Skip to main content

Pölkky – JymyVolley 3-0

JymyVolley aloitti vahvasti Pölkkyä vastaan

Pölkky Kuusamo – JymyVolley 3-0 (25-22, 25-19, 25-16).

Pölkky ja JymyVolley tarjosivat varsin yleisöön menevän kamppailun sarjapisteistä, mutta ottelun loppua kohti Pölkky osoitti selkeasti paremmuuden vieden kauden kahdeksannen täyden sarjapisteen voiton suoraan kolmessa erässä. Pölkyltä ottelusta sivussa olivat libero Netta Tolvanen ja yleispelaaja Madeline Palmer. JymyVolleyn valmennuksesta vastasi kahden vuorokauden pikakomennuksella edelliskauden päävalmentaja Aleksi Mutka.

Sarjataulukon viimeisenä oleva JymyVolley aloitti rohkeasti ottelun ensimmäisen erän. Annika Koivuniemen kahdella hyökäyspisteellä lukemat oli 2-2. Pölkyn ensimmäinen piste tuli vierasjoukkueen torjunnan verkkovirheellä ja toinen Amiya Jonesin keskihyökkäyksellä. Jymyn hakkuri Jada Burse vei ässäsyötöllä vieraat pisteen etumatkalle ja hänen syöttövuorolla tilanne oli jo 2-9. Kotijoukkue kiri etumatkaa kiinnin ja pääsi ensi kerran tasoihin Jonesin keskihyökkäyksen jälkeen lukemissa 20-20.  Carlyle Nusbaum huudatti kotiyleisöä torjunnalla, joka vei kotijoukkueen 22-21 johtoon. JymyVolley taisteli edelleen ja Koivuniemi tasoittkin lukemat 22-22:een. Nusbaumin hyökkäyspisteen jäkeen vieraat tekivät hyökkäysvirheen ja kotijoukkue pääsi eräpallotilanteeseen 24-22. Erä päättyi Jonesin keskihyökkäyksellä 25-22. Ensimmäisessä erässä nähtiin runsaasti virheitä molemmilta joukkueilta (9/8).

Toisen erän alkupuoli oli todella tasaista pelaamista aina lukemiin 10-10. JymyVolleyn keskipelaaja Deja Robinson esitti varsin ilmavia keskihyökkäyksiä. Pölkyn karkumatka käynnistyi Lexi Pollardin hyökkäyksellä ja Nusbaumin ässäsyötöllä. Pölkky vei erää Linnea Malisen pisteellä 19-13. Eräpallotilanteessa Cortney VanLiew huusi passia Joanna Kalliselta ja hän päätti erän hyökkäyspisteellä lukemiin 25-19.

Pölkky johti kolmatta erää Malisen torjunnan jälkeen 12-2. JymyVolleyn peli hajosi kotijoukkueen vyöryttäessä. Veda Mansikkaviita tui ottelun alun passarina pelanneen Julia Junilan tilalle ja ero kutistui jonkin verran käyden kuudessa pisteessä lukemissa 21-15. Kolmas erä ja samalla koko ottelu päättyi vieraiden hyökkäysvirheellä lukemiin 25-16.

Carlyle Nusbaum, Pölkky:
– Ottelun alku oli vaikea. Aikalisällä Sotiris rauhoitti pelaamistamme. Sofia ja Joanna antoivat hyvin passeja ja meidän muulta joukkueelta tuli hyvin tukea. Uskon että pystymme hyvin harjoitusten kautta loppuvuoden peleissä hyviin suorituksiin ja kun pelaamme joukkueena samalla tavalla kuten kauden tähänkin asti. Sitten pääsemme joulutauon aikana hieman rentoutumaan.

Annika Koivuniemi, JymyVolley:
– Peli lähti hyvin käyntiin ja pelasimme kaksi erää hyvällä energialla. Teimme liikaa omia virheitä ja meidän pelissä on vielä kehitettävää. Suurin ero oli hyökkäyksisä ja puolustuksissa. Huomenna lähdemme pelaamaan hyvällä energialla.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
– Meillä oli alussa vaikeuksia hyökkäyksissä ja Nurmo hyökkäsi hyvin palloja kenttään. Teimme ensimmäiseen erään yhdeksän virhettä. Aikalisien jälkeen kuitenkin vain kaksi syöttövirhettä. Usea joukkue tulee tänne pelaamaan ilman paineita ja he pelaavat maksimitasollaan. Löysimme oman fokuksemme ja hetkemme. Tavoitteena oli saavuttaa 3-0 voitto. Keskitymme nyt seuraavaan viikkoon. Seuraava viikko on meille tärkeä harjoittelun kannalta, koska sen jälkeen emme ehdi harjoittelemaan vaikean otteluohjelman takia.

Aleksi Mutka, JymyVolley:
– Ensimmäisen erän lopussa oli isoja palloja ja Pölkky paransi erän loppua kohti. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan korkealla tasolla erän hyvästä alusta loppuun asti. Pelasimme kaksi erää hyvällä asenteella ja pelaajat antoivat kaiken energian kentällä. Seuraavaan peliin lähdemme tavoitteena voitto, kuten se pitää olla tavoite jokaiseen otteluun lähdettäessä. Pidän näistä pohjoisen kierroksista ja huomenna on odotettavissa taas mielenkiintoinen peli.

MVP-palkitut
– Carlyle Nusbaum, Pölkky
– Annika Koivuniemi, JymyVolley

PROlibero
– Juulia Jäppinen, Pölkky

Pisteet
Pölkky: Nusbaum 19/+12, Jones 12/+8, VanLiew 10/+4
JymyVolley: Burse 11/+1, Robinson 10/+7, Koivuniemi 9/+2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *