Skip to main content

Pölkky Kuusamo – LiigaPloki 3-1

Pölkky Kuusamo – LiigaPloki 3-1 (25-21, 22-25, 25-22, 25-16).

LiigaPloki antoi vahvan haasteen Pölkylle

Kuusamon Liikuntakeskuksessa nähtiin kauden tasaisin lentopallo-ottelu, jossa vierailija LiigaPloki ei antanut kolmeen ensimmäiseen erään piiruakaan periksi. Vasta neljännessä erässä Pölkky sai vyörytyksen päälle vieden sen selvin lukemin 25-16.

Ensimmäinen erä käynnistyi LiigaPlokin parhaana pelaajana palkitun Oona Rasinperän kakkospaikan vahvalla hyökkäyksellä. Pölkyn parhaana palkittu Cortney VanLiew tasoitti lukemat pudottamalla pallon keskelle kenttää. Erä oli tasaista kamppailua aina lukemiin 18-18. VanLiew vei kotijoukkueen kolmen pisteen etumatkalle lukemiin 22-19. Pölkyn syttövirheen jälkeen VanLiew hyökkäsi lukemiksi 23-20. Plokin Emma Ellis kavensi pisteellä, minkä jälkeen Bettina Yli-Sissala päätti erän kahden onnistuneen hyökkäyspisteen jälkeen lukemiin 25-21.

Ploki aloitti vahvasti toisen erän. Rasinperän ässäsyötön, Plokin torjuntapisteen ja Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen lukemat olivat 0-3. Pölkky käänsi erän 9-5 johtoasemaan Amiya Jonesin onnistuneella ässäsyötöllä. Erä oli tasan 22-22 Carlyle Nusbaumin hyökkäyspisteen jälkeen. Kotijoukkue sortui hyökkäysvirheeseen, minkä jälkeen Ellis ja Kara Inskip hyökkäsivät vahvasti erän vieraille 22-25.

Kolmas erä käynnistyi Sofia Lehdon ässäsyötöllä. Tämäkin erä pelattiin erän puoliväliin asti äärimmäisen tasaisesti. Yli-Sissalan ässäsyötön ja Jonesin hyökkäyksen jälkeen Pölkky johti erää 19-17. Sen jälkeen sattui neljän pisteen virhesuma, joista kolme virhettä meni vierasjoukkueelle. Nusbaumin syötön jälkeen Jones takoi vastapallosta lukemiksi 23-18. Tästä jatkettiin kolmella peräkkäisellä syöttövirheellä, joista kaksi tuli kotijoukkueelle. Tulostaulu näytti lukemia 24-20. Ottelussa Pölkyn suurimman pistemäärän (14/+11) tehnyt hakkuri Lexi Pollard päätti erän hurjalla hyökkäyksellä rajaan pitkän matkan hihapassista lukemiin 25-23.

Neljäs erä alkoi vieraiden syöttövirheellä ja Ploki otti ensimmäisen aikalisän Nusbaumin ässäsyötön jälkeen lukemissa 5-0. Ero pysyi viidessä pisteessä kun Sofia Lehto teki hyökkäyspisteen oikealla kunnon iskulyönnillä lukemiin 10-5. Lehto teki saman uudestaan tilanteessa 17-13. Tästä eteen päin Pölkyn vahva hyökkäyspeli teki tuhojaan. Nusbaum vei kotijoukkueen ottelupallotilanteeseen 24-16.Neljännessä erässä VanLiew kolhi hieman itseään ja hänen tilalle tullut Madeline Palmer päätti ottelun takaa tulleesta passista lukemiin 25-16.

MVP palkitut
Courtney VanLiew, Pölkky
Oona Rasinperä, Ploki

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

Courtney VanLiew, Pölkky:
– Olen hieman yllättynyt parhaan pelaajan valinnasta. Pelasimme koko joukkue hyvin. Meidän hyökkäys ja puolustus oli parempaa kuin vastustajalla. Ottelun lopuassa sattui törmäys joukkuekaverin kanssa.

Oona Rasinperä, Ploki:
– Kiva oli pelata ja hallissa oli hyvä tunnelma. Meidän syötössä ei ollut tarpeeksi aggressiivisuutta ja vastaanotto oli heikkoa. Omassa hyökkäyspelissä oli rohkeutta. Huomenna on uusi peli Rovaniemellä ja siihen lähdemme palautumaan.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– LiigaPloki pelasi hyvin ja tämä on ollut meille vaikea viikko. Olen tyytyväinen, koska hetkittäin vastustaja pelasi paremmin kuin me. Erityisen tyytyväinen olen henkiseen vahvuuteemme ja sitä kautta pystyimme voittamaan vaikeita eriä. Neljännessä erässä vastaanotto ja hyökkäys oli hyvää. Saimme kolme pistettä ja peli olisi voinut hyvinkin mennä viisieräiseksi.

Hakan Can Turan, Ploki:
– Hyvää taistelua molemmilla joukkueilla. Erät oli tasaisia neljättä lukuun ottamatta ja vastustajalla oli vahvoja hyökkääjiä. Ajamme uutta pelisysteemiä sisään ja joulun jälkeen nähdään erilainen LiigaPloki.

Pisteet
Pölkky: Pollard 14/+11, Nusbaum 14/+6, VanLiew 12/+5
Ploki: Rasinperä 14/-1, Kenjalo 13/+5, Ellis 12/+1

Torjunnat 9/6
Ässät 6/6
Vastaanotto 43%/39%
Hyökkäys 40%/43%

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *