelupallotilanteeseen ja Jones takoi ratkaisupallon kenttään lukemiin 25-23.

Madeline Palmer, Pölkky:
-Pelimme meni ylös ja alas. Saimme hyvää oppia pelata tällä kokoonpanolla. Valmentaja tietää millä tasolla pystymme pelaamaan ja meidän piti parantaa tasoa monella osa-alueella. Omaan peliin olen tyytyväinen ja haluamme voittaa myös seuraavat pelit.

Heini Ahtola, LP Kangasala:
-Tappio harmittaa ja kun viimeinen erä olisi ollut hyvin otettavissa. Peli lähti sujumaan paremmin pitkän erätauon jälkeen. Oma hyökkäys kulki hyvin, mutta vastaanotossa on parannettavaa. Omia turhia virheitä pitäisi saada vielä pois.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Kummallakin joukkueella puuttuu pelaajia eikä kumpikaan joukkue pelaa sillä tasolla jolla pystyisivät pelaamaan. Yritämme pelata niin hyvin kuin pystymme. Katsotaan miten voimme pelata playoffseissa ja ne ovat täysin erilaisia kuin runkosarjan pelit. Yritämme saada pelaajat pysymään terveinä.

Arttu Keränen, LP Kangasala:
-Jatkoimme keskiviikon malliin kaksi ensimmäistä erää. Vähän sellaista toivotaan toivotaan peliä. Toinen erä alkoi meiltä hyvin, mutta palattiin siihen samaan ja menetettiin sitä kautta erä. Kolmanteen erään parannettiin hyökkäyssuuntia ja vielä neljänteenkin erään. Neljäs erä oli rikkonainen. Olisimme ansainneet ehkä enemmän, mutta tappiosta huolimatta ei voi olla pettynyt kun on menossa vaikea jakso ja kolmas peli maanantaista lähtien.