Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-0

Pölkky Kuusamo – LP Kangasala 3-0 (25-15, 25-21, 25-18).

Pölkky otti ensimmäisen kiinnityksen tasaisen varmalla pelaamisella

Kuusamon Liikuntakeskukseen oli saapunut 768 katsojaa seuraamaan ensimmäistä finaalipeliä. Pölkky Kuusamo ei tuottanut katsojille pettymystä, vaan piti kotietunsa selkein numeroin 3-0. Pölkky teki toisen erän alkuun neljä syöttövirhettä, mutta pelasi muuten vähemmillä virheillä kuin LP Kangasala. Vieraat vaihtoivat kolmannen erän alkupuoliskolla pelaavaksi passariksi Petra Salmelan Emmi Jalosen tilalle. He pelasivat kolmannen erän myös kahdella liberolla.

Iina Andrikopoulou loukkaantui ottelun ensimmäisessä pallossa ja hänet jouduttiin siirtämään kentältä. Ilmeisesti ei käynyt kovin pahasti, koska Iina käveli joukkueen mukana loppukättelyissä. Pölkyn Carlyle Nusbaum pelasi ottelun alussa juuri niin vahvasti kuin häneltä odotettiinkin. Vieraat ottivat ensimmäisen aikalisän lukemissa 4-0 ja pisteistä oli Nusbaumin tekemiä kolme ja lisäksi Sofia Lehdon ässäsyöttö. Aikalisän jälkeen molemmat joukkueet tekivät syöttövirheen, minkä jälkeen kovalla kädellä pelannut Lexi Pollard vei kotijoukkueen 6-1 johtoon. Kangasalan parhaana palkittu Viivi Pyhäjärvi kavensi lukemiksi 8-4 juoksuttamalla palloa verkkoa pitkin Pölkyn puoliskolle. Kangasala otti toisen aikalisän Pollardin torjunnan jälkeen lukemissa 16-10. Seuraavan pisteen vieraat saivat kovan hyökkäyksen puolustuspallosta, joka putosi Pölkyn tyhjälle takakentälle. Pölkky piti aikalisän oman hyökkäysvirheen jälkeen tilanteessa 20-13. Heini Ahtola teki 6-paikan hyökkäyksellä lukemiksi 21-15. Sen jälkeen mentiin Pölkyn pisteillä erän loppuun asti, ensin Lehdon torjunnalla ja Amiya Jonesin kahdella pisteellä. Nusbaum torjui viimeisen pallon ja erä Pölkylle 25-15.

Toinen erä alkoi Pölkyn torjunnalla ja sen jälkeen Iida Pöllänen tasoitti työntämällä pallon ulos Pölkyn torjunnan käsistä. Pöllänen syötti myös ässän tilanteessa 9-9. Pölkky otti aikalisän Kangasalan torjunnan jälkeen lukemissa 9-10. Vieraat menivät kahden pisteen etumatkalle 11-13 Pyhäjärven kovalla viistohyökkäyksellä. Madeline Palmer tarjosi samaa lääkettä ja tasoitti seuraavassa pallossa torjunnalla lukemiksi 13-13. Tilanne oli tasan vielä 14-14, minkä jälkeen alkoi kotijoukkueen nousu. Jonesin satasen hyökkäyksellä, Lehdon ässällä ja Nusbaumin torjunnalla Pölkky meni 20-16 johtoasemaan. Pölkky meni eräpallotilanteeseen 24-18 Kangasalan verkkovirheellä, minkä jälkeen vieraat kavensivat kolmella pisteellä. Madeline Palmer päätti erän lukemiin 25-21.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueelta hyvää pelaamista. Kangasala otti aikalisän Bettina Yli-Sissalan keskihyökkäyksen jälkeen lukemissa 6-2. Vieraat taistelivat ja Pyhäjärven ässäsyötön jälkeen pelattiin lukemissa 8-6, mikä riitti Sotris Gkotsisille aikalisän merkiksi. Yli-Sissalan satasen ja Nusbaumin hyökkäyspisteen jälkeen Kangasala vaihtoi pelaavaa passari lukemissa 10-6. Pöllänen kavensi pisteellä mutta ajautui seuraavassa pallossa hyökätessää verkkoa vasten, minkä jälkeen Pölkky johti erää 11-7. Nusbaumin ässäsyötön jälkeen oli erän toisen Kangasalan aikalisän vuoro lukemissa 15-9. Vieraiden kahden perättäisen hyökkäysvirheen jälkeen Pölkky johti erää 20-14. Netta Rekola teki pisteen tarvaramerkillään satasen hyökkäyksellä, jonka jälkeen pelattiin lukemissa 22-17. Palmer teki pisteen 6-paikan hyökkäyksellä ja sen jälkeen Nusbaumin tilalle vaihdosta tullut Makenzie Harris pudotti pallon torjunnan taakse. Oltiin eräpallotilanteessa 24-17. Pöllänen kavensi vielä pudottamalla pallon tyhjään tilaan Pölkyn kenttäpuoliskolla, minkä jälkeen Palmer hyökkäsi 6-paikalta erän ja ottelun loppulukemiksi 25-18 ja Pölkyn 3-0 voitoksi.